3 ιδανικές ασκήσεις για καλοσχηματισμένα οπίσθια

Ιδανικές ασκήσεις για καλοσχηματισμένα οπίσθια (1)

Είναι αδύνατο να φανταστούμε την απόκτηση μιας υπέροχης σιλουέτας χωρίς υπέροχα οπίσθια. Τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται να τρέχετε στο γυμναστήριο όλη την ώρα για να το πετύχετε.

Μπορείτε να το καταφέρετε πάρα πολύ εύκολα κάνοντας ιδανικές ασκήσεις για καλοσχηματισμένα οπίσθια στο σπίτι, υπό την προϋπόθεση ότι τις κάνετε σωστά.

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να το επιτύχετε είναι ένα ζευγάρι βαράκια (ή βαριά βιβλία), ένα στρώμα γυμναστικής και φυσικά ισχυρή θέληση για αυτο-βελτίωση.

Το συγκεκριμένο σύστημα από ασκήσεις για καλοσχηματισμένα οπίσθια έχει δημιουργηθεί από την εκπαιδεύτρια Angela Lee. Η ειδικός προτείνει ότι θα πρέπει να το ακολουθήσετε για τριάντα ημέρες.

Χρονοδιάγραμμα:

Ιδανικές ασκήσεις για καλοσχηματισμένα οπίσθια (2)

Οι αριθμοί σε κάθε κουτί αναφέρουν τον αριθμό των επαναλήψεων που πρέπει να κάνετε για κάθε ημέρα που διαρκεί το πρόγραμμα. Θα πρέπει να κάνετε την προπόνηση σε κομμάτια που διαρκούν για 2-3 λεπτά, με διάλειμμα 1 λεπτού μεταξύ τους. Η προπόνηση δεν θα πρέπει να διαρκέσει ποτέ περισσότερο από 11 λεπτά περίπου την ημέρα. Και μην αγνοήσετε τις ημέρες που θα πρέπει να ξεκουραστείτε. Οι μύες σας χρειάζονται χρόνο για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

1. Η βασική άσκηση

Ιδανικές ασκήσεις για καλοσχηματισμένα οπίσθια (3)

Ουσιαστικά η πρώτη από τις ασκήσεις για καλοσχηματισμένα οπίσθια περιλαμβάνει μόνο κλασσικά καθίσματα. Τοποθετήστε τα πόδια σας σε διάσταση ίση με την έκταση των ώμων σας. Διατηρήστε την πλάτη σας σε ευθεία στάση και λυγίστε τα πόδια σας για να δημιουργήσετε μια θέση καθίσματος χαμηλά στο έδαφος, με τα χέρια σε έκταση μπροστά. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρείτε καλή ισορροπία και να τοποθετήσετε το βάρος του σώματος σας και στα δυο πόδια ως σύνολο και όχι στο κάθε ένα ξεχωριστά.

2. Η άσκηση με τα βαράκια

Ιδανικές ασκήσεις για καλοσχηματισμένα οπίσθια (4)

Για την δεύτερη από τις ασκήσεις για καλοσχηματισμένα οπίσθια θα χρειαστείτε βαράκια.

Για την άσκηση αυτή θα χρειαστεί να σταθείτε ίσια με τα πόδια σας τοποθετημένα σε διάσταση ελαφρώς μεγαλύτερη από την έκταση των ώμων σας και κοιτάζοντας μπροστά. Κρατώντας τα βαράκια και με τα δυο χέρια σας και διατηρώντας την πλάτη και τα χέρια σας ίσια, κάντε τα ίδια καθίσματα όπως στην βασική άσκηση. Αρχικά χρησιμοποιήστε ελαφριά βαράκια και σταδιακά αυξήστε το βάρος τους. Αν νιώθετε υπερβολική κούραση μετά από μερικές επαναλήψεις, τοποθετήστε αργά τα βαράκια στο πάτωμα και χρησιμοποιήστε ελαφρύτερα.

3. Η πολύπλοκη άσκηση

Ιδανικές ασκήσεις για καλοσχηματισμένα οπίσθια (5)

Τέλος, η τρίτη από τις ασκήσεις για καλοσχηματισμένα οπίσθια είναι λίγο πιο πολύπλοκη.

Σταθείτε ίσια, με τα πόδια τοποθετημένα ελαφρώς πιο ανοιχτά από την διάσταση των ώμων σας. Διατηρήστε την πλάτη σας ίσια και με τα χέρια τοποθετημένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού (και τα δάχτυλα σας πλεγμένα), εφαρμόστε τα καθίσματα σας. Σιγουρευτείτε ότι τα πόδια σας είναι ελαφρώς πιο ανοιχτά και δεν είναι σε ευθεία με τα γόνατα σας. Μην πιέζετε με τα χέρια σας τον λαιμό προς τα εμπρός και μην κλείνετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός. Θα πρέπει να είστε ικανή να νιώθετε πως ασκείτε τους μύες της πλάτης σας. Και δεν θα πρέπει να είστε ικανή να βλέπετε τους αγκώνες σας.