10 χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας που ίσως δεν γνωρίζατε

Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας (1)

Κάθε γυναίκα θέλει να είναι όμορφη και ελκυστική! Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά προϊόντα ομορφιάς για να επιτευχθεί μια λαμπερή εμφάνιση. Υπάρχουν ορισμένες αποτελεσματικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Εκμεταλλευτείτε απλά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και μερικά φυσικά έλαια, δημιουργώντας υπέροχες μάσκες ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ακμή, τους μαύρους κύκλους και άλλα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα.

Δείτε λοιπόν 10 χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας που ίσως δεν γνωρίζατε, τα οποία θα αλλάξουν την ζωή σας!

1. Η λύση με το αλατόνερο που θα σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο και να δώσετε στο πρόσωπο σας μια φρέσκια όψη

Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας (2)

Διαλύστε αλάτι στο νερό (το διάλυμα πρέπει να είναι αρκετά πυκνό), βυθίστε μια πετσέτα στο διάλυμα και εφαρμόστε τη στο πρόσωπό σας για 10 λεπτά.

2. Κάντε τα χείλη σας να δείχνουν πιο γεμάτα και πιο σέξι με ένα έλαιο και μια οδοντόβουρτσα

Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας (3)

Εφαρμόστε οποιοδήποτε καλλυντικό έλαιο στα χείλη σας – έλαιο ροδάκινου, αμυγδαλέλαιο ή ένα κανονικό lip balm. Μετά πάρτε μια μαλακή οδοντόβουρτσα και τρίψτε απαλά τα χείλη σας για 1 λεπτό.

3. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για να αποκτήσετε λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα

Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας (4)

Κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο σας με ελαιόλαδο το βοηθάτε να γίνει καθαρό, απαλό, λείο και ματ. Αρχικά, κάντε το πρόσωπο σας με ατμό και στη συνέχεια κάντε μασάζ με το έλαιο για 7 περίπου λεπτά. Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε την διαδικασία κάθε 4-5 μέρες.

4. Το μέλι μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε μια φλεγμονή και να απαλλαγείτε από την ακμή

Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας (5)

Αν βγάλετε ένα σπυράκι στο πρόσωπο σας λίγο πριν πάτε στο μεγάλο ραντεβού που τόσο περιμένατε ή σε ένα σημαντικό meeting, υπάρχει τρόπος για να το ξεφορτωθείτε πολύ γρήγορα. Εφαρμόστε λίγο μέλι στην ακμή και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλυθείτε με ζεστό νερό. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να μειώσετε το μέγεθος του σπυριού και να το κάνετε λιγότερο εμφανές, έτσι ώστε να μπορέσετε να το κρύψετε με το μακιγιάζ σας.

Δείτε 7 φυσικούς τρόπους για να φύγουν γρήγορα τα σπυράκια από το πρόσωπο.

5. Χρησιμοποιήστε οφθαλμικές σταγόνες – φυσικά δάκρυα για να μειώσετε μια φλεγμονή στο πρόσωπο σας

Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας (6)

Ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια είναι με τη χρήση οφθαλμικών σταγόνων. Βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με οφθαλμικές σταγόνες που μειώνουν την ερυθρότητα και βάλτε το στην κατάψυξη για 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια, πιέστε απαλά το βαμβάκι στην περιοχή της φλεγμονής και το σπυράκι θα γίνει σχεδόν αόρατο.

6. Φυσικό ντεμακιγιάζ

Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας (7)

Ρίξτε 3 μέρη καθαρό νερό προς 1 μέρος ελαιόλαδο σε ένα γυάλινο βαζάκι. Κλείστε το και κουνήστε το πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά του. Αυτό ήταν! Το φυσικό ντεμακιγιάζ σας είναι έτοιμο!

7. Η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στην απαλλαγή από τις τρίχες που βγαίνουν εσωτερικά

Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας (8)

Αυτό το σπιτικό scrub σώματος είναι πανεύκολο στην παραγωγή του. Πάρτε ένα μικρό μπολάκι και βάλτε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι βρώμης και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε μια παχιά πάστα. Απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με ζεστό νερό.

8. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας (9)

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό ή τσάι και ανακατέψτε το καλά. Βυθίστε ένα βαμβάκι στο μείγμα και εφαρμόστε το στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Αφήστε το να σταθεί για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα υπολείμματα και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα και σύντομα θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα!

9. Μάσκα μαλλιών με μπανάνα για υγιή λαμπερά μαλλιά

Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας (10)

Για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα θα χρειαστείτε 1 μπανάνα, 1 αυγό, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1/2 ποτήρι σκούρα μπύρα. Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνει λείο. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας για μερικές ώρες. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα και θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα πολύ γρήγορα!

10. Χρησιμοποιήστε έλαιο καρύδας και λεβάντας για να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να μακρύνουν

Χρήσιμα tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σας (11)

Αναμείξτε 1/2 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας με 2-4 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας. Χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι ή μια μπατονέτα, εφαρμόστε απαλά το μείγμα στις βλεφαρίδες σας, καλύπτοντας τις από τη ρίζα ως την άκρη. Ακολουθώντας την θεραπεία τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, οι βλεφαρίδες σας θα γίνουν πιο παχιές και πιο λαμπερές.

Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο ή ξύσμα λεμονιού για την μάσκα αυτή.