6 μυστικά για να κάνετε τέλεια πρώτη εντύπωση σε κάθε περίσταση

Μυστικά για να κάνετε τέλεια πρώτη εντύπωση σε κάθε περίσταση (1)

Όλοι προτιμούμε να κρινόμαστε από τις ικανότητες και τις γνώσεις μας και όχι από την εμφάνιση μας.

Ωστόσο, παίρνει μόνο λίγα δευτερόλεπτα σε κάποιον να σας αξιολογήσει όταν συναντιέστε για πρώτη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που το να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση είναι εξαιρετικά σημαντικό. Εξάλλου, έχετε μόνο μια ευκαιρία.

Επειδή λοιπόν η εμφάνιση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και να επηρεάσει δραστικά την ικανότητα σας να επιτύχετε, δείτε 6 μυστικά για να κάνετε τέλεια πρώτη εντύπωση σε κάθε περίσταση.

1. Η συμπεριφορά σας

Μυστικά για να κάνετε τέλεια πρώτη εντύπωση σε κάθε περίσταση (2)

Δώστε βάση στο πως αλληλεπιδράτε με τους άλλους ανθρώπους. Να ενεργείτε με επίγνωση της μη-λεκτικής επικοινωνίας, των εκφράσεων του προσώπου σας και της γλώσσας του σώματος σας, αφού σύμφωνα με έρευνες, έχουν 4 φορές μεγαλύτερη επιρροή στις πρώτες εντυπώσεις απ’ ότι τα λόγια. Και μην υποτιμάτε την δύναμη ενός ειλικρινούς χαμόγελου!

2. Proxemics: Οι αποστάσεις που κρατάτε

Μυστικά για να κάνετε τέλεια πρώτη εντύπωση σε κάθε περίσταση (3)

Proxemics είναι η μελέτη του πώς χρησιμοποιείτε το χώρο όταν επικοινωνείτε. Κατανοώντας περισσότερα γι’ αυτή την έννοια μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας σας και την αποδοχή.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό στις συνεντεύξεις εργασίας. Ο τόπος όπου βρίσκεστε δίνει ένα μήνυμα για το πώς αντιλαμβάνεστε τον ρόλο σας και το ρόλο του ανθρώπου που σας παίρνει τη συνέντευξη. Όταν σας προσφέρουν μια θέση, καθίστε έχοντας το σώμα σας σε όρθια στάση και όντας άνετα. Μην γέρνετε υπερβολικά προς τα εμπρός ή πάρα πολύ προς τα πίσω. Αν δεν σας υποδείξουν μια συγκεκριμένη καρέκλα, επιλέξτε να καθίσετε σε μια θέση ακριβώς απέναντι από το άτομό με το οποίο πρόκειται να μιλήσετε. Προσπαθήστε να μην σταυρώνετε τα χέρια και τα πόδια σας, διότι αυτό μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε πως διατηρείτε μια αμυντική στάση.

3. Τα ρούχα σας

Μυστικά για να κάνετε τέλεια πρώτη εντύπωση σε κάθε περίσταση (4)

Τα ρούχα σας θα πρέπει να ταιριάζουν με την συμπεριφορά σας και τα λόγια που χρησιμοποιείτε. Αν θέλετε να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση, σιγουρευτείτε πως τα ρούχα σας είναι καθαρά, σας ταιριάζουν απόλυτα και είναι κατάλληλα για την περίσταση.

4. Τα αξεσουάρ σας

Μυστικά για να κάνετε τέλεια πρώτη εντύπωση σε κάθε περίσταση (5)

Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο. Διατηρήστε λοιπόν ένα απλό ύφος στα κοσμήματα σας και επιλέξτε αξεσουάρ που θα προσθέτουν κάτι στο σύνολο σας και όχι να αποσπά την προσοχή. Τα παπούτσια σας παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο, γι’ αυτό σιγουρευτείτε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

5. Τα μαλλιά σας

Μυστικά για να κάνετε τέλεια πρώτη εντύπωση σε κάθε περίσταση (6)

Τα μαλλιά μπορούν να συμβάλλουν στην εικόνα σας ή να την καταστρέψουν εντελώς. Τα μπλεγμένα, λιπαρά, με λακ ή κάποιο υπερβολικό χτένισμα μαλλιά μπορεί να δώσουν λανθασμένη εντύπωση για εσάς. Οπότε βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας (και τα νύχια) είναι καθαρά και περιποιημένα.

6. Το μακιγιάζ σας

Μυστικά για να κάνετε τέλεια πρώτη εντύπωση σε κάθε περίσταση (7)

Το μακιγιάζ μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πιο δυναμική και με αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, θα πρέπει να το επιλέξετε σύμφωνα με την περίσταση για να είστε σίγουρη πως δίνετε την σωστή πρώτη εντύπωση.

Το να φοράτε βαρύ μακιγιάζ σε μια συνέντευξη για δουλειά είναι απαγορευτικό. Επιλέξτε φωτεινό και φυσικό μακιγιάζ που θα τονίζει την φυσική ομορφιά και τα χαρακτηριστικά σας.

Να θυμάστε πως ο τρόπος που παρουσιάζετε τον εαυτό σας είναι πολύ στενά συνδεδεμένος με τον τρόπο που ο κόσμος σας αντιλαμβάνεται. Αν μάθετε να διαχειρίζεστε τα διάφορα στοιχεία που χτίζουν την εικόνα σας, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες για να κάνετε μια καλή εντύπωση.