4 βήματα για τέλεια σχηματισμένα πυκνά φρύδια

4 βήματα για τέλεια σχηματισμένα πυκνά φρύδια

Τα τέλεια σχηματισμένα πυκνά φρύδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συνολική εικόνα ενός προσώπου. Μπορούν να καθορίσουν την έκφραση των ματιών και να τα κάνουν πιο σαγηνευτικά και εκθαμβωτικά. Πως όμως μπορείτε να το πετύχετε αυτό;

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά tutorial που παρουσιάζουν τον ιδανικό τρόπο για να γεμίσετε τα φρύδια σας και να τα κάνετε να δείχνουν υπέροχα. Τόσο στο Instagram, όσο και στο YouTube οι ειδικοί μας παρουσιάζουν βήμα βήμα την διαδικασία για τέλεια σχηματισμένα πυκνά φρύδια.

Ακόμη λοιπόν κι αν τα φρύδια σας είναι αραιά ή τα έχετε βγάλει λίγο παραπάνω, μπορείτε να τα διορθώσετε χρησιμοποιώντας το μακιγιάζ. Για να το πετύχετε θα χρειαστείτε ένα γωνιακό πινελάκι eyeliner, ένα πινέλο τύπου μάσκαρας και μια σκιά ή ένα μολύβι στο χρώμα των φρυδιών σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν είστε μελαχρινή, το χρώμα των φρυδιών σας θα πρέπει να είναι περίπου 2 τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα των μαλλιών σας. Ενώ αν είστε ξανθιά, θα πρέπει να είναι περίπου 2 τόνους πιο σκούρο από τα μαλλιά σας. Προσοχή όμως, αν έχετε πολύ σκούρα μαύρα μαλλιά, δεν θα χρησιμοποιήσετε μαύρο μολύβι, διότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ άγριο και σκληρό. Πάρτε ένα πολύ σκούρο καστανό μολύβι φρυδιών και εφαρμόστε το.

Δείτε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε τέλεια σχηματισμένα πυκνά φρύδια.

Αν θέλετε να κάνετε τα φρύδια σας πιο πυκνά

1ο βήμα: Χτενίστε τα

Χτενίστε τα φρύδια σας όσο είναι άβαφα με ένα καθαρό βουρτσάκι τύπου μάσκαρας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το φυσικό σας σχήμα και να βρείτε τα κενά που χρειάζονται γέμισμα.

2ο βήμα: Ζωγραφίστε τις τριχούλες που λείπουν

Πάρτε ένα γωνιακό πινέλο, όπως αυτό που σχεδιάζετε την γραμμή του eyeliner και βουτήξτε το σε μια σκιά ή μια κρεμώδη σκιά φρυδιών. Στη συνέχεια, σχεδιάστε μεμονωμένες τρίχες με ελαφριές, ανοδικές κινήσεις, σαν αυτές που θα κάνατε με ένα πούπουλο. Αν χρειαστεί επιστρέψτε στα σημεία που έχετε περάσει και προσθέστε μερικές ακόμη «ζωγραφιστές» τριχούλες.

3ο βήμα: Γεμίστε τα

Για να δημιουργήσετε ένα πυκνότερο αποτέλεσμα, πάρτε λίγο από από το χρώμα με την άκρη του πινέλου σας και περάστε τα φρύδια σας. Ξεκινήστε από το κέντρο και απλώστε το προς την άκρη του φρυδιού. Στη συνέχεια προσθέστε κι άλλο προϊόν στο πινέλο σας, και περάστε το από την εσωτερική γωνία του ματιού. Πολλές γυναίκες τείνουν να γεμίζουν πολύ το μπροστινό μέρος του φρυδιού τους, δημιουργώντας ένα βαρύ και σκληρό αποτέλεσμα. Αυτό το τρικ εστιάζει εκεί που θέλετε, στο τόξο και την άκρη.

4ο βήμα: Χτενίστε τα και απλώστε το χρώμα

Μην παραλείπετε αυτό το καθοριστικής σημασίας βήμα. Ένα τελικό βούρτσισμα κατά μήκος του φρυδιού βοηθάει στο να απλωθεί καλύτερα το χρώμα και να απαλύνει τυχόν γραμμές που ξεχωρίζουν. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι τέλεια σχηματισμένα πυκνά φρύδια που κλέβουν τις εντυπώσεις.

Αν χρειάζεστε να διορθώσετε και να καθορίσετε το σχήμα, δημιουργώντας τέλεια σχηματισμένα πυκνά φρύδια

1ο βήμα: Βρείτε το φυσικό σας τόξο

Κρατώντας το πινέλο διαγώνια, ευθυγραμμίζοντας το με το εξωτερικό του ρουθουνιού σας και την ίριδα του ματιού σας, μπορείτε να καθορίσετε το φυσικό τόξο του φρυδιού σας. Στο σημείο που το πινέλο ακουμπάει στα φρύδια σας θα πρέπει να είναι το υψηλότερο μέρος του τόξου σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε το σχήμα του.

2ο βήμα: Κάντε το περίγραμμα του σχήματος

Στη συνέχεια, βουτήξτε την λεπτή γωνιακή μεριά του πινέλου σας στην κρεμώδη σκιά φρυδιών και περάστε το κατά μήκος του εξωτερικού κομματιού του φρυδιού σας. Δουλέψτε κάνοντας ίσιες γραμμές. Ένα υπερβολικά γεμάτο φρύδι, δεν δείχνει ποτέ φυσικό.

3ο βήμα: Γεμίστε μόνο το τόξο

Αν έχετε αρκετά πυκνά φρύδια και δεν χρειάζεται να τα γεμίσετε εξ ολοκλήρου, προσθέστε λίγο χρώμα στην φυσική γωνία του τόξου σας για να καθορίσετε το σχήμα τους και να τα κάνετε να δείχνουν πιο ανασηκωμένα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα γωνιακό πινέλο για να προσθέσετε μια δόση χρώματος στην κορυφή του τόξου των φρυδιών σας.

4ο βήμα: Χτενίστε προς τα πάνω και έξω

Τέλος, πάρτε το βουρτσάκι τύπου μάσκαρας και χτενίστε τα φρύδια σας προς τα πάνω και προς τα έξω, απλώνοντας το χρώμα και δίνοντας στα παχιά φρύδια σας ένα πιο περιποιημένο σχήμα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε τα τέλεια σχηματισμένα πυκνά φρύδια σας.