Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ BB, CC, DD, EE, και PP κρέμες και πώς να επιλέξετε την ιδανική για εσάς

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ BB, CC, DD, EE, και PP κρέμες (1)

Οι κρέμες BB έγιναν πολύ δημοφιλείς στις γυναίκες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι σχεδιασμένες για την αποκατάσταση του δέρματος που έχει ήδη καταστραφεί από τις αισθητικές επεμβάσεις.

Άλλες παρόμοιες κρέμες έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, όπως είναι οι CC, DD, PP, και EE. Ποιος είναι όμως ο ρόλος καθεμίας από αυτές; Σε ποια δέρματα απευθύνονται; Και ποια είναι η καταλληλότερη για εσάς;

► Δείτε τη λίστα με το τι ακριβώς κάνει κάθε είδος, όπως και το ποιες είναι οι σημαντικές διαφορές μεταξύ BB, CC, DD, EE και PP κρέμες.

BB Creams

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ BB, CC, DD, EE, και PP κρέμες (2)

Το BB είναι μια συντομογραφία του «beauty balm (βάλσαμο ομορφιάς)». Μπορεί να ενυδατώσει την επιδερμίδα του προσώπου σας και να καταπραΰνει τους ερεθισμούς, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει άλλες ενυδατικές ουσίες. Ταιριάζει σε οποιοδήποτε είδος δέρματος.

СС Creams

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ BB, CC, DD, EE, και PP κρέμες (3)

Το CC σημαίνει «color control (έλεγχος χρώματος)». Οι κρέμες αυτού του είδους δημιουργήθηκαν για να αναβιώσουν την χλωμή ή κόκκινη, ερεθισμένη επιδερμίδα στο πρόσωπο. Περιέχουν στοιχεία που κάνουν το δέρμα σας να αισθανθεί φρέσκο και να του δώσει μια ομαλή όψη, ακόμη και υφή. Δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα ή με κάποιο δερματικό πρόβλημα.

DD Creams

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ BB, CC, DD, EE, και PP κρέμες (4)

Οι DD κρέμες, όπως δηλώνουν τα γράμματα τους δημιουργούν μια «daily defense (καθημερινή άμυνα)», που βοηθά στην προστασία και στην φροντίδα του δέρματος σας. Είναι πολύ καλές στο να προστατεύουν την επιδερμίδα σας από τις ακτίνες του ήλιου. Ωστόσο, δεν αξίζει να τις χρησιμοποιείτε πάρα πολύ, δεδομένου ότι μπορεί να μπλοκάρουν τους πόρους σας. Λειτουργούν καλύτερα σε πιο ώριμα δέρματα.

PP Creams

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ BB, CC, DD, EE, και PP κρέμες (5)

Οι PP ή «pink perfect (τέλειο ροζ)» κρέμες αποτελούν την βάση για το μακιγιάζ σας. Τα σωματίδια σιλικόνης που περιέχουν συμπληρώνουν όλα τα ανομοιόμορφα μέρη του δέρματος, καθιστώντας το λείο. Οι κρέμες PP ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα προσώπου. Μετά την εφαρμογή τους, θα πρέπει να εφαρμόσετε από πάνω μια τονωτική κρέμα.

EE Creams

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ BB, CC, DD, EE, και PP κρέμες (6)

Οι EE ή «extra exfoliation (έξτρα απολέπιση)» κρέμες ανανεώνουν το δέρμα και το απαλλάσσουν από τα νεκρά κύτταρα. Επίσης, προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο και το ενυδατώνουν. Μερικές από αυτές συνδυάζουν την άμυνα ενάντια στις υπεριώδεις ακτίνες του φωτός με προστασία κατά της ακμής. Οι κρέμες EE δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, και δεν συνίστανται για τα άτομα με λεπτό ή ευαίσθητο δέρμα.