Τα 12+1 κορυφαία κουρέματα για το 2017

Κορυφαία κουρέματα 2017 (1)

Η νέα χρονιά φέρνει και νέες καυτές τάσεις στα κουρέματα! Εξάλλου, η ανανέωση των γυναικών ξεκινάει συνήθως από τον πειραματισμό με τα μαλλιά τους και την εμφάνιση τους. Ο πιο προφανής τρόπος για να το πετύχουν αυτό είναι ένα ολοκαίνουργιο κούρεμα! Και τι καλύτερο από το να επιλέξουμε ένα από τα κορυφαία κουρέματα για το 2017…

► Ψάχνετε τις φετινές τάσεις; Δείτε τις κορυφαίες επιλογές στα γυναικεία κουρέματα 2021 για κάθε μήκος μαλλιών

Σύμφωνα με τους κομμωτές των διασήμων και τα κορυφαία κομμωτήρια, ένα νέο κούρεμα μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου το πρόσωπο μιας γυναίκας, καθώς και την καθημερινή της ρουτίνα σχετικά με το χτένισμα των μαλλιών.

Τα κορυφαία κουρέματα για το 2017

Ασχέτως με την φυσική σας υφή στα μαλλιά (ίσια, σγουρά ή σπαστά), δείτε ποια είναι τα κορυφαία κουρέματα για το 2017. Μάθετε επίσης μερικά tips σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για το styling των μαλλιών σας που θα αναδείξουν όσο πιο καλά γίνεται τη νέα σας κουπ.

Φράντζα στο ύψος των ματιών
Κορυφαία κουρέματα 2017 (2)

Αν σκέφτεστε να κάνετε μια αλλαγή, αλλά διστάζετε να κόψετε πολύ μήκος, η μακριά φράντζα είναι ιδανική. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε μια αλλαγή χωρίς να χρειαστεί να κόψετε από το μήκος των μαλλιών σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μακριές φράντζες είναι πολύ ευέλικτες, αφού μπορείτε αν θέλετε να τις αφήσετε ως αφέλειες ή να τις κάνετε στην άκρη. Επίσης, μπορείτε να πιάσετε μια φράντζα με πολλούς τρόπους και να δημιουργήσετε πολλά διαφορετικά χτενίσματα.

Φυσικά σγουρά ή με όγκο μαλλιά
Κορυφαία κουρέματα 2017 (3)

Τα φυσικά σγουρά μαλλιά με όγκο αποτελούν τις τελευταίες σεζόν μια από τις κορυφαίες επιλογές κουρέματος. Ωστόσο, αν διαθέτετε σγουρά ή σπαστά μαλλιά από φυσικού σας, θα γνωρίζετε πολύ καλά πως το συγκεκριμένο είδος μαλλιών χρειάζεται μια ειδική περιποίηση. Καλό θα είναι λοιπόν όταν πηγαίνετε για κούρεμα να γνωστοποιείτε στον κομμωτή τον τρόπο ζωής σας και το πόσο ασχολείστε με το styling των μαλλιών σας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να βρει το καταλληλότερο για εσάς κούρεμα. Αυτό δηλαδή που θα μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε μόνη σας σε καθημερινή βάση. Ένα κούρεμα που θα τα φέρει σε ισορροπία, χωρίς να χάνει το ατίθασο και επιμελώς ατημέλητο look του, αναδεικνύοντας τα σγουρά μαλλιά σας. Πρόκειται για ένα κούρεμα που θα σας χαρίσει μια σέξι εμφάνιση χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Κούρεμα μεσαίου μήκους – Lob
Κορυφαία κουρέματα 2017 (4)

Το Lob έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για το λεγόμενο μακρύ καρέ κούρεμα που δεν είναι άλλο από αυτό που θέλει τα μαλλιά μέχρι τον ώμο. Το 2017 όμως διαφοροποιείται ελαφρώς. Αποκτά περισσότερο φιλάρισμα, ανεβάζοντας το lob σας σε ψηλότερο επίπεδο.

Αν λοιπόν έχετε ήδη υιοθετήσει ένα κούρεμα με μαλλιά μέχρι τον ώμο, δεν χρειάζεται να κόψετε περισσότερο μήκος. Απλά επισκεφθείτε τον κομμωτή σας και ζητήστε του να προσθέσει λίγο επιπλέον φιλάρισμα.

Όπως και να έχει, το Lob αποτελεί ένα από τα κορυφαία κουρέματα για το 2017.

Μακριά και λαμπερά μαλλιά
Κορυφαία κουρέματα 2017 (5)

Τα μακριά λαμπερά μαλλιά επιστρέφουν στη μόδα. Αν λοιπόν είστε από τις γυναίκες που δοκιμάσατε ένα κούρεμα μεσαίου μήκους και τώρα αναζητάτε μια ανανέωση, δοκιμάστε να μακρύνετε τα μαλλιά σας σε ένα ενιαίο μήκος.

Εφόσον δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε extensions, μην αμελείτε το συχνό καθάρισμα των άκρων των μαλλιών σας.

Φιλαριστά μακριά μαλλιά με αφέλειες
Κορυφαία κουρέματα 2017 (6)

Πρόκειται για ένα κούρεμα που θέλει μακριά μαλλιά με αρκετό φιλάρισμα. Επιπλέον, οι αφέλειες προσθέτουν ένα ωραίο πλαίσιο στο πρόσωπο σας, το οποίο αγκαλιάζουν δημιουργώντας ένα υπέροχο φιλαριστό αποτέλεσμα.

Είναι το ιδανικό κούρεμα για τις γυναίκες που λατρεύουν τα μακριά μαλλιά, αλλά αναζητούν μια μοντέρνα ανανέωση. Ζητήστε λοιπόν από τον κομμωτή σας να δημιουργήσει μια ανέμελη φράντζα που να φτάνει στο ύψος μεταξύ των βλεφάρων και των φρυδιών σας. Επιλέγοντας αρχικά ένα μακρύ μήκος για τις αφέλειες, αφήνετε το περιθώριο για περισσότερο πειραματισμό με την υφή. Στη συνέχεια, πείτε του να κάνει αρκετό φιλάρισμα σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και να προσθέσει μύτες που θα αγκαλιάζουν το πρόσωπο σας. Προσοχή όμως, περιορίστε το φιλάρισμα και τις μύτες σε ένα μήκος κάτω από το ύψος των αυτιών σας, έτσι ώστε να διατηρήσετε την όψη του μακριού κουρέματος.

Όσον αφορά το styling του συγκεκριμένου κουρέματος, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ανέμελες μπούκλες, οι οποίες θα προσθέσουν υπέροχο όγκο και κίνηση στα μαλλιά σας.

Ανέμελο Shag
Κορυφαία κουρέματα 2017 (7)

Το shag έκανε αισθητή την παρουσία του το 2016 και όπως φαίνεται δεν έχει σκοπό να πάει πουθενά. Παραμένει και φέτος μια από τις κορυφαίες επιλογές κουρέματος που θα αποτελέσει αγαπημένη επιλογή όλων. Πρόκειται για ένα κούρεμα με αρκετό φιλάρισμα που «χτενίζεται από μόνο του». Δημιουργεί υπέροχες απαλές γραμμές και άνευ ορίων επίπεδα. Είναι ιδανικό τόσο για ίσια, όσο και για σπαστά μαλλιά, σε μακρύ ή κοντό μήκος.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του shag χτενίσματος, έτσι ώστε αυτό το κούρεμα να ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου. Το τέχνασμα που θα κάνει αυτό το κούρεμα τέλειο είναι να πείτε στον κομμωτή σας να κάνει απαλές γραμμές με το ψαλίδι του. Σημαντικό βέβαια είναι να μπορείτε να συνεννοηθείτε τέλεια μαζί του και να καταλάβει ακριβώς αυτό που του λέτε.

Ωστόσο, το καλύτερο σχετικά με ένα κούρεμα shag είναι το πόσο ευέλικτο μπορεί να είναι. Κάντε την χωρίστρα σας σε όποια μεριά θέλετε και το χτένισμα σας θα μεταμορφωθεί σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία θερμότητας για το styling του για ένα πιο καλοχτενισμένο αποτέλεσμα ή απλά στεγνώστε τα με το σεσουάρ για ένα πιο ανέμελο look. Οι δυνατότητες styling γι’ αυτό το κούρεμα είναι ατελείωτες.

Το μοντέρνο Shag
Κορυφαία κουρέματα 2017 (8)

Το κλειδί για την δημιουργία ενός κομψού και μοντέρνου shag κουρέματος είναι να διατηρήσετε την αναλογία του φιλαρίσματος, δηλαδή των επιπέδων, με το μήκος. Αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι παλιομοδίτικο.

Αν έχετε χοντρή τρίχα στα μαλλιά σας, ζητήστε από τον κομμωτή να κάνει αρκετό φιλάρισμα, έτσι ώστε να σας απαλλάξει από το περιττό βάρος. Αν πάλι έχετε μαλλιά με λεπτή τρίχα, σιγουρευτείτε πως το φιλάρισμα είναι λίγο ακανόνιστο και όχι πολύ ομαλό, ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή υφή.

Το νέο και βελτιωμένο shag είναι ένα από τα κορυφαία κουρέματα για το 2017 και δείχνει υπέροχο όταν είναι λείο, λαμπερό και καλοχτενισμένο. Αποφύγετε λοιπόν το styling με μια στρογγυλή βούρτσα και διατηρήστε τις άκρες ίσιες ακόμα κι αν τα μαλλιά σας είναι κυματιστά.

Choppy Pixie
Κορυφαία κουρέματα 2017 (9)

Το choppy pixie ήρθε για να δώσει μια αναγέννηση στον τρόπο που σκέφτεστε ένα κούρεμα. Δεν ισχύουν πλέον οι φράσεις «έχω σγουρά μαλλιά και δεν μπορώ να κάνω ένα κοντό κούρεμα» ή «δεν έχω το κατάλληλο σχήμα προσώπου για να υποστηρίξω ένα κοντό κούρεμα». Οι κανόνες στον τομέα των μαλλιών είναι πολλοί λιγότεροι! Τα φυσικά μαλλιά θα πρέπει να τα βλέπουμε σε όλα τα μήκη. Επομένως, το choppy pixie είναι το ιδανικό κούρεμα που αποπνέει αυτοπεποίθηση και δηλώνει πως έχετε υπέροχο στυλ.

Διατηρήστε λοιπόν την φράντζα σας κοντή και προσθέστε φιλάρισμα σε όλο το υπόλοιπο. Διατηρήστε τα μαλλιά σας παχιά, δηλαδή φροντίστε να έχουν το απαραίτητο βάρος, για να δημιουργήσετε ένα πιο βαρύ, πυκνό και δυνατό look. Τέλος, όσον αφορά την υφή τους, επιλέξτε να τα διατηρήσετε όπως σας αρέσει, ίσια, κυματιστά ή και σγουρά.

Φιλαριστά σγουρά μαλλιά
Κορυφαία κουρέματα 2017 (10)

Αυτό το φιλαριστό κούρεμα είναι ιδανικό για τις γυναίκες με φυσικά σγουρά μαλλιά. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το φιλάρισμα βοηθάει τις μπούκλες να στεγνώσουν καλύτερα, διατηρώντας υπέροχο σχήμα.

Ανάλογα με το ύφος των μαλλιών σας, ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα κούρεμα που να φτάνει πάνω από τους ώμους. Το συγκεκριμένο κούρεμα έχει να κάνει περισσότερο με το ύφος και όχι τόσο με το κόψιμο. Διατηρήστε λοιπόν τα μαλλιά σας ανέμελα, σγουρά και φυσικά.

Καρέ με μήκος μέχρι το πηγούνι
Κορυφαία κουρέματα 2017 (11)

Από τα κορυφαία κουρέματα για το 2017, ένα χτένισμα ιδανικό για ίσια μαλλιά τόσο με λεπτή, όσο και με χοντρή τρίχα. Μπορεί το ολόισιο κούρεμα να μην είναι καινούργιο, αλλά σίγουρα θα κάνει αισθητή την παρουσία του φέτος. Κοντά μαλλιά, καρέ και μαλλιά μέχρι τον ώμο θα είναι σίγουρα στην κορυφή.

Ζητήστε λοιπόν από τον κομμωτή σας ένα καρέ μέχρι το πηγούνι που να έχει ενιαίο μήκος. Αν έχετε πολλά και πυκνά μαλλιά, αραιώστε τα αλλά αποφύγετε τα επίπεδα. Σε ένα τέτοιο κούρεμα δεν ταιριάζουν.

Διατηρήστε το απλό και ίσιο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα κυματιστά ή ανάλαφρα χτενίσματα δεν είναι εξίσου ωραία.

Lob σε Α γραμμή
Κορυφαία κουρέματα 2017 (12)

Ένα κούρεμα ιδανικό για τις γυναίκες που προσπαθούν να μακρύνουν το κλασσικό καρέ κούρεμα τους. Διαθέτει μια δυνατή, βαριά γραμμή με κίνηση στη μέση του μήκους τους.

Soft Undercut
Κορυφαία κουρέματα 2017 (13)

Το soft undercut χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει όγκο από το εσωτερικό και να προσθέσει στυλ στην βάση των μαλλιών. Πρόκειται για ένα αρκετά δημοφιλές κούρεμα που θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία κουρέματα για το 2017.

Ζητήστε λοιπόν από τον κομμωτή σας να κόψει λίγο πιο κοντά τα μαλλιά σας στο πίσω μέρος, με ένα soft undercut και αρκετό φιλάρισμα.

Τέλος, το χτένισμα που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το συγκεκριμένο κούρεμα είναι το wavy look με ίσιες άκρες.

Καρέ εμπνευσμένο από την δεκαετία των 30’s
Κορυφαία κουρέματα 2017 (14)

Πρόκειται για ένα κούρεμα που είναι ιδανικό για κυματιστά μέχρι ίσια μαλλιά. Είναι ένα γλυκό, αλλά και σαγηνευτικό χτένισμα με φιλάρισμα που φτάνει ως το μήκος του πηγουνιού.

Ζητήστε από τον κομμωτή σας να διατηρήσει ένα κόψιμο με διαβάθμιση και Α γραμμή, δηλαδή πιο κοντό πίσω και σιγά σιγά να μακραίνει προς τα εμπρός. Προσθέστε επίπεδα σε γωνία 90 μοιρών για να δώσετε καλύτερη κίνηση στα μαλλιά σας και ζητήστε ένα κυματιστό χτένισμα για την καλύτερη αποτύπωση του.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα πρέπει να αποφύγετε το styling των μαλλιών σας από την μέση και πάνω (μέχρι την ρίζα). Ασχοληθείτε λοιπόν μόνο με το κάτω μισό των μαλλιών σας.