Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους με επιθέματα ματιών από τζελ καφεΐνης

Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους με επιθέματα ματιών από τζελ καφεΐνης (1)

Οι μαύροι κύκλοι αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των γυναικών. Οφείλονται στην έλλειψη ύπνου, αλλά και νερού στον οργανισμό, στην κούραση και στην κακή διατροφή.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τους καταπολεμήσετε και ένας από αυτούς είναι η τελευταία τάση που επικρατεί στον τομέα της ομορφιάς, τα επιθέματα ματιών από τζελ. Στην προκειμένη περίπτωση, θα σας δείξουμε τον τρόπο να δημιουργήσετε τα δικά σας επιθέματα ματιών από τζελ καφεΐνης.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, θα χρειαστείτε μόλις 2 υλικά και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Δείτε λοιπόν βήμα βήμα το πως θα φτιάξετε τα δικά σας επιθέματα ματιών από τζελ καφεΐνης για να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους που σας ταλαιπωρούν.

► Καφές

Ο καφές όπως όλοι γνωρίζουν καλά είναι γεμάτος από καφεΐνη. Πολλές από τις δημοφιλείς κρέμες για τα κουρασμένα μάτια περιέχουν καφεΐνη και αυτό γιατί μπορεί να βοηθήσει στην σύσφιξη του δέρματος, να μειώσει την ερυθρότητα και ως εκ θαύματος μπορεί να βοηθήσει με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

► Ζελατίνη

Η ζελατίνη μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη του χαλαρού δέρματος. Είναι επίσης γεμάτη από κολλαγόνο το οποίο είναι εκπληκτικό και είναι βασικά το δομικό στοιχείο για το δέρμα σας.

► Επιθέματα ματιών από τζελ καφεΐνης

– 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο και ζεστό ακόμη καφέ
– 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη
– Λαδόκολλα ή επιφάνεια ψησίματος από σιλικόνη

► Τρόπος παρασκευής:

Ζωγραφίστε πάνω στην λαδόκολλα το σχήμα των επιθεμάτων ματιών που θα χρειαστείτε (σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε επιφάνεια ψησίματος από σιλικόνη θα χρειαστεί μόνο να την πτυχώσετε)

Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους με επιθέματα ματιών από τζελ καφεΐνης (3)

Αφήστε τώρα την λαδόκολλα στην άκρη και προσθέστε την ζελατίνη στον ζεστό καφέ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί.

Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους με επιθέματα ματιών από τζελ καφεΐνης (2)

Ρίξτε το μείγμα με την ζελατίνη πάνω στην λαδόκολλα, προσπαθώντας να πάει στο σημείο που έχετε σχεδιάσει τα επιθέματα.

Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους με επιθέματα ματιών από τζελ καφεΐνης (4)

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί μια ώρα και στη συνέχεια, κόψτε τα επιθέματα ματιών χρησιμοποιώντας τα σχέδια που είχατε ζωγραφίσει. Αν ωστόσο χρησιμοποιήσετε επιφάνεια ψησίματος από σιλικόνη, ξεκολλήστε το μείγμα από την σιλικόνη και κόψτε στη συνέχεια στο επιθυμητό σχήμα.

Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους με επιθέματα ματιών από τζελ καφεΐνης (5)

Τα επιθέματα ματιών από τζελ καφεΐνης είναι έτοιμα!

► Τρόπος εφαρμογής:

Τοποθετήστε από ένα επίθεμα κάτω από κάθε μάτι και αφήστε το να δράσει για 15-30 λεπτάκια (αν τα αφήσετε και παραπάνω δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα).

► Τρόπος αποθήκευσης:

Δυστυχώς οι μόνοι τρόποι για να τα αποθηκεύσετε είναι σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς ή σε πλαστική διάφανη μεμβράνη. Με αυτό τον τρόπο τα επιθέματα ματιών σας δεν θα ξεραθούν.

Επομένως, μιας και αυτά τα επιθέματα «στεγνώνουν» καλό θα ήταν να τα φτιάχνετε και να τα χρησιμοποιείτε την ίδια μέρα.