Μυστικά για τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο

Μυστικά για τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο (1)

Τα υπέροχα λευκά δόντια είναι κάτι που πολλές γυναίκες επιθυμούν και μερικές φορές καταφεύγουν σε χημικές μεθόδους προκειμένου να το πετύχουν. Αυτό όμως δεν είναι αναγκαίο, αφού υπάρχουν ένα σωρό φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε ένα τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο.

Αποφύγετε λοιπόν τις χημικές μεθόδους και εκμεταλλευτείτε τα ευεργετικά συστατικά που μας χαρίζει απλόχερα η φύση, δημιουργώντας υπέροχες φυσικές συνταγές που θα σας χαρίσουν ένα υπέροχο χαμόγελο.

Σε συνδυασμό με την καθιερωμένη σας επίσκεψη στον οδοντίατρο μια φορά τον χρόνο, δοκιμάστε αυτά τα απλά μυστικά που υπόσχονται πως θα αποκτήσετε ένα τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο, με κατάλευκα δόντια και πιο υγιή ούλα!

DIY λευκαντική οδοντόκρεμα

Μυστικά για τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο (2)

Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά με 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό έλαιο καρύδας και 2-3 σταγόνες έλαιο μέντας. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα όπως μια κανονική οδοντόκρεμα και αφήστε τη να δράσει φροντίζοντας το σμάλτο σας, λευκαίνοντας τα δόντια σας και φρεσκάροντας την αναπνοή σας.

Έλαιο τεϊόδενδρου

Μυστικά για τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο (3)

Αν αραιώσετε 5 σταγόνες από 100% έλαιο τεϊόδενδρου σε μισό ποτήρι νερό και ξεπλύνετε το στόμα σας καθημερινά με αυτό το μείγμα μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας, θα δείτε τα αποτελέσματα σε μόλις δύο εβδομάδες. Για να κάνετε το αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθαρίστε τα δόντια σας επιπλέον με μια σταγόνα λάδι μία ή δύο φορές την εβδομάδα, αλλά όχι πιο συχνά.

Πάστα φράουλας

Μυστικά για τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο (4)

Πάρτε μια φρέσκια φράουλα και λιώστε τη με ένα κουτάλι. Αναμείξτε τη με το καλύτερο θαλασσινό αλάτι που μπορείτε να βρείτε, βάλτε την πάστα σε μια οδοντόβουρτσα και απαλά κάντε μασάζ στα δόντια σας για λίγα λεπτάκια. Στη συνέχεια, ξεπλύντε το στόμα σας σχολαστικά. Προσοχή όμως, προκειμένου να προστατεύσετε το σμάλτο σας, κάντε την θεραπεία αυτή το πολύ μία φορά κάθε 2 εβδομάδες και όχι συχνότερα.

Έλαιο καρύδας

Μυστικά για τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο (5)

Εφαρμόστε λίγο έλαιο καρύδας στα δόντια σας πριν το βούρτσισμα, αφήστε το για 15-20 λεπτάκια και στη συνέχεια βουρτσίστε τα σχολαστικά με την οδοντόκρεμα σας. Επαναλάβετε την διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα ενεργού άνθρακα

Μυστικά για τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο (6)

Αναμείξτε τη σκόνη του άνθρακα με νερό μέχρι να πάρετε μια ρευστή πάστα (όπως η κρέμα γάλακτος) και μετά εφαρμόστε την προσεκτικά στα δόντια σας. Αφήστε τη να δράσει για 2 λεπτάκια και ξεπλύντε το στόμα σας σχολαστικά. Μετά από αυτό, βουρτσίστε τα κανονικά και επαναλάβετε την διαδικασία μια ή δυο φορές την εβδομάδα.

► Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την μαύρη πάστα που ασπρίζει τα δόντια.

Φυσικό λευκαντικό από την φλούδα μπανάνας

Μυστικά για τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο (7)

Η φλούδα της μπανάνας περιέχει ουσίες που διαλύουν την οδοντική πλάκα και βοηθούν στη διατήρηση του τέλειου χρώματος των δοντιών σας. Τρίψτε το εσωτερικό του φλοιού στα δόντια σας και περιμένετε για 5-7 λεπτάκια. Στη συνέχεια, βουρτσίστε τα δόντια σας και ξεπλύντε το στόμα σας. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή όσο συχνά θέλετε.

Στοματικό διάλυμα λεμονιού

Μυστικά για τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο (8)

Αυτό το DIY στοματικό διάλυμα θα σας βοηθήσει να λευκάνετε σταδιακά τα δόντια σας και θα διατηρήσει την αναπνοή σας φρέσκια. Πάρτε 3 μέρη χυμό λεμονιού και 1 μέρος αλάτι και αναμείξτε τα. Ξεπλύντε σχολαστικά το στόμα σας μετά το βούρτσισμα. Χρησιμοποιήστε το 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

Προσοχή όμως, μην χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο στοματικό διάλυμα αν έχετε φλεγμονές στο στόμα σας.

Φύλλα βασιλικού

Μυστικά για τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο (9)

Λιώστε φρέσκα φύλλα βασιλικού για να κάνετε έναν πουρέ και χρησιμοποιήστε τον τακτικά, αντί της συνηθισμένης οδοντόκρεμας σας για να λευκάνετε τα δόντια σας και να τα κάνετε υγιή. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε τον πουρέ για 5-10 λεπτά πριν το κανονικό βούρτσισμα των δοντιών σας.

Αλόη

Μυστικά για τέλειο και αστραφτερό χαμόγελο (10)

Για να αποκτήσετε ένα υπέροχο Χολιγουντιανό χαμόγελο, χρησιμοποιήστε φρέσκο χυμό αλόης ή αγοράστε ένα φυσικό τζελ από αυτό το φυτό. Τρίψτε το στα δόντια σας, κάνοντας μασάζ με την οδοντόβουρτσα και ξεπλυθείτε σχολαστικά. Μπορείτε να κάνετε αυτή την θεραπεία μετά από κάθε βούρτσισμα και μετά από 2 εβδομάδες το χαμόγελο σας θα είναι φωτεινό και αστραφτερό.