Tiger eye: Η νέα κορυφαία απόχρωση στα μαλλιά

Tiger eye τάση στα μαλλιά (1)

Η νέα τάση στις αποχρώσεις των μαλλιών ονομάζεται Tiger eye – Το Μάτι της Τίγρης – και είναι βασισμένη στον ομώνυμο πολύτιμο λίθο. Ο συγκεκριμένος λίθος ανήκει στην ομάδα των τεκτοπυριτικών ορυκτών και περιέχει χαλαζία, λειμωνίτη και ριβεκίτη.

Tiger eye τάση στα μαλλιά (2)

Πρόκειται για μια απόχρωση βαφής στα μαλλιά που γλυκαίνει το πρόσωπο και έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Πείτε λοιπόν αντίο στο Balayage και υιοθετήστε την συγκεκριμένη, παρόμοια τεχνική, που έχει κατακτήσει τα social media.

Το 2017 τα καστανά μαλλιά θα κατακτήσουν τις βαφές και οι πλούσιες και υπέροχες αποχρώσεις τους θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι διάσημες που βιάστηκαν να αποκτήσουν ήδη το δικό τους tiger eye hair color. Μεταξύ τους οι Jennifer Lopez, Jessica Alba, Selena Gomez και Lucy Hale, οι οποίες πόσταραν στους λογαριασμούς τους στο Instagram φωτογραφίες με τη νέα τάση.

Tiger eye τάση στα μαλλιά (3)

Tiger eye τάση στα μαλλιά (4)

Tiger eye τάση στα μαλλιά (7)

► Ποιοι είναι οι χρωματισμοί του Tiger eye hair color;

Οι χρωματισμοί του βασίζονται στο καστανό – σοκολατί και στις κίτρινες και χρυσές γραμμώσεις. Ακριβώς αυτό το εφέ θα προσπαθήσουν και οι hair stylists να δημιουργήσουν.

Ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός μελί χρώματος με απαλά καστανά highlights. Βασιστείτε λοιπόν σε μια ζεστή καφέ ή σκούρα καφέ βάση και δημιουργήστε «νερά» από κάραμελ αποχρώσεις.

► Ποια είναι η τεχνική βαφής που χρησιμοποιούν οι Hair stylist για να πετύχουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;

Προκειμένου να δημιουργήσουν το εφέ του tiger eye look χρησιμοποιούν μια τεχνική παρόμοια με το balayage, η διαφορά της οποίας δεν είναι εμφανής. Η συγκεκριμένη τεχνική προσθέτει στα μαλλιά περισσότερο όγκο και λάμψη. Σε αντίθεση με το balayage που χρησιμοποιεί ψυχρότερους και ανοιχτότερους τόνους, το tiger eye χρησιμοποιεί σκουρότερες και πιο πλούσιες αποχρώσεις του καστανού.

► Σε τι μαλλιά ταιριάζει το συγκεκριμένο εφέ;

Το tiger eye hair color μπορεί να γίνει σε όλα τα μήκη των μαλλιών. Ωστόσο, μια γυναίκα με κοντά μαλλιά δεν θα είναι σε θέση να «εκτιμήσει» πλήρως το συγκεκριμένο εφέ, αφού το μήκος θα περιορίσει το εύρος του. Αντίθετα στα μακριά μαλλιά, οι ειδικοί έχουν το περιθώριο να «παίξουν» περισσότερο με τους χρωματισμούς και να δημιουργήσουν ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι γυναίκες με κοντά μαλλιά απαγορεύεται να το δοκιμάσουν.

► Δείτε μερικές προτάσεις για υπέροχα Tiger eye μαλλιά και πάρτε ιδέες!

Tiger eye τάση στα μαλλιά (5)

Tiger eye τάση στα μαλλιά (6)

Tiger eye τάση στα μαλλιά (9)