Μυστικά για να μην ξεφλουδίζει το βερνίκι νυχιών

Μυστικά για να μην ξεφλουδίζει το βερνίκι νυχιών

Τα νύχια με ξεφλουδισμένο βερνίκι νυχιών δεν είναι καθόλου κολακευτικό θέαμα. Είναι πολύ ενοχλητικό να φτιάχνετε τα νύχια σας και μετά από μόλις δυο μέρες να αρχίζουν να ξεφτίζουν. Κάποιες φορές καταφέρνετε να τα διορθώσετε, όμως άλλες είναι αδύνατο.

Για να αποφύγετε λοιπόν αυτό το άσχημο και ενοχλητικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια σημαντικά μυστικά ομορφιάς. Πρόκειται για κάποια απλά βήματα στην διαδικασία του μανικιούρ που θα σας χαρίσουν υπέροχο αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Αποφύγετε λοιπόν τα συνηθισμένα λάθη στο μανικιούρ και το ξεφλούδισμα του μανό ακολουθώντας τα παρακάτω 4 tips που μας αναλύει η beauty vlogger Kelli Marissa.

► Παραλείψτε την ενυδατική κρέμα

Πόσες φορές έχετε κάνει μανικιούρ και η μανικιουρίστα απλώνει κρέμα ή κάποιο ειδικό λάδι στα χέρια σας; Το συγκεκριμένο βήμα, το κάνουν πριν το βάψιμο των νυχιών, κάτι το οποίο κάνετε κι εσείς όταν βάφετε μόνη σας τα νύχια σας. Η αλήθεια είναι πως η ενυδατική κρέμα είναι ευεργετική για τα νύχια σας, αλλά υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να την εφαρμόζετε και να προστατέψετε τα χέρια σας.

Η Kelli εξηγεί πως το λαδάκι για τα πετσάκια ή οι λοσιόν μπορούν να εισχωρήσουν στο νύχι, κάνοντας το να διατηρήσει την υγρασία. Αυτό κάνει το νύχι πολύ μαλακό ή εμποδίζει το βερνίκι να «κολλήσει» στην επιφάνεια του, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζει πολύ εύκολα. Προτείνει λοιπόν πρώτα να βάφετε τα νύχια σας και στη συνέχεια, αφού έχετε τελειώσει με το μανικιούρ, να απλώνετε την ενυδατική κρέμα σας. Προσοχή όμως, βεβαιωθείτε πρώτα πως το βερνίκι σας έχει στεγνώσει!

► Πάντα να χρησιμοποιείτε ένα nail dehydrator (προϊόν που αφυδατώνει τα νύχια σας)

Πρόκειται για ένα προϊόν που εφαρμόζεται πριν ξεκινήσετε να βάφετε τα νύχια. Πριν δηλαδή εφαρμόσετε την βάση. Το συγκεκριμένο καλλυντικό έχει την ικανότητα να αφυδατώνει την επιφάνεια του νυχιού σας, αφαιρώντας οποιαδήποτε λιπαρότητα μπορεί να υπάρχει σε αυτό. Έτσι, η επιφάνεια του νυχιού σας είναι εντελώς καθαρή για να δεχθεί το βερνίκι και να το κάνει να αντέξει περισσότερο.

► Χρησιμοποιήστε μια βάση

Η αλήθεια είναι πως δεν χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες βάση πριν βάψουν τα νύχια τους, κάτι που κάνουν σε όλα τα ινστιτούτα ομορφιάς. Κάποιες το θεωρούν ένα βήμα που δεν είναι απαραίτητο, αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελεί το κλειδί για ένα τέλειο και επαγγελματικό βάψιμο νυχιών. Κάνει την διαφορά, αφού δίνει μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ σας.

Η Kelli μοιράζεται τις τρεις μαγικές ιδιότητες της βάσης που πραγματικά έχουν νόημα.

Καταρχήν, η βάση αποτρέπει το βερνίκι από το να χρωματίσει τα νύχια σας. Εάν έχετε παρατηρήσει κάποιον ιδιαίτερο χρωματισμό στα νύχια σας αφού ξεβάψετε το μπλε electric ή το μαύρο μανό σας, αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχετε εφαρμόσει τη βάση.

Επίσης, η βάση έχει την ικανότητα να κάνει πιο σκληρό το νύχι. Ασφαλίζει την φυσική υγρασία του νυχιού και βοηθάει στο να μην σπάσει λόγω του παχιού στρώματος προστασίας που δημιουργεί.

Τέλος, λειτουργεί ως κόλλα για το βερνίκι νυχιών, κρατώντας το χρώμα κολλημένο στο νύχι σας.

► Μην μπερδεύετε την βάση με το top coat

Πρόκειται για δυο διαφορετικά καλλυντικά προϊόντα με ξεχωριστές ιδιότητες το καθένα.

Πιο συγκεκριμένα η βάση προστατεύει και θρέφει το νύχι σας. Αντιθέτως, το top coat εξομαλύνει την επιφάνεια του βερνικιού και το κάνει πιο γυαλιστερό ή ματ. Επίσης κάνει το μανικιούρ να διατηρηθεί περισσότερο.

► Δείτε λοιπόν το βίντεο της Kelli με τα μυστικά για να μην ξεφλουδίζει το βερνίκι νυχιών σας και αυξήστε την διάρκεια του