Πως να επιλέξετε το σωστό χρώμα βαφής για τα μαλλιά

Πως να επιλέξετε το σωστό χρώμα βαφής μαλλιών (1)

Σκέφτεστε να ανανεώσετε τα μαλλιά σας και δεν ξέρετε ποιο χρώμα βαφής να επιλέξετε; Τι σας ταιριάζει και τι θα σας κάνει άκρως εντυπωσιακή; Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό χρώμα βαφής μαλλιών, ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας και το χρώμα των ματιών σας.

Καταρχήν, το να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να είναι μια εύκολη αλλά παράλληλα και μια δύσκολη υπόθεση, ανάλογα με το ποια είναι η φυσική σας απόχρωση. Είναι πολύ εύκολο να σκουρύνετε τις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, αλλά και πολύ πιο δύσκολο να ανοίξετε τα σκούρα χρώματα.

Το μαύρο χρώμα δύσκολα φεύγει από τα μαλλιά σας χωρίς να προκαλέσει κάποια ζημιά. Γι’ αυτό, επιλέξτε με σύνεση και σκεφτείτε τις συγκεκριμένες συμβουλές πριν επιλέξετε το νέο χρώμα των μαλλιών σας.

Πως να επιλέξετε το σωστό χρώμα βαφής μαλλιών (2)

► Για να επιλέξετε το σωστό χρώμα μαλλιών θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας:

1. Το χρώμα της επιδερμίδας σας:
Λευκή επιδερμίδα: Όλες οι αποχρώσεις από το ανοιχτό ξανθό και το μέσο ξανθό είναι ιδανικές, διότι τα πολύ σκούρα χρώματα θα σας κάνουν να δείχνετε χλωμή.
Κανονική επιδερμίδα: Όλες οι αποχρώσεις. Με αυτό τον τόνο επιδερμίδας μπορείτε να επιλέξετε ότι θέλετε, επειδή το δέρμα σας δείχνει εκπληκτικό με τις σκούρες αποχρώσεις και δεν δείχνει περίεργο με τις ξανθές.
Σκούρα επιδερμίδα: Αποχρώσεις του καστανού, κόκκινου και μαύρου.

2. Το χρώμα των ματιών σας: Συνήθως λαμβάνετε υπόψιν σας το χρώμα του δέρματος σας πρώτα, αλλά όσον αφορά τα μάτια, αξίζει να σημειωθεί πως το αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν η τρίχα δημιουργεί κάποια αντίθεση με το πραγματικό χρώμα των ματιών σας και τα κάνει να ξεχωρίζουν.

► Σημαντικές συμβουλές:
– Αν έχετε φυσικά μαλλιά, που δεν έχουν ξαναβαφτεί, σχεδόν όλα τα χρώματα θα πιάσουν καλά. Είναι πολύ εύκολο να τα ανοίξετε και ακόμα ευκολότερο να τα σκουρύνετε.
– Αν είστε πολύ ανοιχτόχρωμη ξανθιά, επιλέγοντας ένα μαύρο χρώμα μπορεί το αποτέλεσμα να είναι λίγο πρασινωπό, οπότε προσέξτε το.
– Αν θέλετε να μετατρέψετε το μαύρο σε ξανθό με χημικό άνοιγμα μπορεί το αποτέλεσμα να βγει πορτοκαλί.