Πυκνές και μακριές βλεφαρίδες με φυσικό τρόπο & μυστικά μακιγιάζ

Πυκνές και μακριές βλεφαρίδες (1)

Οι πυκνές και μακριές βλεφαρίδες μπορούν να κάνουν το γυναικείο βλέμμα εκθαμβωτικό και σαγηνευτικό, πλαισιώνοντας και αναδεικνύοντας τα μάτια με τον καλύτερο τρόπο.

Μπορείτε να επιτύχετε το συγκεκριμένο εφέ τόσο με φυσικούς, όσο και με τεχνητούς τρόπους, είτε απλά με τη βοήθεια του μακιγιάζ.

Ανακαλύψτε λοιπόν πως μπορείτε να ενισχύσετε την ανάπτυξη των φυσικών βλεφαρίδων με υλικά που θα βρείτε εύκολα στα φαρμακεία ή το ντουλάπι της κουζίνας σας. Επίσης, μάθετε ποια είναι τα συχνά λάθη που καταστρέφουν την όψη των βλεφαρίδων, αλλά και τον τρόπο για να βαφτείτε δημιουργώντας ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.

Τέλος, μάθετε ποιοι είναι οι τεχνητοί τρόποι για να ενισχύσετε το βλέμμα, κάνοντας τις βλεφαρίδες σας πιο πλούσιες από ποτέ.

Φυσικοί τρόποι για μακριές και πυκνές βλεφαρίδες:

Πυκνές και μακριές βλεφαρίδες (2)

1. Με φυσικά έλαια: Χρησιμοποιήστε καστορέλαιο, έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο ή δαφνέλαιο για να ενισχύσετε την τριχοφυΐα, κάνοντας τις βλεφαρίδες δυνατές, μακριές και πυκνές. Απλά εφαρμόστε με μια μπατονέτα ή ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας το έλαιο στις τρίχες των βλεφάρων και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Μετά από 1-2 μήνες θα δείτε εμφανή αποτελέσματα.

2. Βαζελίνη: Εξίσου αποτελεσματική με τα φυσικά έλαια είναι και η βαζελίνη. Εφαρμόζοντας την στις βλεφάριδες και την βάση τους κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, μέσα σε λίγες εβδομάδες θα γίνουν πιο πυκνές και μακριές. Αν δεν θέλετε να την αφήσετε όλο το βράδυ, μπορείτε να την ξεπλύνετε με άφθονο νερό μετά από 15 λεπτά.

3. Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι βοηθάει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, διότι περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Αν λοιπόν κάνετε κομπρέσες με κρύα φακελάκια πράσινου τσαγιού ή με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε κρύο τσάι δυο φορές την ημέρα, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα ευεργετικά του συστατικά, δυναμώνοντας και πυκνώνοντας τις βλεφαρίδες σας.

4. Αλόη: Η αλόη έχει επίσης θετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της τρίχας και την θρέψη της σε βάθος. Εφαρμόστε λίγες σταγόνες χυμού αλόης στις βλεφαρίδες και αφήστε τον να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί ξεπλυθείτε με άφθονο νερό. Αν το προτιμάτε, μπορείτε να αναμείξετε τον χυμό αλόης με καστορέλαιο ή ελαιόλαδο πριν την εφαρμογή του.

5. Φλούδα λεμονιού: Βάλτε λίγο καστορέλαιο ή ελαιόλαδο σε ένα κομμάτι φλούδας λεμονιού και αφήστε το να σταθεί για 4-5 μέρες. Μετά εφαρμόστε τις φλούδες στα βλέφαρα.

6. Βιταμίνη Ε: Εφαρμόστε το έλαιο μιας κάψουλας με βιταμίνη Ε στις βλεφαρίδες σας και αφήστε το να δράσει όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτό θα τις βοηθήσει να μακρύνουν, να πυκνώσουν και να δυναμώσουν.

Συχνά λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τις βλεφαρίδες:

Πυκνές και μακριές βλεφαρίδες (5)

1. Ύπνος με μάσκαρα: Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν από τον ύπνο είναι απαραίτητη. Το ίδιο ισχύει και για την μάσκαρα, η οποία κάνει τις βλεφαρίδες πιο σκληρές και η τριβή τους με το μαξιλάρι μπορεί να προκαλέσει την θραύση τους.

2. Αδιάβροχη μάσκαρα: Μπορεί η αδιάβροχη μάσκαρα να είναι πιο σταθερή και ιδανική για κάποιες περιστάσεις, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση. Η φόρμουλα της που προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια στο προϊόν κάνει τις τρίχες να στεγνώνουν και να γίνονται εύθραυστα.

3. Δυνατό τρίψιμο: Η μάσκαρα αφαιρείται δύσκολα από τις βλεφαρίδες και χρειάζεται λίγη υπομονή προκειμένου να φύγει πλήρως. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τρίβετε με δύναμη τα μάτια σας για να την αφαιρέσετε. Αυτό κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, αφού μαζί με την μάσκαρα αφαιρούνται και τρίχες. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό ντεμακιγιάζ ματιών με βάση το λάδι και ξεβαφτείτε με ασφάλεια. Αρχικά τοποθετήστε για μερικά δευτερόλεπτα το εμποτισμένο στο ξεβαφτικό βαμβάκι πάνω στα μάτια για να «σπάσει» το μακιγιάζ και μετά με απαλές κινήσεις αφαιρέστε το.

4. Αφαίρεση ψεύτικων βλεφαρίδων ή extensions: Μπορεί η χρήση τους να κάνει τα μάτια εκθαμβωτικά και το βλέμμα σαγηνευτικό, ωστόσο η λάθος αφαίρεση τους μπορεί να πληγώσει τις αληθινές βλεφαρίδες. Η αφαίρεση τους πρέπει να γίνεται με τη χρήση λίγου ντεμακιγιάζ ή έστω την εφαρμογή λίγου ελαιόλαδου προκειμένου να μαλακώσει η κόλλα.

5. Ψαλίδι για βλεφαρίδες: Είναι ένα εργαλείο που βοηθάει στη δημιουργία εκθαμβωτικού βλέμματος, το οποίο όμως πρέπει να χρησιμοποιείται πριν από την εφαρμογή της μάσκαρας. Επίσης, καλό θα είναι να το ζεσταίνετε ελαφρώς πριν τη χρήση με το πιστολάκι, με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό. Προσοχή, δεν πρέπει να είναι καυτό για να μην κάψετε τις τρίχες.

6. Ληγμένη μάσκαρα: Όπως όλα τα καλλυντικά έτσι και η μάσκαρα έχει ημερομηνία λήξης και αυτή είναι στους 6 μήνες. Ο λόγος είναι πως η επαφή που έχει το πινέλο με τις βλεφαρίδες δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηριδίων, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στα μάτια, προκαλώντας ερεθισμούς και μολύνσεις.

Συμβουλές μακιγιάζ και φροντίδας για να διατηρήσετε τις βλεφαρίδες σας πυκνές και μακριές:

Πυκνές και μακριές βλεφαρίδες (4)

1. Εφαρμόστε concealer κάτω από τα μάτια για να φωτίσετε το βλέμμα, τραβώντας την προσοχή στα μάτια.

2. Κάντε μια γραμμή με σκούρο μολύβι στις ρίζες των βλεφαρίδων χωρίς να αφήσετε κενό. Έτσι, οι βλεφαρίδες θα φαίνονται πιο πυκνές και πλούσιες.

3. Αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, κάντε το πριν εφαρμόσετε την μάσκαρα. Σφίξτε το καλά στις ρίζες των βλεφαρίδων, αφήστε το και επαναλάβετε άλλες δυο φορές.

4. Για να δημιουργήσετε το εφέ ανασηκωμένων ματιών, αποφύγετε την εφαρμογή μάσκαρας στις κάτω βλεφαρίδες.

5. Δώστε όγκο στις λεπτές βλεφαρίδες εφαρμόζοντας λίγη διάφανη πούδρα πριν την μάσκαρα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ένα lash primer για να τις κάνετε πιο πυκνές και πλούσιες.

6. Αν φοράτε γυαλιά, επενδύστε σε μια μάσκαρα για μακριές βλεφαρίδες. Η χρήση μάσκαρας για όγκο σε συνδυασμό με τα γυαλιά που μεγεθύνουν το αποτέλεσμα δημιουργεί ένα εφέ σβολιάσματος.

Πυκνές και μακριές βλεφαρίδες (3)

7. Αν δημιουργηθούν κόμποι, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας και με περιστροφικές κινήσεις αφαιρέστε τους.

8. Χρησιμοποιώντας το βουρτσάκι με ελαφριές γυριστές κινήσεις προς τα έξω ξεχωρίζετε τις βλεφαρίδες.

9. Το βουρτσάκι της μάσκαρας πρέπει να κινείται από την βάση των βλεφαρίδων προς τα πάνω, ενώ παράλληλα γίνεται μια κίνηση από την μία άκρη προς την άλλη.

10. Βάψτε τις κάτω βλεφαρίδες, αλλά και την εσωτερική γωνία των ματιών με ένα μικρό βουρτσάκι μάσκαρας για να χρωματίσετε ευκολότερα τις κοντές βλεφαρίδες.

11. Η ταυτόχρονη χρήση μάσκαρας με διαφορετική φόρμουλα, δηλαδή για όγκο και μήκος, δεν συνίσταται. Πολλές φορές οι μάσκαρες αυτές δεν συνδυάζονται, αφού δημιουργούν κόμπους και κολλούν οι τρίχες μεταξύ τους.

12. Περνώντας περισσότερα από ένα στρώματα μάσκαρας το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό. Απλά φροντίστε να στεγνώνει πρώτα το ένα στρώμα και μετά να εφαρμόζετε το επόμενο.

13. Αν θέλετε να αποκτήσετε πολύ μακριές βλεφαρίδες, εφαρμόστε πρώτα τη μάσκαρα στις εξωτερικές με την μύτη του πινέλου και μετά περάστε τις όλες κανονικά. Κάνοντας τις εξωτερικές βλεφαρίδες πιο μακριές, τα μάτια θα φαίνονται πιο ανοιχτά.

14. Αποφύγετε να βάζετε και να βγάζετε το βουρτσάκι πολλές φορές από το μπουκαλάκι διότι μπαίνει αέρας μέσα και ξεραίνει το προϊόν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σβόλων. Αντίθετα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με το βουρτσάκι μπορείτε να πάρετε περισσότερο χρώμα.

Ψεύτικες βλεφαρίδες:

Πυκνές και μακριές βλεφαρίδες (6)

Ένας ακόμη πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσετε πλούσιες και μακριές βλεφαρίδες είναι οι ψεύτικες. Κυκλοφορούν σε πολλά διαφορετικά σχέδια. Ορισμένες είναι πιο πυκνές και άλλες πιο μακριές.

Κάποια σχέδια δημιουργούν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, ενώ υπάρχουν και ψεύτικες βλεφαρίδες που ξεχωρίζουν.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φυσικές ή τεχνητές ενιαίες βλεφαρίδες, είτε στα τουφάκια που τοποθετούνται όπου ακριβώς τα έχετε ανάγκη. Μια από τις νέες προτάσεις για ψεύτικες βλεφαρίδες είναι οι μαγνητικές, οι οποίες δεν χρειάζονται κόλλα.

► Ανακαλύψτε περισσότερα για τις ψεύτικες βλεφαρίδες, την εφαρμογή τους, αλλά και την αφαίρεση τους

Βλεφαρίδες extension:

Πυκνές και μακριές βλεφαρίδες (7)

Αν όμως θέλετε ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα για πυκνές και μακριές βλεφαρίδες, μπορείτε να επενδύσετε στα εξτένσιον από φυσική τρίχα, συνθετικό ή μετάξι. Πρόκειται για μια τεχνική τοποθέτησης βλεφαρίδων με ειδική κόλλα πάνω στις φυσικές που γίνεται από αισθητικό και δεν προκαλεί φθορά στις φυσικές βλεφαρίδες. Η δεξιοτεχνία της τεχνίτριας έχει πολύ μεγάλη σημασία για την δημιουργία φυσικού και σαγηνευτικού βλέμματος.

Οι extension βλεφαρίδες δεν χρειάζονται μάσκαρα, είναι από μόνες τους μακριές και μαύρες. Αν όμως θέλετε να βάλετε, μπορείτε, απλά θα πρέπει να την εφαρμόσετε από την μέση των βλεφαρίδων και πάνω και όχι στις ρίζες. Επίσης, δεν πρέπει να είναι αδιάβροχη, αλλά να έχει ως βάση της το νερό.

Η διάρκεια των βλεφαρίδων εξτένσιον είναι περίπου 1 με 1,5 μήνα και χρειάζονται συντήρηση περίπου κάθε 3-4 εβδομάδες. Κολλιούνται μία μία πάνω στις φυσικές τρίχες και διαθέτουν διαφορετικά μήκη, καμπυλότητα και χρώματα.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να τις αφαιρέσετε, μπορείτε να το κάνετε και πάλι με την βοήθεια ενός ειδικού.