Προτάσεις μακιγιάζ για τις γιορτές ανάλογα με το χρώμα μαλλιών

Προτάσεις μακιγιάζ για τις γιορτές ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας (1)

Λίγος χρόνος έμεινε για την Παραμονή των Χριστουγέννων και οι προετοιμασίες ολοένα και γίνονται πιο έντονες. Μαζί με το γιορτινό τραπέζι, καλό θα είναι να προετοιμάσετε και την εμφάνιση σας, αποφασίζοντας τι θα φορέσετε, πως θα βάψετε τα νύχια σας και βέβαια το γιορτινό μακιγιάζ που θα κάνετε προκειμένου να είστε εκθαμβωτική.

Αυτές τις μέρες το βάψιμο είναι πιο επίσημο και πιο έντονο από το απλό καθημερινό μακιγιάζ που κάνετε για να πάτε στη δουλειά ή σε μια χαλαρή βόλτα με τις φίλες σας. Επιλέξτε να βάψετε τα χείλη σας σε έντονες αποχρώσεις του κόκκινου, του μπορντό, του burgundy, του σκούρου μωβ κλπ. Αν βέβαια επιλέξετε να κάνετε έντονα τα χείλη, καλό θα είναι να διατηρήσετε ένα πιο ήπιο μακιγιάζ ματιών. Επιλέξτε να κάνετε λοιπόν μια υπέροχη γραμμή με μαύρο eyeliner και να εφαρμόσετε μια σκιά σε nude αποχρώσεις (ματ ή ιριδίζουσα). Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και μια διακριτική πινελιά από glitter.

Ωστόσο, δεν είναι ανάγκη να φορέσετε οπωσδήποτε κάποιο έντονο χρώμα κραγιόν. Μπορείτε αν θέλετε να επιλέξετε ένα παλ ή nude κραγιόν και να κάνετε ένα έντονο smokey eye στα μάτια σας.

Τέλος, μπορείτε αν θέλετε να συνδυάσετε τα smokey eyes μάτια με ένα υπέροχο έντονο κραγιόν στα χείλη, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί λίγη παραπάνω προσοχή. Διότι το αποτέλεσμα που θα δημιουργήσετε θα πρέπει να έχει την υπερβολή που χρειάζεται, χωρίς να γίνεται άσχημο και αστείο.

► Δείτε μερικές υπέροχες προτάσεις μακιγιάζ για τις γιορτές ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας και πάρτε ιδέες!

Μακιγιάζ για Καστανές

Οι γυναίκες με καστανά μαλλιά συνήθως επιλέγουν να δημιουργήσουν ένα μακιγιάζ με έντονα χείλη σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου σε συνδυασμό με μια μαύρη γραμμή eyeliner και απαλές σκιές ματιών. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτές που επιλέγουν την εκδοχή του smokey eye με τα nude χείλη.

Μακιγιάζ για Ξανθιές

Από την άλλη μεριά, οι γυναίκες με ξανθά μαλλιά επιλέγουν να φορέσουν το κόκκινο της φωτιάς στα χείλη σε συνδυασμό με ένα απαλό μακιγιάζ ματιών, αλλά όχι μόνο. Υπάρχουν και αυτές που επιλέγουν μακιγιάζ σε πιο απαλούς τόνους με λίγο πιο έντονα μάτια. Εκείνες που χρησιμοποιούν γήινους τόνους ακόμα και στα χείλη τους. Αλλά κι εκείνες που δημιουργούν ένα υπέροχο smokey eye με burgundy αποχρώσεις σκιών και κραγιόν.

Μακιγιάζ για Κοκκινομάλλες

Όσον αφορά τις γυναίκες με κόκκινα μαλλιά, συνήθως επιλέγουν ένα πιο απαλό χρώμα κραγιόν, όπως ροδακινί ή ροζ. Στα μάτια κάνουν έντονα σκούρα smokey eye ή χρησιμοποιούν αποχρώσεις του χρυσού και του κόκκινου. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτές που επιλέγουν ένα πιο nude αλλά εντυπωσιακό μακιγιάζ.

Μακιγιάζ για Μελαχρινές

Οι μελαχρινές επιλέγουν επίσης έντονες αποχρώσεις του κόκκινου, του μπορντό, του σκούρου καφέ στα χείλη, κρατώντας τα μάτια σε πιο ήπιους τόνους. Το eyeliner σε μαύρη και πάλι απόχρωση έχει και γι’ αυτές μια κυρίαρχη θέση στα καλλυντικά τους. Δεν λείπουν βέβαια και τα έντονα σκούρα smokey eye. Όπως επίσης και οι αποχρώσεις του μωβ στα βλέφαρα, συνδυασμένα τόσο με nude, όσο και με έντονα κραγιόν.