Λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε τι θα φορέσουμε

Λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε τι θα φορέσουμε (1)

Μπορεί να ακολουθείτε ένα συνεχές πρόγραμμα γυμναστηρίου, να τρώτε μόνο πράσινα μήλα, να τρέχετε κάθε πρωί και επιτέλους να αποκτήσετε την σιλουέτα των ονείρων σας… αλλά μετά μπορείτε να την καταστρέψετε σε μια στιγμή επιλέγοντας απλά το λάθος ρούχο. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να κρύψετε εύκολα κάποιες ατέλειες, απλά επιλέγοντας τα σωστά ρούχα.

Το Bright Side δημιούργησε μια λίστα με πολύ αποτελεσματικά μυστικά προκειμένου να δείχνετε πιο όμορφη σε 2 μόλις λεπτά, απλά επιλέγοντας τα σωστά ρούχα.

Μεγάλα τετράγωνα

Λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε τι θα φορέσουμε (2)

Ρούχα που έχουν ένα μεγάλο καρό μοτίβο μπορεί να σκοτώσουν εντελώς την εικόνα σας. Φαίνονται κομψά, αλλά δίνουν την εντύπωση ότι είστε αρκετά πιο παχιά στην περιφέρεια. Αντ’ αυτού, επιλέξτε πιο ουδέτερα σχέδια ή απλά χρώματα. Αν αγαπάτε πραγματικά τα καρό σχέδια και δεν μπορείτε να φανταστείτε την ντουλάπα σας χωρίς αυτά, επιλέξτε τα μικρά στοιχεία και όχι μεγάλα τετράγωνα.

Οριζόντια μοτίβα

Λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε τι θα φορέσουμε (3)

Τα οριζόντια μοτίβα δίνουν την εντύπωση μιας πολύ μεγαλύτερης φιγούρας από την πραγματική. Αν όμως σας αρέσουν τα ρούχα με ρίγες, μην απελπίζεστε. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάξετε την κατεύθυνσή τους: οι κάθετες ρίγες πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο, σας κάνουν να δείχνετε ψηλότερη και πιο λεπτή. Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα κλασικό συνδυασμό με διαφορετικού χρώματος αντικείμενα.

Πολλά διακοσμητικά στοιχεία

Λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε τι θα φορέσουμε (4)

Τα ατέλειωτα βολάν, οι πτυχώσεις και τα διακοσμητικά στοιχεία προσθέτουν τουλάχιστον μερικά νούμερα στην εμφάνισή σας. Προσπαθήστε να επιλέξετε τα είδη ένδυσης με το ελάχιστο ποσό διακοσμήσεων, όπως μια φούστα με φερμουάρ που θα επιμηκύνει τη σιλουέτα σας ή κάθετα ριγέ ρούχα, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Μεγάλα μοτίβα με οριζόντια στοιχεία

Λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε τι θα φορέσουμε (5)

Τα μεγάλα μοτίβα σας κάνουν να δείχνετε πιο βαριά και πιο φαρδιά, τα σανδάλια με κορδόνια που ανεβαίνουν ψηλά μπορούν να σας κάνουν να δείχνετε πιο κοντή. Από την άλλη μεριά, ένα απότομο ντεκολτέ και ένα σχίσιμο στη φούστα σας μπορεί να σας κάνει να δείχνετε ψηλότερη. Φροντίστε να επιλέξετε τα κομμάτια με ένα μόνο χρώμα και παπούτσια που είναι κοντά στον τόνο του δέρματός σας. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να δείχνετε ψηλότερη και πιο αδύνατη.

Λαιμόκοψη χαμόγελο

Λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε τι θα φορέσουμε (6)

Μια λαιμόκοψη χαμόγελο σε ένα φόρεμα μπορεί να δώσει την εντύπωση πως είστε πολύ πιο βαριά από την πραγματικότητα, ενώ αντίθετα ένα V ντεκολτέ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε πραγματικά κομψή.

Μεγάλες οριζόντιες γραμμές

Λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε τι θα φορέσουμε (7)

Το μόνο χειρότερο από τις απλές οριζόντιες γραμμές είναι οι μεγάλες και έντονες οριζόντιες γραμμές. Το είδος της φούστας που βλέπετε στην αριστερή εικόνα είναι το καλύτερο σύνολο, εάν θέλετε να κάνετε την σιλουέτα σας να δείχνει ως μια κομψή φιγούρα μέσα σε ένα σακί χωρίς σχήμα. Ένα μονόχρωμο φόρεμα, ένα μικρό μοτίβο και μια φαρδιά μαύρη ζώνη στη μέση, από την άλλη μεριά, θα δώσουν έμφαση στα καλύτερα χαρακτηριστικά σας και θα σας κάνουν να δείχνετε πιο λεπτή.

Ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις

Λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε τι θα φορέσουμε (8)

Τα έντονα χρώματα θα σας κάνουν να δείχνετε πιο παχιά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι πιο απαλές αποχρώσεις. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις εικόνες των δύο πανομοιότυπων ριγέ μπλουζών – η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι το χρώμα τους. Στα αριστερά, η μέση και οι ώμοι του κοριτσιού φαίνονται πολύ πιο γεμάτοι από ό,τι στα δεξιά, όπου οι λωρίδες του τοπ είναι πολύ πιο ανοιχτόχρωμες. Τα κάτω μισά μέρη των δυο συνόλων είναι επίσης διαφορετικά – το μαύρο συνήθως κάνει κάποιον να φαίνεται πιο αδύνατος, αλλά ο σχεδιασμός μπορεί να καταστρέψει το αποτέλεσμα. Τα πολύ φαρδιά παντελόνια στα αριστερά κάνουν την κοπέλα να φαίνεται πολύ πιο παχιά σε σύγκριση με το δεξί σύνολο.