20+1 τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (1)

Το μακιγιάζ και το χτένισμα είναι από τα πιο σημαντικά όπλα της γυναίκας για μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μικρά, αλλά σημαντικά τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη.

Γρήγορα και έξυπνα tips για μακιγιάζ που δεν θέλουν κόπο, αλλά τρόπο. Όπως το πως να κρύψετε τους μαύρους κύκλους και τις ατέλειες ή να δώσετε μια φρέσκια και φωτεινή όψη στο βλέμμα σας. Καθώς επίσης και ο τρόπος για να δώσετε ζωντάνια στα πατικωμένα μαλλιά και να τιθασεύσετε τις τρίχες που πετάνε.

Αυτά και άλλα πολλά θα τα βρείτε στη λίστα με τα 20+1 τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που ακολουθεί:

1. Βάλτε concealer μόνο στα σημεία που χρειάζεται

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (2)

Αντί να εφαρμόσετε σε όλο σας το πρόσωπο ένα makeup, βάλτε λίγο concealer στα σημεία όπου υπάρχουν σημάδια – ατέλειες. Αυτό θα σας πάρει μόλις 2 δευτερόλεπτα και θα κάνει το πρόσωπο σας να φαίνεται άψογο. Γι’ αυτό καλό θα είναι να έχετε μια παλέτα με concealers που ταιριάζουν στον τόνο του δέρματος σας.

2. Βάλτε primer στο σφουγγαράκι για το makeup σας

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (3)

Παραλείψτε ένα βήμα από τη ρουτίνα του μακιγιάζ σας εφαρμόζοντας με το ίδιο σφουγγαράκι παράλληλα ένα primer και το makeup σας. Θα ταμπονάρετε το σφουγγαράκι και παράλληλα θα δώσετε μεγαλύτερη διάρκεια στο makeup σας.

3. Αφαιρέστε πλήρως το μακιγιάζ της προηγούμενης μέρας

Σιγουρευτείτε πως έχετε αφαιρέσει πλήρως το μακιγιάζ των ματιών της προηγούμενης μέρας. Μπορεί να χρησιμοποιήσατε ένα υγρό μαντιλάκι ντεμακιγιάζ το προηγούμενο βράδυ για να ξεβαφτείτε, ωστόσο το πρωί ξυπνήσατε με λερωμένα μάτια. Το κλειδί για να δείχνετε πάντα υπέροχη είναι να καθαρίσετε με ένα καινούργιο μαντιλάκι ότι έχει απομείνει από το μακιγιάζ σας. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να βαφτείτε ξανά.

Για να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από το μακιγιάζ σας, εμποτίστε ένα βαμβάκι με ντεμακιγιάζ βασισμένο στο λάδι. Χρησιμοποιήστε το κάνοντας απαλές καθοδικές κινήσεις για να απομακρύνετε το μακιγιάζ που έχει απομείνει. Κάνοντας αυτή την κίνηση αποφεύγετε την δημιουργία μουτζούρων κάτω από τα μάτια.

4. Μην αφήνετε σημάδια με άσπρη πούδρα στο πρόσωπο σας

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (4)

Η ημιδιαφανή πούδρα είναι ιδανική για να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας, αλλά συχνά αφήνει ένα ίχνος. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, εφαρμόστε την πούδρα, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι μακιγιάζ. Η τεχνική αυτή κάνει τη σκόνη λιγότερο ορατή. Πασπαλίστε λοιπόν με ημιδιαφανή σκόνη το καπάκι του προϊόντος και βρέξτε το σφουγγάρι του μακιγιάζ σας ελαφρά με νερό (αν χρειαστεί ζουλήξτε το για να φύγει το επιπλέον νερό). Στη συνέχεια πάρτε με το σφουγγαράκι την σκόνη και εφαρμόστε τη στο δέρμα σας δημιουργώντας ένα άψογο φινίρισμα.

5. Προσθέστε ρουζ στα ζυγωματικά και τα βλέφαρα σας

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (5)

Για να δώσετε ζωντάνια στην όψη σας βάλτε λίγο ρουζ στα ζυγωματικά και τα βλέφαρα σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πάντα μια φρέσκια όψη, σα να έχετε κοιμηθεί 8 ώρες, ακόμα κι αν δεν έχετε κοιμηθεί καθόλου. Επιλέξτε λοιπόν ένα ροδακινί ρουζ και εφαρμόστε το στα μάγουλα και το βλέφαρα.

6. Κάντε την σκιά των ματιών σας να διαρκέσει περισσότερο

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (6)

Για να κάνετε την σκιά των ματιών σας να διαρκέσει περισσότερο, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ματιών – eyeliner αντί για primer. Εφαρμόστε το eyeliner σε όλο σας το βλέφαρο, αλλά μην πάτε παραπάνω από την κόχη του. Αυτό θα κάνει την σκιά που θα περάσετε από πάνω του να φαίνεται πιο ωραία και θα την διατηρήσει όλη μέρα στη θέση της.

Αν δημιουργείτε ένα smokey eye, περάστε το βλέφαρό σας με ένα μαύρο ή γκρι ανθρακί eyeliner. Αν όμως πρόκειται να δημιουργήσετε ένα πιο ουδέτερο βάψιμο ματιών ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο χρώμα σκιάς, δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια γκριζομπεζ απόχρωση ως βάση.

7. Δημιουργήστε με μια κίνηση το εφέ του φρέσκου προσώπου

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (7)

Αποκτήστε αμέσως ένα εφέ φρεσκάδας στο πρόσωπο σας δημιουργώντας ένα C με ένα highlighter σε ροδακινί απόχρωση ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του ματιού σας και καταλήγοντας στο κόκκαλο των ζυγωματικών σας.

8. Εφαρμόστε το concealer σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (8)

Εφαρμόστε το concealer σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας. Αν τα ζυγωματικά σας είναι γεμάτα, απλώστε το κατευθείαν κάτω από τα μάτια σας σε ένα κυρτό σχήμα. Με αυτό τον τρόπο θα καλύψετε χωρίς να τονίσετε τυχόν μαύρους κύκλους. Χρησιμοποιήστε ένα concealer με κοκκινωπό τόνο στην αρχή για να σβήσετε τους μαύρους κύκλους και στη συνέχεια ένα κιτρινωπό makeup για να καλύψετε πλήρως τους μαύρους κύκλους.

9. Μάθετε την σωστή τεχνική εφαρμογής concealer για επίπεδα ζυγωματικά

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (9)

Αν έχετε πιο επίπεδα ζυγωματικά, χρησιμοποιήστε μια τριγωνική εφαρμογή του concealer για τους μαύρους κύκλους σας. Όπως και στην περίπτωση των γεμάτων ζυγωματικών, θα χρειαστείτε αρχικά ένα ροδακινί ή κοκκινωπό concealer για να κρύψετε την μπλε – μωβ απόχρωση των μαύρων κύκλων. Αφού το απλώσετε, εφαρμόστε από πάνω ένα makeup σε κιτρινωπή απόχρωση.

10. Γυρίστε τις βλεφαρίδες σας

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (10)

Γυρίστε τις βλεφαρίδες σας για να δημιουργήσετε ένα εφέ ζωντάνιας στη στιγμή, ακόμα κι αν δεν προλαβαίνετε ή δεν θέλετε να βάλετε μάσκαρα. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Η τεχνική αυτή θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν πλήρως ανοιχτά, σα να έχετε κοιμηθεί ένα κανονικό 8ωρο.

11. Δεν χρειάζεστε διαφορετικά πινέλα για να δημιουργήσετε το τέλειο smokey eye

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (11)

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά πινέλα για να δημιουργήσετε ένα τέλειο smokey eye look. Χρησιμοποιήστε απλά τα δάχτυλα σας. Η θερμοκρασία που εκπέμπουν οι άκρες των δαχτύλων σας θα αναμείξουν εύκολα μια κρεμώδη ή και σε μορφή σκόνης σκιά στα βλέφαρα σας, αφήνοντας σας να απλώσετε το προϊόν ακριβώς εκεί που θέλετε. Αυτή η τεχνική κάνει το smokey eye πιο εύκολο στην εφαρμογή του.

12. Ζωγραφίστε ένα σημάδι στο μάγουλο σας για να κάνετε το contouring του

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (12)

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο ανάμειξης, χρησιμοποιήστε την πιο σκούρα απόχρωση της παλέτας σας για σκιάσεις και σχεδιάστε ένα «τικ» στα ζυγωματικά σας με την καμπυλωτή πλευρά του να καλύπτει την στρογγυλή πλευρά του μάγουλου σας. Στη συνέχεια επεκτείνετε την γραμμή του μέχρι την κορυφή του αυτιού σας. Τέλος, αναμείξτε το για να σβήσει.

13. Δημιουργήστε πιο γεμάτα φρύδια χωρίς να τα γεμίσετε

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (13)

Θέλετε να αποκτήσετε πιο γεμάτα φρύδια χωρίς να χρειαστεί να τα γεμίσετε. Ψεκάστε λοιπόν ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα με λακ και στρώστε τα φρύδια σας. Αν απλά θέλετε να δώσετε λίγο χρώμα στα «τόξα» σας, αυτό το μικρό και γρήγορο κόλπο είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε.

14. Κοιτάξτε ελαφρώς προς τα κάτω για να εφαρμόσετε το concealer σας

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (14)

Για να βρείτε ακριβώς το σημείο που χρειάζεται να βάλετε concealer κάτω από τα μάτια σας, αντί να κοιτάξετε ευθεία στον καθρέφτη, σκύψτε ελαφρώς το πηγούνι σας προς τα κάτω για να αποκαλυφθούν οι σκούρες σκιές.

15. Κάντε το γυαλιστερό κραγιόν σας ματ με μια κίνηση

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (15)

Μπορείτε να μετατρέψετε το γυαλιστερό σας κραγιόν σε ματ χρησιμοποιώντας μια ημιδιάφανη πούδρα. Απλά ακουμπήστε ταμποναριστά ένα πινέλο με λίγη ημιδιάφανη πούδρα πάνω στα χείλη σας και το γυαλιστερό κραγιόν θα γίνει αμέσως ματ.

16. Φωτίστε τα μάτια σας με μια κίνηση

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (16)

Δώστε φως στα μάτια σας σε δευτερόλεπτα, κάνοντας μια nude ή ροδακινί γραμμή στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου σας. Η απόχρωση του ροδάκινου διαγράφει κάθε κοκκινίλα και κάνει αμέσως το βλέμμα σας πιο ξάγρυπνο.

17. Εάν βιάζεστε χρησιμοποιήστε το ίδιο χρώμα στα μάτια, τα ζυγωματικά και τα χείλη

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (17)

Επιλέξτε λοιπόν μια απόχρωση που θα τονίσει κάθε μία από αυτές τις περιοχές, όπως για παράδειγμα την απόχρωση του μούρου, εφαρμόστε τη απαλά και απλώστε τη.

18. Πριν βγάλετε τα φρύδια σας, γεμίστε τα

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (18)

Πριν βγάλετε τα φρύδια σας, γεμίστε τα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα τα βγάλετε περισσότερο από αυτό που πρέπει.

19. Δώστε ζωντάνια στα πατικωμένα μαλλιά

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (19)

Δώστε ζωντάνια στα πατικωμένα μαλλιά με ένα ξηρό σαμπουάν. Μπορεί να γνωρίζατε μέχρι τώρα πως το ξηρό σαμπουάν αφαιρεί τη λιπαρότητα, ωστόσο πέρα από αυτό δίνει και όγκο στις ρίζες των μαλλιών σας μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Απλά σηκώστε τα μαλλιά σας και ψεκάστε το ξηρό σαμπουάν στις ρίζες. Στη συνέχεια γυρίστε ανάποδα το κεφάλι σας για να τα κάνετε να φουσκώσουν και έτοιμη!

20. Κρύψτε τη ρίζα στα μαλλιά σας

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (20)

Καλύψτε τη ρίζα που έχει βγει μέχρι να κάνετε την επόμενη βαφή των μαλλιών σας με μια σκιά μαλλιών που ταιριάζει στο χρώμα της βαφής σας.

21. Απαλύνετε τις τρίχες που πετάνε από τα ολόισια μαλλιά

Τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη (21)

Απλά εφαρμόστε λίγη λακ και περάστε απαλά το χέρι σας από πάνω για να «κάτσουν» οι τρίχες.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά τεμπέλικα μυστικά ομορφιάς μπορείτε να κάνετε την καθημερινότητα σας πολύ πιο εύκολη και να εξοικονομήσετε χρόνο από την προετοιμασία σας!