7 τρόποι για να απαλλαγείτε από τους σκούρους πόρους στα πόδια σας

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τους σκούρους πόρους στα πόδια σας (1)

Πολλές φορές θα παρατηρήσετε κάποιες ενοχλητικές μικρές μαύρες κουκκίδες στα πόδια σας. Ποιος είναι όμως ο λόγος που δημιουργούνται και πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές;

Στην ουσία είναι απλά σκούροι πόροι και η πιο συνηθισμένη αιτία δημιουργίας τους είναι η υπερβολική λιπαρότητα, ο λάθος τρόπος ξυρίσματος, η εσωτερική ανάπτυξη τριχών, η βρωμιά και τα βακτήρια.

Εάν λοιπόν ανήκετε στις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από το συγκεκριμένο πρόβλημα και έχετε βαρεθεί να βλέπετε αυτούς τους αντιαισθητικούς σκούρους πόρους στα πόδια σας, διαβάστε τις 7 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτούς και να αποκτήσετε υπέροχα, απαλά και όμορφα πόδια!

1. Σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ αποτελεί το βασικό συστατικό στα καθαριστικά ενάντια στην ακμή, έτσι είναι καλό να επενδύσετε σε ένα καθαριστικό σώματος που περιέχει σαλικυλικό οξύ. Όχι μόνο θα βοηθήσει στο να μην δημιουργηθούν νέα σπυράκια, αλλά θα απομακρύνει και τα ήδη υπάρχοντα.

2. Ζεστό νερό

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τους σκούρους πόρους στα πόδια σας (2)

Το ζεστό νερό που πέφτει στους πόρους του δέρματος σας βοηθάει στην απομάκρυνση της λιπαρότητας και των μικροβίων. Όπως ακριβώς γίνεται και όταν πλένετε με ζεστό νερό ένα τηγάνι που είχε υπολείμματα λαδιού και αυτό καθαρίζει, το ίδιο συμβαίνει και με τα έλαια που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα σας. Χρειάζονται ζεστό νερό για να απομακρυνθούν!

3. Απολέπιση

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τους σκούρους πόρους στα πόδια σας (3)

Μην αμελείτε την απολέπιση του σώματος σας μια φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που έχουν την τάση να φράσσουν τους πόρους του δέρματος σας. Με αυτό τον τρόπο ανανεώνετε την επιδερμίδα σας και αποκαλύπτετε ένα νέο, απαλότερο και πιο λείο δέρμα. Αυτό έχει επίσης την ικανότητα να προλαμβάνει την παραγωγή της επιπλέον λιπαρότητας και της ανάπτυξης εσωτερικών τριχών.

4. Μαγειρική σόδα

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τους σκούρους πόρους στα πόδια σας (4)

Αναμείξτε μαγειρική σόδα με ζεστό νερό και φτιάξτε μια αφρώδη πάστα. Εφαρμόστε την στις περιοχές όπου εμφανίζεται το πρόβλημα (ακόμα και στο πρόσωπο σας) και αφήστε τη για 10-15 λεπτάκια να δράσει. Η μαγειρική σόδα δρα ως ένα καθαριστικό που εισχωρεί βαθιά στους πόρους, αφαιρώντας τα μαύρα στίγματα και ελαχιστοποιώντας τους πόρους σε μέγεθος.

5. Σταματήστε για λίγο το ξύρισμα

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τους σκούρους πόρους στα πόδια σας (5)

Το ξύρισμα είναι ο βασικός ένοχος για την δημιουργία σκούρων πόρων και την εσωτερική ανάπτυξη τριχών. Αν δεν έχετε να πάτε πουθενά, προσπαθήστε να κάνετε ένα διάλειμμα από το ξύρισμα.

6. Σανταλόξυλο και έλαιο καρύδας

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τους σκούρους πόρους στα πόδια σας (6)

Το σανταλόξυλο και το έλαιο καρύδας αν συνδυαστούν δημιουργούν ένα εκπληκτικό καθαριστικό πόρων – μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και στο πρόσωπό σας! Απλά ανακατέψτε ίσα μέρη ελαίου σανταλόξυλου με λάδι καρύδας και εφαρμόστε το στις προβληματικές περιοχές. Δεν χρειάζεται να ξεπλυθείτε, αφού το δέρμα σας θα απορροφήσει τα έλαια. Κάντε αυτή τη θεραπεία κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο και δείτε τους σκούρους πόρους να εξαφανίζονται ως εκ θαύματος!

7. Βουτυρόγαλα και αλάτι

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τους σκούρους πόρους στα πόδια σας (7)

Δημιουργήστε μια πάστα από βουτυρόγαλα και αλάτι. Το βουτυρόγαλα ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τη βρωμιά και τα βακτήρια, ενώ το αλάτι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αφήστε την πάστα να δράσει για 20 λεπτά, ξεπλυθείτε και σκουπιστείτε!