10 έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο

Έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο (1)

Προκειμένου να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας πολλές φορές αναζητούμε την βοήθεια των beauty gurus του YouTube, οι οποίες θα μας δείξουν μερικά μικρά και έξυπνα κόλπα που θα κάνουν την ζωή μας πολύ πιο εύκολη!

Από την ανώδυνη αφαίρεση των φρυδιών και την τέλεια τεχνική για να κάνετε την σκίαση της μύτης σας, μέχρι τα υπέροχα γεμάτα και σαρκώδη χείλη, η YouTube beauty guru Natalie, μας παρουσιάζει μια λίστα με 10 έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο.

Δείτε τη λίστα με τα makeup tricks, καθώς και το βίντεο που ακολουθεί με περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε κόλπο. Γίνετε κι εσείς ειδική στο άψογο μακιγιάζ!

1. Πως να βγάλετε τα φρύδια σας χωρίς να πονάτε

Έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο (2)

Προκειμένου να αποφύγετε τον πόνο όταν βγάζετε τα φρύδια σας, κάντε πρώτα ένα ντους! Ο ατμός από το ζεστό ντους θα καθαρίσει και θα ανοίξει τους πόρους σας, καθιστώντας την αφαίρεση των τριχών πιο εύκολη και ανώδυνη.

2. Τέλεια εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων

Έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο (3)

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορούν να μεταμορφώσουν οποιαδήποτε εμφάνιση, αλλά δεν είναι καθόλου ωραίες όταν φαίνεται η λευκή κόλλα που χρησιμοποιείται για να τοποθετηθούν! Αν θέλετε να αποφύγετε αυτό το look, απλά κόψτε τις βλεφαρίδες σας στην μέση και κολλήστε το κομμάτι της εξωτερικής γωνίας του ματιού στο εσωτερικό κομμάτι των βλεφαρίδων σας.

Αυτή η τεχνική μπορεί στην αρχή να σας δυσκολέψει, αλλά μόλις την συνηθίσετε θα σας φαίνεται παιχνιδάκι και θα έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα σε χρόνο DT.

3. Χαράξτε σωστά το περίγραμμα της μύτης σας

Έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο (4)

Αν δεν έχετε το σταθερό χέρι ενός χειρούργου, η λεπτή ευθεία γραμμή κατά μήκος της μύτης σας με την τεχνική του contouring θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Γι’ αυτό η YouTuber Natalie προτείνει να χρησιμοποιήσετε ένα τσιμπιδάκι μαλλιών, το οποίο θα ανοίξετε μέχρι να πάρει το σχήμα ενός «U».

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στην μύτη σας έτσι ώστε οι δυο ευθείες του «U» να εφάπτονται στο εξωτερικό μέρος της μύτης σας και εφαρμόστε μια γραμμή με μια σκούρα πούδρα δεξιά και αριστερά από το τσιμπιδάκι για να κάνετε τις σκιάσεις που επιθυμείτε.

Αν πάλι θέλετε να προσθέσετε λίγο highlighter στο κέντρο της μύτης σας, τότε γυρίστε ανάποδα το τσιμπιδάκι έτσι ώστε το τέλος του να είναι προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μικρή χαραμάδα ως οδηγό για να εφαρμόσετε το highlighter. (Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ακριβώς την διαδικασία)

4. Πιο γεμάτα χείλη με VapoRub

Έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο (5)

Το μυστικό είναι στην μεθανόλη, η οποία βοηθά στην τόνωση των νεύρων στα χείλη σας, δίνοντάς τους μια πιο γεμάτη όψη. Απλά τρίψτε το VapoRub πάνω στα χείλη σας ως ένα κανονικό lip balm.

5. Υπέροχη σκιά ματιών χωρίς να λερωθείτε

Έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο (6)

Πολλές γυναίκες στην προσπάθεια τους να κάνουν ένα smoky eye look, καταλήγουν να μοιάζουν με «ρακούν», κι αυτό διότι συνήθως η σκιά των ματιών έχει την τάση να πέφτει. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγετε αυτό το μουτζούρωμα, πάρτε ένα σερβιετάκι και κόψτε όπως στην εικόνα. Στη συνέχεια, βάλτε το κάτω από τα μάτια σας και βαφτείτε κανονικά χωρίς να φοβάστε μην λερωθείτε. Απλά θέλει λίγη προσοχή όταν θα το αφαιρέσετε!

6. Έξυπνη αποθήκευση του Beauty Blender σας

Έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο (7)

Τα Beauty blenders, δηλαδή τα σφουγγαράκια μακιγιάζ σε σχήμα αυγού αποτελούν τον τελευταίο καιρό τα κορυφαία εργαλεία του makeup. Ωστόσο, όπως όλα τα σφουγγαράκια και τα πινέλα του μακιγιάζ, συσσωρεύουν βρωμιά και βακτήρια και πέρα από τα πλύσιμο τους χρειάζονται και την σωστή αποθήκευση. Μια πολύ καλή ιδέα είναι αυτή την YouTuber Natalie η οποία προτείνει να τα αποθηκεύετε σε ένα πλαστικό πασχαλινό αυγουλάκι, το οποίο έχει το κατάλληλο μέγεθος για το Beauty blender σας.

7. Argan Oil για πιο απαλά χείλη

Έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο (8)

Όλες γνωρίζουμε πως τα ματ κραγιόν είναι όμορφα, αλλά τυγχάνει να απορροφούν την φυσική υγρασία των χειλιών μας, με αποτέλεσμα να γίνονται ξερά και σκασμένα. Προκειμένου λοιπόν να διατηρήσετε τα χείλη σας συνεχώς ενυδατωμένα, απαλά και όμορφα εφαρμόστε λίγο argan oil πριν από το κραγιόν σας. Το ματ κραγιόν θα είναι πιο λείο, ενώ τα χείλη σας θα παραμείνουν ενυδατωμένα καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

8. Εφαρμογή την κόλλας για ψεύτικες βλεφαρίδες με μέτρο

Έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο (9)

Η εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων μπορεί να σας κάνει να λερωθείτε και να καταλήξετε με περισσότερη από το επιθυμητό κόλλα. Ένας τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα τσιμπιδάκι και να απλώσετε την κόλλα κατά μήκος των ψεύτικων βλεφαρίδων. Απλά βάλτε λίγη ποσότητα κόλλας σε μια μη πορώδη επιφάνεια και βυθίστε την άκρη από το τσιμπιδάκι σας. Αυτή η μέθοδος θα σας δώσει μια πιο ελεγμένη εφαρμογή.

9. Αποφύγετε τα λερώματα από το makeup

Έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο (10)

Αν φοράτε γυαλιά, τότε γνωρίζετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσετε το makeup στις εξωτερικές γωνίες της μύτης σας, ειδικά αν φορέσετε τα γυαλιά σας αμέσως μετά την εφαρμογή του makeup.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν αν έχετε λίγο χρόνο μεταξύ της εφαρμογής του μακιγιάζ σας και της επαφής σας με κόσμο, να βάλετε ένα χαρτομάντιλο κάτω από τα γυαλιά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρεθεί το επιπλέον makeup και να μην κολλήσει στα γυαλιά σας.

10. Φτιάξτε το δικό σας ματ κραγιόν

Έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ για τέλειο πρόσωπο (11)

Αν σας αρέσουν τα ματ κραγιόν και δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία, απλά γίνετε λίγο δημιουργική. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ματ κραγιόν με 3 υλικά: σκιά ματιών, makeup και έλαιο βιταμίνης Ε. Απλά ανακατέψτε τα τρία υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσετε τη επιθυμητή υφή και το χρώμα. Τέλος, μετά την εφαρμογή του κραγιόν σας, αποθηκεύστε το επιπλέον προϊόν σε ένα βαζάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έξυπνα τρικ στο μακιγιάζ από την Natalie, δείτε το βίντεο που ακολουθεί!