Κομψός 3λεπτος σταυρωτός κότσος ιδανικός για όλες τις περιστάσεις

Κομψός 3λεπτος σταυρωτός κότσος

Ο κότσος είναι ένα χτένισμα που έχει πολλές εκδοχές – ψηλός, χαμηλός, φουσκωτός, με πλεξούδα, διπλός και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι βαρετοί με κανέναν τρόπο. Οι κότσοι είναι υπέροχοι για τις ημέρες που τα μαλλιά δεν στρώνουν και μπορούν να γίνουν εντυπωσιακοί σε επίσημες περιπτώσεις.

Αν λοιπόν σας αρέσουν οι κότσοι και προσπαθείτε να εξασκηθείτε στην δημιουργία διαφορετικών προτάσεων, δείτε μια ακόμη ιδέα που θα πρέπει να δοκιμάσετε. Μια από τις πιο φανταστικές εκδοχές που έχετε δει είναι και ο κομψός σταυρωτός κότσος.

Η Hair hacker Tina Lee του MakeupWearables Hairstyles μας παρουσιάζει ένα βίντεο με τον κομψό σταυρωτό κότσο, ο οποίος είναι εκπληκτικός! Πρόκειται για έναν κότσο ιδανικό για τις γυναίκες με μαλλιά μεσαίου μήκους – μαλλιά μέχρι τον ώμο, αλλά και αυτές που έχουν μακριά. Μπορεί να δημιουργηθεί σε πολύ λίγα λεπτά χωρίς την βοήθεια της θερμότητας.

Δείτε τον τρόπο δημιουργίας του παρακάτω!

Κομψός σταυρωτός κότσος

► Θα χρειαστείτε:

– Μικρά λαστιχάκια
– 2-3 κλιπ μαλλιών
– Τσιμπιδάκια

► Οδηγίες:

1. Χωρίστε τα

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε 4 όμοιες αλογοουρές. Για να το κάνετε πιο εύκολα, χωρίστε κάθετα τα μέρη και πιάστε καθένα από αυτά σε μια αλογοουρά στο ύψος του αυτιού.

2. Στριφογυρίστε τις

Ξεκινώντας με μια αλογοουρά κοντά στο αυτί σας, περάστε το δάχτυλο σας μέσα από το λαστιχάκι, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια τρύπα και περάστε την αλογοουρά μέσα από την τρύπα. Κάντε το ίδιο και με τις άλλες αλογοουρές.

3. Σταυρώστε τις

Τώρα που έχετε 4 στριφογυριστές αλογοουρές, χωρίστε καθεμία και πάλι στα δυο. Ξεκινήστε με την αλογοουρά από το τέλος, χωρίστε τη σε δυο τούφες, μια επάνω και μια κάτω. Στη συνέχεια πάρτε την πάνω τούφα και σταυρώστε τη με την κάτω, κάνοντας την κάτω τούφα να είναι η νέα πάνω. Πιάστε λοιπόν την νέα πάνω τούφα με ένα κλιπ για να μην σας εμποδίζει και κάντε το ίδιο και με τις άλλες 3 αλογοουρές.

4. Ενώστε τις

Μαζέψτε τις κάτω τούφες των αλογοουρών, τραβήξτε τις απαλά στην μια πλευρά και ενώστε τις με ένα λαστιχάκι, δημιουργώντας μια χαλαρή αλογοουρά.

5. Διπλώστε τις

Αν τα μαλλιά σας είναι κοντά, απλά κρύψτε τα με τσιμπιδάκια κάτω από τις τούφες που έχετε μαζέψει. Αν όμως έχετε μακριά μαλλιά, κάντε την αλογοουρά μια πλεξούδα και στην συνέχεια κρύψτε την κάτω από τις τούφες που έχετε μαζέψει.

6. Ισιώστε τις

Ισιώστε τις άκρες του κότσου και χαλαρώστε τα κάτω μέρη.

7. Στριφογυρίστε τις

Ο σταυρωτός κότσος είναι σχεδόν έτοιμος. Πιάστε τις πάνω τούφες των μαλλιών σας και τα ξεχωριστά κομμάτια ανέπαφα για να δημιουργήσετε το εφέ μιας πλεξούδας και απαλά φέρτε τα μαλλιά στο πλάι. Τυλίξτε το πάνω μέρος των μαλλιών σας προς τα μέσα και περιστρέψτε ελαφρά την «ουρά» του. Στη συνέχεια, τυλίξτε το χαλαρά γύρω από το κάτω μέρος του κότσου, καλύπτοντας τις εκτεθειμένες τούφες. Τέλος, στερεώστε τα με τσιμπιδάκια και τελειώσατε!