50 χτενίσματα για μεσαία μαλλιά μέχρι τον ώμο που θα εντυπωσιάσουν

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (49)

Τα κουρέματα μέχρι τον ώμο, όπως το μακρύ καρέ, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δημοφιλής επιλογή για κάθε ηλικία. Το μάκρος τους θεωρείται ιδανικό και υπάρχουν αμέτρητες ιδέες με χτενίσματα για μεσαία μαλλιά, πιασμένα ή λιτά, τα οποία δείχνουν εξίσου εντυπωσιακά.

Παίξτε λοιπόν με τις μπούκλες και τα ίσια μαλλιά, πλέκοντας τα σε όμορφες πλεξούδες ή πιάνοντας τα ψηλά σε κότσους και δημιουργήστε εκπληκτικά χτενίσματα για μαλλιά μέχρι τον ώμο. Αφήστε τα να πέφτουν ανέμελα, μαζεύοντας μόνο την φράντζα με ένα twisted πιάσιμο ή μια πλεξούδα, είτε κάντε ένα απλό και εύκολο χτένισμα με τα μισά μαλλιά πάνω και τα μισά κάτω.

Δείτε μια συλλογή με φωτογραφίες από χτενίσματα ιδανικά για κάθε περίσταση και πάρτε ιδέες.

Εύκολα χτενίσματα για μαλλιά μέχρι τον ώμο

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (11)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (7)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (8)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (9)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (10)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (12)

Υπάρχουν πολλοί εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να χτενίσετε τα μεσαία μαλλιά σας. Ο πιο απλός είναι φυσικά το ίσιο χτένισμα με όγκο και χωρίστρα στη μέση.

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να παίξετε με τις πλεξούδες για να πιάσετε στο πλάι τη φράντζα σας ή να κάνετε τα επιμελώς ατημέλητα updo για μεσαία μαλλιά. Πιάστε τα λοιπόν ανέμελα στο ύψος του σβέρκου με τσιμπιδάκια και δημιουργήστε εντυπωσιακούς κότσους.

Εξίσου όμορφα είναι όμως και τα χτενίσματα μισά πάνω μισά κάτω για μαλλιά μέχρι τον ώμο, τα οποία μπορούν να γίνουν τόσο με ίσια όσο και με σπαστά ή σγουρά μαλλιά. Απλά κάντε μια μικρή αλογοουρά με τα μισά μαλλιά ψηλά και αφήστε τα υπόλοιπα να πέφτουν ανάλαφρα στους ώμους σας.

► Ακόμη περισσότερες ιδέες για εύκολα χτενίσματα.

Καθημερινά χτενίσματα για μεσαία μαλλιά

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (13)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (14)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (15)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (16)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (17)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (18)

Αν σας αρέσει να παίζετε με τα μαλλιά σας και δεν θέλετε να κάνετε καθημερινά το ίδιο hairstyling, δοκιμάστε αυτά τα εύκολα χτενίσματα για μεσαία μαλλιά. Οι συγκεκριμένες προτάσεις θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε την καθημερινή σας ρουτίνα.

Η απλή χαμηλή κοτσίδα πιασμένη με ένα μεταλλικό κοκαλάκι αποτελεί την πιο απλή επιλογή. Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρουσα πρόταση είναι το πιάσιμο των μισών μαλλιών πάνω, αφήνοντας τα υπόλοιπα μισά κάτω. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα ψηλό top knot ή με ένα απλό πιάσιμο των μαλλιών στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Για πιο κομψές εμφανίσεις, μπορείτε να κάνετε έναν ψηλό ανάλαφρο κότσο μπαλαρίνας ή έναν χαμηλό στον σβέρκο κότσο, αφήνοντας δυο τούφες δεξιά και αριστερά από το πρόσωπο να πέφτουν ανέμελα.

Τέλος, εντυπωσιακή ιδέα για χτενίσματα σε σγουρά ή σπαστά μεσαία μαλλιά αποτελεί το updo με μικρούς κότσους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χωρίσετε σε 4 οριζόντια τμήματα τα μαλλιά σας και με κάθε τμήμα να φτιάξετε έναν μικρό κότσο.

► Ανακαλύψτε περισσότερες ιδέες για καθημερινά χτενίσματα.

Βραδυνά χτενίσματα για μαλλιά μέχρι τον ώμο

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (19)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (20)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (21)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (22)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (23)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (24)

Αν έχετε κουρέψει τα μαλλιά σας μέχρι τον ώμο φιλαριστά ή ενιαία, όμορφη ιδέα για βραδινό χτένισμα αποτελεί το ανέμελο και σπαστό – beach look. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ένα σωρό ακόμη βραδυνά χτενίσματα για μεσαίου μήκους μαλλιά, ασχέτως με το κούρεμα σας.

Οι κότσοι, τα σινιόν, αλλά και τα χτενίσματα με τα μαλλιά στο πλάι είναι εξίσου εντυπωσιακά. Δοκιμάστε για παράδειγμα ένα χτένισμα top knot με φράντζα ή αφέλειες να πλαισιώνουν το πρόσωπο. Εναλλακτικά κάντε έναν χαμηλό κότσο σινιόν με πλεξούδα, ίσια μαλλιά και φράντζα.

Ένα από τα εύκολα χτενίσματα για μαλλιά μέχρι τον ώμο είναι και τα πιασμένα στο πλάι. Κάντε λοιπόν ανάλαφρες μπούκλες και τραβήξτε όλα τα μαλλιά σας στη μια πλευρά, πιάνοντας τα με τσιμπιδάκια είτε κάνοντας μια χαμηλή πλεξούδα στο σβέρκο.

Καταπληκτικό βέβαια πιάσιμο για κουρέματα με μαλλιά μέχρι τον ώμο είναι και οι κότσοι με μπούκλες. Αφού λοιπόν δημιουργήσετε μπούκλες στα μαλλιά σας, δοκιμάστε να τα πιάσετε ανέμελα σε έναν κότσο και στολίστε τα με μια αλυσίδα. Επίσης, μπορείτε να κάνετε έναν όμορφο και νυφικού τύπου χαμηλό κότσο με μπούκλες στα μεσαία μαλλιά σας, αφήνοντας δυο τούφες δεξιά και αριστερά από το πρόσωπο σας.

► Δείτε μερικά ακόμη βραδυνά χτενίσματα.

Χτενίσματα για μαλλιά μέχρι τον ώμο

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (3)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (1)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (2)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (4)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (5)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (6)

Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας φτάνουν μέχρι τους ώμους, τα χτενίσματα που μπορείτε να δημιουργήσετε είναι πολλά. Πρόκειται για ένα κούρεμα με τέτοιο μήκος που μπορεί τόσο να αφεθεί λιτό, όσο και να πιαστεί ψηλά και να δείχνει εξίσου εντυπωσιακό.

Η πιο απλή πρόταση για χτένισμα με ίσια μαλλιά μέχρι τον ώμο είναι το slicked back ή το ελαφρώς wet look με χωρίστρα στο πλάι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χτενίσετε τα μαλλιά σας με λίγο τζελ στο επάνω μέρος του κεφαλιού, είτε προς τα πίσω, είτε με πλάγια χωρίστρα.

Αν όμως θέλετε ένα χτένισμα που να κρατάει πιασμένες τις φράντζες σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα half up με πλεξούδες στο επάνω μέρος του κεφαλιού, είτε να κάνετε δυο twisted πιασίματα της φράντζας στο πλάι.

Οι κότσοι βέβαια αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις στα χτενίσματα για μεσαία μαλλιά. Πιάστε λοιπόν τα μαλλιά σας σε έναν πλάγιο χαμηλό κότσο, δημιουργήστε ένα twisted σινιόν με τη βοήθεια μιας κορδέλας ή κάντε έναν πιο περίτεχνο και εντυπωσιακό ανέμελο κότσο.

Χτενίσματα με μπούκλες για μεσαία μαλλιά

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (28)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (29)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (25)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (26)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (27)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (30)

Το πιο απλό και γρήγορο χτένισμα στα μαλλιά μέχρι τον ώμο ή λίγο παρακάτω είναι οι ανάλαφρες μπούκλες τύπου beach waves. Πρόκειται για μια πρόταση που αποτελεί κορυφαία επιλογή των γυναικών για όλο τον χρόνο.

Έχοντας ως βάση τις ανάλαφρες μπούκλες τύπου beach waves, μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη περισσότερα χτενίσματα για μεσαία μαλλιά. Μερικά εξ αυτών είναι και το top knot ή η πλεξούδα καταρράκτης.

Επίσης, τέλεια χτενίσματα για μεσαία μαλλιά με μπούκλες είναι και οι αγαπημένοι κότσοι. Πρόκειται για ένα πιάσιμο με πολλές παραλλαγές που καλύπτει όλα τα γούστα και όλες τις περιστάσεις, όπως νυφικά χτενίσματα, για γάμο / βάπτιση, αλλά και για καθημερινές εμφανίσεις.

► 60 ακόμη εντυπωσιακά χτενίσματα με μπούκλες.

Κότσοι για μεσαία μαλλιά

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (32)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (35)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (31)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (33)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (34)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (36)

Απλοί, καθημερινοί ή περίτεχνοι, οι κότσοι αποτελούν ένα από τα κορυφαία χτενίσματα για μαλλιά μέχρι τον ώμο. Μαζεύουν τα μαλλιά ψηλά και απογειώνουν κάθε σας εμφάνιση με τον καλύτερο τρόπο.

Ένα top knot με ανάποδες πλεξούδες από τον σβέρκο προς τα επάνω μπορεί να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα πρόταση τόσο για καθημερινό, όσο και για βραδινό χτένισμα. Είναι μια μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού κότσου που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί πολύ απ’ όλες τις ηλικίες.

Ο κότσος μπανάνα ή French twist, όπως αλλιώς αποκαλείται, έχει διαχρονική αξία. Είναι ένα από τα επίσημα χτενίσματα για μεσαία μαλλιά που αποπνέει κομψότητα και φινέτσα. Μπορεί να δημιουργηθεί τόσο σε ανάλαφρη και επιμελώς ατημέλητη μορφή, όσο και σε καλοχτενισμένη.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αμέτρητες εκδοχές κότσων με μπούκλες ή χωρίς.

► Περισσότερα χτενίσματα – κότσοι για κάθε περίσταση.

Χτενίσματα για το σχολείο σε μεσαία μαλλιά

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (37)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (38)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (39)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (40)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (41)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (42)

Τα κουρέματα με μαλλιά μέχρι τον ώμο πλέον έχουν γίνει πολύ trendy σε όλες τις ηλικίες. Αυτό σημαίνει πως ολοένα και περισσότερες μαθήτριες, μικρές ή μεγάλες, επιλέγουν να κάνουν ένα μεσαίο κούρεμα.

Πως όμως μπορείτε να χτενίσετε τα μαλλιά σας στο σχολείο ή τη σχολή; Μια πολύ ωραία και απλή επιλογή είναι τα space buns. Πρόκειται για τα ψηλά μικρά στρογγυλά κοτσάκια που δημιουργούνται πανεύκολα. Απλά χωρίστε τα μαλλιά σας στη μέση (δεξιά και αριστερά) και πιάστε δυο ψηλά κοτσιδάκια. Στη συνέχεια στριφογυρίστε τα και δημιουργήστε τους κότσους. Αξίζει να σημειωθεί πως η χωρίστρα δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ίσια. Μπορεί να είναι και επιμελώς ατημέλητη, γεγονός που θα σας κάνει να κερδίσετε χρόνο στην πρωινή σας προετοιμασία για το σχολείο.

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να πιάσετε τα μισά μαλλιά πάνω και να αφήσετε τα μισά κάτω. Δημιουργήστε έτσι ένα εντυπωσιακό top knot με ανάλαφρες μπούκλες ή δοκιμάστε να κάνετε ένα topdo με τριπλή πλεξούδα. Εναλλακτικά, απλά πιάστε τα μαλλιά σας πίσω με μια πλεξούδα σε συνδυασμό με twist.

Τέλος, η επιλογή μιας χαμηλής αλογοουράς με πλεξούδα στο πλάι ή ενός κότσου μπαλαρίνας θα σας λύσει τα χέρια.

► Μερικές ακόμη υπέροχες προτάσεις με εύκολα χτενίσματα για το σχολείο.

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά για γάμο / βάπτιση

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (43)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (44)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (45)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (46)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (47)

Χτενίσματα για μεσαία μαλλιά (48)

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προτάσεις με χτενίσματα γάμου για μεσαία μαλλιά. Οι κότσοι ίσως είναι στην κορυφή των προτιμήσεων, αφού δείχνουν εντυπωσιακοί μαζεύοντας όλα τα μαλλιά ψηλά και αναδεικνύοντας το ντύσιμο σας. Δοκιμάστε λοιπόν να κάνετε ανάλαφρους είτε καλοχτενισμένους κότσους με ίσια μεσαία μαλλιά ή δημιουργώντας πλούσιες μπούκλες. Αν μάλιστα συνδυάσετε έναν απλό κότσο με μια πλεξούδα, το αποτέλεσμα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Αντίστοιχα είναι μάλιστα και τα νυφικά χτενίσματα για μεσαία μαλλιά. Δημιουργώντας τον επίσημο κότσο της αρεσκείας σας και στολίζοντας τον με λουλούδια, στρας ή αλλά αξεσουάρ στα μαλλιά, μπορείτε να τον μετατρέψετε ευθύς αμέσως σε νυφικό.

► Βρείτε περισσότερες ιδέες με χτενίσματα για γάμο.

Βήμα βήμα 10 εύκολα χτενίσματα για μαλλιά μέχρι τον ώμο