Η πιο απλή και αποτελεσματική θεραπεία για απαλές φτέρνες

Η πιο απλή και αποτελεσματική θεραπεία για απαλές φτέρνες

Ο γρήγορος και ταραχώδης τρόπος ζωής μας, με το καθημερινό τρέξιμο, δεν μας αφήνει χρόνο για να φροντίσουμε σωστά τα πόδια μας.

Πολλές φορές μας πονάνε και τα παπούτσια μας είναι πολύ στενά. Κι όταν φτάνει το τέλος της ημέρας, μόνο τότε παρατηρούμε πως οι φτέρνες μας είναι αφυδατωμένες, σκασμένες και έχουν πολλές ρωγμές.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο καμία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν πρέπει να αφήσει έτσι. Ευτυχώς, υπάρχει ένας πολύ γρήγορος, εύκολος και πάνω απ’ όλα ιδιαίτερα οικονομικός για να απαλλαγούμε από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι υπέροχες και απαλές φτέρνες.

Δείτε λοιπόν την πιο απλή και αποτελεσματική θεραπεία για απαλές φτέρνες:

► Θα χρειαστείτε:

– 5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
– Αφρόλουτρο
– Μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου (λεβάντας, πορτοκαλιού ή λεμονιού)

► Τρόπος εφαρμογής:

Αρχικά πριν ξεκινήσετε την θεραπεία, βάλτε τα πόδια σας να μουλιάσουν σε ζεστό νερό για 5 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο οι φτέρνες σας θα έχουν μαλακώσει και η συγκεκριμένη θεραπεία θα είναι πιο αποτελεσματική.

Στη συνέχεια, αναμείξτε τα υλικά και δημιουργήστε μια πάστα. Απλώστε την πάστα στα πέλματα σας, κάνοντας παράλληλα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Αν το δέρμα σας είναι πολύ σκασμένο, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι για να τρίψετε το μείγμα.

Τέλος, ξεπλύνετε πολύ καλά την μάσκα με άφθονο χλιαρό νερό και απλώστε στα πόδια σας μια ενυδατική κρέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μαγειρική σόδα δεν είναι μόνο μια πολύ καλή θεραπεία για το σκληρό και τραχύ δέρμα στα πόδια. Μπορεί επίσης να εξαλείφει και τις δυσάρεστες οσμές, να προάγει την ταχεία επούλωση και να βοηθήσει στην καταπολέμηση μυκητιάσεων.

Κάνοντας αυτή την θεραπεία για απαλές φτέρνες, θα δείτε τα ευεργετικά αποτελέσματα της μετά από δυο εβδομάδες.