Άψογο γέμισμα φρυδιών με απλό μακιγιάζ, μόνιμη βαφή ή χένα

Μακιγιάζ φρυδιών (1)

Τα φρύδια είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ολοκληρώνουν και τονίζουν το βλέμμα, ενώ αν τους έχει δοθεί το σωστό σχήμα φρυδιών ανάλογα με το πρόσωπο, τότε το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό.

Πολλές φορές όμως ακόμη και ο τέλειος σχηματισμός δεν είναι αρκετός, αφού ενδέχεται τα φρύδια να είναι αραιά ή να έχουν λεπτές τρίχες. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να επέμβετε γεμίζοντας τα κενά και δίνοντας πιο τελειοποιημένο σχήμα στα φρύδια σας. Για να το επιτύχετε αυτό θα χρειαστείτε καλλυντικά προϊόντα για τα φρύδια που θα τα βάψουν κάνοντας το βλέμμα σας εκθαμβωτικό.

Βέβαια, πέρα από το απλό μακιγιάζ φρυδιών με μολύβι, μάσκαρα, σκιά ή τζελ, υπάρχει η μόνιμη βαφή, η χένα και το ημιμόνιμο μακιγιάζ που εφαρμόζεται με τατουάζ χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές τεχνικές. Οι πιο δημοφιλείς είναι το τατουάζ φρυδιών τρίχα τρίχα και το microblading.

Στη συνέχεια λοιπόν θα δούμε τα πάντα για το βάψιμο φρυδιών με απλά καλλυντικά ή με ειδική βαφή, το οποίο θα ολοκληρώσει το μακιγιάζ προσώπου με ιδανικό τρόπο.

Μακιγιάζ φρυδιών με καλλυντικά προϊόντα

Μακιγιάζ φρυδιών (2)

Για να βάψετε τα φρύδια σας δίνοντας τους την ένταση που χρειάζεται, ξεκινήστε επιλέγοντας το ιδανικό για εσάς προϊόν που σας βολεύει.

Τα βασικά προϊόντα και εργαλεία για το μακιγιάζ φρυδιών είναι:

Μολύβι φρυδιών: Πρόκειται για ένα πολύ εύχρηστο καλλυντικό προϊόν που θα βάψει τα φρύδια σας, χαρίζοντας τους φυσικό αποτέλεσμα. Η μαλακή του μύτη δημιουργεί λεπτές γραμμές και τέλειο σχηματισμό.

Μάσκαρα φρυδιών: Αποκτήστε πυκνά φρύδια με τέλειο σχήμα σε μια κίνηση χρησιμοποιώντας μια ειδική μάσκαρα φρυδιών. Καλύπτει τα κενά και δίνει ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.

Σκιά φρυδιών: Αντί για το μολύβι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκιές φρυδιών που κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Για την εφαρμογή τους θα χρειαστείτε ένα λεπτό γωνιακό πινέλο τύπου eyeliner.

Τζελ φρυδιών: Αυτό το προϊόν κυκλοφορεί τόσο σε διάφανο, όσο και σε αποχρώσεις που καλύπτουν κάθε χρώμα φρυδιού. Μπορεί να τιθασεύσει τα ατίθασα φρύδια, να τα τονίσει σωστά και να τους δώσει τέλειο σχήμα. Κυκλοφορεί σε μορφή μάσκαρα ή σε βαζάκι και εφαρμόζεται με γωνιακό λεπτό πινέλο, όπως η σκιά. Βέβαια υπάρχουν και τα τζελ φρυδιών σε μορφή σωληναρίου ή στυλό. Ανακαλύψτε περισσότερα για το τζελ φρυδιών, τους τύπους και τον τρόπο εφαρμογής του.

Στένσιλ φρυδιών: Τα stencils είναι ειδικά πατρόν με διάφορα σχέδια φρυδιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ευκολότερα το σωστό σχήμα. Απλά το τοποθετείτε πάνω στα φρύδια σας και γεμίζετε το κενό του.

Σημαντική είναι όμως και η σωστή επιλογή απόχρωσης για το καλλυντικό που θα χρησιμοποιήσετε. Το χρώμα θα πρέπει να είναι 1-2 τόνους πιο σκούρο από το φυσικό σας φρύδι, αν έχετε ανοιχτόχρωμα μαλλιά και 1-2 τόνους πιο ανοιχτό αν έχετε σκούρα μαλλιά, όχι όμως περισσότερο.

Προσοχή: Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε μαύρο χρώμα διότι κάνει το βάψιμο των φρυδιών αφύσικα έντονο και πολύ άγριο.

Τα βήματα για σωστό σχηματισμό και μακιγιάζ φρυδιών

Πριν ξεκινήσετε να βάφετε τα φρύδια σας, βεβαιωθείτε πως τα έχετε βγάλει σωστά και τους έχετε δώσει το ιδανικό σχήμα ανάλογα με το πρόσωπο σας. Αυτό δηλαδή που θα κολακεύει περισσότερο τα χαρακτηριστικά σας και θα σας κάνει να λάμψετε. Στη συνέχεια προχωράτε στα βήματα του μακιγιάζ φρυδιών.

Μακιγιάζ φρυδιών (3)

  1. Αρχικά χτενίστε ελαφρώς με ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα τα φρύδια για να στρώσουν.
  2. Δημιουργήστε το περίγραμμα του φρυδιού με ένα καλά ξυσμένο μολύβι φρυδιών είτε με το πινελάκι eyeliner σε συνδυασμό με σκιά ή τζελ, κάνοντας πρώτα την κάτω και μετά την πάνω γραμμή.
  3. Συνεχίστε γεμίζοντας τα φρύδια με μικρές ανοδικές κινήσεις σα να συμπληρώνετε τις τριχούλες που λείπουν, αρχίζοντας από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική. Για να πετύχετε πιο φυσικό αποτέλεσμα, έχετε υπόψιν σας πως η εσωτερική γωνία του φρυδιού είναι λίγο πιο αραιή, ενώ η εξωτερική πιο πυκνή. Επίσης, το κάτω μέρος των φρυδιών είναι πιο πυκνό από το πάνω μέρος.
  4. Αν θέλετε να πετύχετε αυτή την διαβάθμιση στην ένταση πυκνότητας του φρυδιού, μπορείτε να περάσετε ελαφρώς όλο το μήκος του φρυδιού και στη συνέχεια να περάσετε λίγο περισσότερο από την μέση προς την άκρη του. Μην ξεχνάτε ωστόσο πως η υπερβολή στο βάψιμο του φρυδιού μπορεί να κάνει το βλέμμα βαρύ και αφύσικο.
  5. Αφού ολοκληρώσετε το γέμισμα με το προϊόν που επιλέξατε, μπορείτε να τιθασεύσετε τυχόν τρίχες που πετάνε με μια μάσκαρα φρυδιών με κερί ή τζελ. Αυτό είναι ένα προαιρετικό βήμα, αν θέλετε το προσπερνάτε.
  6. Χτενίστε τα και πάλι ελαφρώς προκειμένου να ομαλοποιήσετε το αποτέλεσμα του μακιγιάζ φρυδιών και να το κάνετε πιο φυσικό.
  7. Τέλος, για περισσότερη ένταση και φωτεινότητα στο βλέμμα προσθέστε ελάχιστο concealer κάτω από το φρύδι. Με αυτό το τρικ θα τελειοποιήσετε την κάτω γραμμή και θα δώσετε λάμψη στα μάτια.

Βαφή φρυδιών

Μακιγιάζ φρυδιών (4)

Η μόνιμη βαφή φρυδιών ή πιο σωστά ημιμόνιμη, είναι γνωστή και ως eyebrow tinting και διαρκεί για 3-4 εβδομάδες. Η διαδικασία εφαρμόζεται από εξειδικευμένους αισθητικούς, χρωματίζοντας τα φρύδια και το δέρμα. Έτσι, δημιουργείται ένα αποτέλεσμα ίδιο με το απλό μακιγιάζ φρυδιών με καλλυντικά προϊόντα. Η τεχνική αυτή μπορεί να γεμίσει τυχόν κενά και να τονίσει τα φρύδια κάνοντας τα να φαίνονται πιο πυκνά.

Η βαφή φρυδιών που χρησιμοποιείται για το eyebrow tinting είναι ήπια σε χρωστικές ουσίες, οξυζενέ και αμμωνία. Πρόκειται για μια ημιμόνιμη βαφή φρυδιών για ένα μήνα περίπου, αρκεί να υπάρχει σωστή φροντίδα. Τι σημαίνει αυτό; Να μην τρίβετε έντονα τα φρύδια σας κατά τη διάρκεια του καθημερινού ντεμακιγιάζ και να χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά. Αυτή η κίνηση μπορεί να μειώσει αισθητά τη διάρκεια της βαφής.

Προσοχή χρειάζεται και όσον αφορά την εφαρμογή καστορέλαιου στα φρύδια. Μπορεί να αποτελεί μια πολύ ευεργετική θεραπεία για δυνατά και πυκνά φρύδια, αλλά λόγω της λιπαρής του ουσίας, προκαλεί ξεθώριασμα όταν εφαρμοστεί πάνω στη βαφή φρυδιών. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι ειδικοί προτείνουν την εφαρμογή του 6 μέρες συνεχόμενα πριν την ανανέωση της βαφής.

Η εφαρμογή της βαφής φρυδιών από επαγγελματία είναι απλή. Αρχικά απλώνει τη βαφή στα φρύδια και σχεδιάζει με αυτήν το τελικό σχήμα που θέλει να έχει το φρύδι. Με τη βοήθεια μιας μπατονέτας καθαρίζει ότι είναι περιττό και χαλάει το επιθυμητό σχήμα φρυδιών και αφήνει τη βαφή να σταθεί για 15-20 λεπτά. Μετά την αφαίρεση προχωράει στο βγάλσιμο των περιττών τριχών που χαλούν το σχέδιο του φρυδιού.

Χένα φρυδιών

Αντίστοιχο φυσικό αποτέλεσμα με τη βαφή δίνει και η χένα φρυδιών. Πρόκειται για ένα οργανικό προϊόν βαφής που επίσης δημιουργεί ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών με 100% κάλυψη των τριχών και 60% σκίαση του δέρματος για καμουφλάρισμα των κενών ή αραιώσεων. Η τεχνική αυτή είναι ιδανική για φρύδια που δεν είναι ίσια και έχουν ατίθασες τρίχες, αλλά και για τις γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν το σχήμα των φρυδιών τους ή να τονίσουν το φυσικό χρώμα τους. Η χένα φρυδιών διατίθεται σε 4 χρωματικούς τόνους και η διάρκεια αντοχής της είναι περίπου 2-3 εβδομάδες.