Τεχνική μασάζ για επίπεδη κοιλιά – Διάρκειας 2 λεπτών!

Τεχνική 2 λεπτών για επίπεδη κοιλιά

Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Τα εφηβικά χρόνια που ο μεταβολισμός μας ήταν εξαιρετικά γρήγορος, έχουν γίνει για τις περισσότερες παρελθόν. Αλλά ακόμα και για όσες από εμάς έχουμε δημιουργήσει έναν ενεργό τρόπο ζωής και ακολουθούμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, τα να απαλλαγούμε από αυτό το επίμονο λίπος της κοιλιάς μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση.

Αλλά μην απελπίζεστε! Υπάρχει μια αρχαία κινεζική τεχνική μασάζ για επίπεδη κοιλιά που μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στο πρόβλημά σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι δυο λεπτά από τον χρόνο σας, δύο φορές την ημέρα!

Λειτουργεί ως μια εσωτερική άσκηση που καθαρίζει και αποτοξινώνει τον κοιλιακό χώρο και λιώνει το λίπος.

Βέβαια αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι πως η τεχνική του 2λεπτου μασάζ για επίπεδη κοιλιά από μόνη της δεν πρόκειται να κάνει θαύματα. Θα χρειαστεί να μην τρώτε ασταμάτητα fast food και να μην πίνετε καθημερινά αναψυκτικά. Αν όμως ασκήστε συστηματικά, αλλά και πάλι δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την κοιλίτσα, τότε αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει.

Τεχνική 2 λεπτών για επίπεδη κοιλιά (2)

Πότε να αποφύγετε αυτή την τεχνική μασάζ για επίπεδη κοιλιά:

Ακριβώς μετά από ένα βαρύ γεύμα.

Αν έχετε πέτρες στην ουροδόχο κύστη, στα νεφρά ή την χολή.

Αν έχετε υπέρταση.

Αν είστε έγκυος.

Αν έχετε κήλη.

Αν έχετε εντερικά προβλήματα ή έλκη στομάχου.

Αν έχετε φλεγμονή της μήτρας, της ουροδόχου κύστης, των ωοθηκών ή των σαλπιγγών.

Οδηγίες:

Συνιστούμε να εφαρμόζετε την τεχνική μασάζ 2 λεπτών για επίπεδη κοιλιά δυο φορές την ημέρα, πριν το πρωινό σας και πριν πέσετε για ύπνο.

1. Ξαπλώστε ανάσκελα σε μια επίπεδη και σταθερή επιφάνεια.

2. Τρίψτε έντονα τα χέρια σας μεταξύ τους μέχρι να τα αισθανθείτε ζεστά.

3. Τοποθετήστε ένα από τα χέρια σας στον αφαλό.

4. Ξεκινήστε να τρίβετε σιγά σιγά την κοιλιά σας γύρω από τον αφαλό με κυκλικές κινήσεις που έχουν την φορά του ρολογιού, ασκώντας παράλληλα ελαφρά πίεση. Σταδιακά μεγαλώστε τους κύκλους που κάνετε. Κάθε κύκλος θα πρέπει να σας παίρνει 1-2 δευτερόλεπτα.

5. Εστιάστε στην θερμότητα που αρχίζει να συσσωρεύεται στην κοιλιακή περιοχή σας.

6. Συνεχίστε για δύο λεπτά – κάνοντας περίπου 40-50 κύκλους. Είναι σημαντικό να κρατήσετε ζεστό το στομάχι σας, ενώ κάνετε την άσκηση.

Το λιώσιμο του λίπους δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα που προσφέρεται από αυτήν την τεχνική. Επίσης, βελτιώνετε την πέψη, επιταχύνετε τον μεταβολισμό και αυξάνετε την κυκλοφορία του αίματος της κοιλιακής περιοχής, τονώνοντας παράλληλα τα κοιλιακά όργανα. Και το καλύτερο απ’ όλα είναι πως δεν χρειάζεται καν να σηκωθείτε από το κρεβάτι!