Οι 7 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι

Οι 7 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι (1)

Η σωστή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα είναι μερικά παραδείγματα των καλών συνηθειών που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να παραμείνει σε φόρμα και να διατηρηθεί νεανικό. Αυτό ισχύει επίσης και για τους μυς του προσώπου που τείνουν να χάσουν την σφριγηλότητα τους καθώς μεγαλώνουμε.

Έχοντας λοιπόν αυτό υπόψιν του το Bright Side, μας παρουσιάζει μια λίστα με τις καλύτερες ασκήσεις που βοηθούν στο να επαναφέρουμε το πρόσωπο μας στις παλιές του δόξες! Τότε που ήμασταν ακόμη στην εφηβεία και λίγο πιο μετά, όπου η χαλάρωση δεν αποτελούσε κίνδυνο για την όμορφη επιδερμίδα μας.

Δείτε λοιπόν τις 7 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι και να διατηρήσετε το πρόσωπο σας σφριγηλό και νεανικό.

Ζεστάνετε τους μυς σας

Οι 7 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι (2)

Όπως συμβαίνει πάντα πριν από οποιαδήποτε άσκηση, θα πρέπει να ζεστάνετε τους μυς του προσώπου σας.

Γι’ αυτό το σκοπό, θα πρέπει να κινήσετε την κάτω σιαγόνα σας μπρος πίσω και στη συνέχεια δεξιά αριστερά. Όλες οι κινήσεις θα πρέπει να γίνονται αργά και απαλά χωρίς απότομα τραντάγματα. Επαναλάβετε την άσκηση 8-10 φορές.

1. Εκσκαφή

Οι 7 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι (3)

Ανοίξτε το στόμα σας και σύρετε το κάτω χείλος σας πάνω από τα κάτω δόντια σας. Φανταστείτε πως χρειάζεται να μαζέψετε νερό με την κάτω σιαγόνα σας. Κουνήστε το κεφάλι σας προς τα κάτω με μια κίνηση εκσκαφής και κλείστε το στόμα σας καθώς σηκώνετε το κεφάλι σας.

Κατά την διάρκεια που κάνετε αυτήν την άσκηση, σιγουρευτείτε πως οι γωνίες των χειλιών σας είναι εντελώς χαλαρές. Επαναλάβετε την άσκηση 5-7 φορές.

2. Ακουμπήστε την μύτη σας

Οι 7 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι (4)

Το διπλοσάγονο, κοινώς προγούλι, συνδέεται επίσης με την αδυναμία των υοειδών μυών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ενισχυθούν και αυτοί οι μυς.

Βγάλτε έξω την γλώσσα σας όσο πιο πολύ μπορείτε και δοκιμάστε να φτάσετε την μύτη σας με την άκρη της γλώσσας σας. Διατηρήστε τα χείλη σας χαλαρά και επαναλάβετε 5 φορές.

3. Το τέλειο οβάλ πρόσωπο

Οι 7 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι (5)

Αν θέλετε να αποκτήσει και πάλι το πρόσωπο σας τη νεανικότητα που είχε τα προηγούμενα χρόνια και να ανορθώσετε τα ζυγωματικά σας, κάντε την άσκηση που ακολουθεί. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα αριστερά και τραβήξτε την κάτω σιαγόνα προς τα εμπρός, τεντώνοντας τους μύες του λαιμού σας. Θα πρέπει να νιώσετε τους μυς στην αριστερή πλευρά του λαιμού σας να τεντώνονται. Τότε γυρίστε το κεφάλι σας προς τα δεξιά και κάντε την ίδια κίνηση. Επαναλάβετε 5 φορές από κάθε πλευρά.

4. «Φιλήστε την καμηλοπάρδαλη»

Οι 7 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι (6)

Σηκώστε το κεφάλι σας ψηλά, και δείτε το ταβάνι. Αργά φέρτε την κάτω σιαγόνα σας προς τα εμπρός και σουφρώστε τα χείλη σας σα να ετοιμάζεστε να φιλήσετε κάποιον ψηλό. Αν κάνετε την άσκηση σωστά, θα πρέπει να νιώθετε μια ισχυρή ένταση στον λαιμό σας. Κρατηθείτε σε αυτή την θέση για 5 με 8 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε την άσκηση 5 φορές.

5. Αντίσταση

Οι 7 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι (7)

Γι’ αυτή την άσκηση, θα πρέπει να κάνετε δυο γροθιές και να τις τοποθετήσετε ακριβώς κάτω από το πηγούνι σας. Μετά ξεκινήστε να κινείτε την κάτω σιαγόνα σας σιγά σιγά προς τις γροθιές σας και να πιέζετε τους μυς σας καθώς αντιμετωπίζετε μια αντίσταση. Η δύναμη πίεσης σταδιακά πρέπει να αυξάνεται. Όταν φτάσετε στην μέγιστη αντίσταση, κρατηθείτε σε εκείνη τη θέση για 3 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια χαλαρώστε και επαναλάβετε την άσκηση 5-7 φορές.

6. Χαμόγελο

Οι 7 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι (8)

Καταπολεμήστε το προγούλι με χαμόγελο! Σφίξτε τα δόντια σας με το στόμα κλειστό και προσπαθήστε να τεντώσετε τις γωνίες των χειλιών σας όσο πιο πολύ μπορείτε. Τώρα πιέστε την γλώσσα σας στον ουρανίσκο σας, αυξάνοντας σταδιακά την ένταση της πίεσης. Αν νιώσετε ένα ισχυρό τράβηγμα στους μυς του πηγουνιού σας, τότε έχετε κάνει σωστά την άσκηση. Κρατηθείτε στην θέση όπου νιώθετε το τράβηγμα για 5 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε για 3 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση 5-8 φορές!

7. Φουσκωτά μάγουλα

Οι 7 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι (9)

Εισπνεύστε βαθιά από το στόμα σας και γεμίστε το με αέρα. Κλείστε το στόμα σας και αφήστε τα μάγουλα σας να φουσκώσουν. Τώρα πιέστε τις παλάμες σας στα μάγουλά σας, έτσι ώστε να αισθάνεστε την ένταση στους μυς σας. Κρατηθείτε για 3-5 δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια, αφήστε τον αέρα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε την άσκηση 5-6 φορές.

Επαναλάβετε αυτές τις ασκήσεις σε τακτική βάση και σιγά-σιγά θα δείτε το ανεπιθύμητο προγούλι να μικραίνει και να εξαφανίζεται, κάνοντας το πρόσωπό σας πιο σφριγηλό και όμορφο από ποτέ!