Αφαίρεση gel μανικιούρ στο σπίτι

Αφαίρεση gel μανικιούρ στο σπίτι (1)

Έχετε κάνει gel μανικιούρ; Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη στο να κάνετε. Καταρχήν διαρκεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες χωρίς να ξεφλουδίσει και δείχνει πολύ πιο γυαλιστερό από το κανονικό μανικιούρ. Όταν όμως έρχεται η ώρα να κάνετε την αφαίρεση gel μανικιούρ, θα πρέπει να πληρώσετε κάποιον ειδικό ή να δοκιμάσετε μόνη σας.

Αν δεν έχετε χρόνο ή χρήματα για να κάνετε την αφαίρεση gel μανικιούρ σε ένα ινστιτούτο, είναι σημαντικό να μάθετε το σωστό τρόπο για να το αφαιρέσετε στο σπίτι. Γιατί; Επειδή μπορεί να βλάψετε τα νύχια σας αν δεν το κάνετε σωστά. Το ξεφλούδισμα ενός gel μανικιούρ δεν αφαιρεί μόνο το βερνίκι αλλά και τα κορυφαία στρώματα των νυχιών σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άσπρα στίγματα και ανομοιομορφία στην επιφάνεια των νυχιών σας.

Καμιά μας δεν θέλει κάτι τέτοιο!

Δείτε λοιπόν τις συμβουλές μιας ειδικού και τα σωστά βήματα για να κάνετε την αφαίρεση gel μανικιούρ μόνη σας στο σπίτι:

Λιμάρετε την επιφάνεια του βαμμένου νυχιού

Αφαίρεση gel μανικιούρ στο σπίτι (2)

Χρησιμοποιήστε μια σκληρή λίμα για να λιμάρετε την επιφάνεια των νυχιών και να αφαιρέσετε το γυαλιστικό top coat. Μόλις φτάσετε σε ένα αποτέλεσμα όπως στην εικόνα σταματήστε. Θέλει προσοχή να μην λιμάρετε την επιφάνεια πάρα πολύ και φτάσετε στο φυσικό σας νύχι που βρίσκεται κάτω από το gel.

Αφήστε το να μουλιάσει με ασετόν

Αφαίρεση gel μανικιούρ στο σπίτι (3)

Στη συνέχεια μουλιάστε τα νύχια σας με ένα καθαρό ασετόν (θα το βρείτε στα φαρμακεία και στα καταστήματα καλλυντικών). Προσοχή όμως να είναι 100% ασετόν. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να πάρετε κομμάτια βαμβακιού ίσα με την επιφάνεια του νυχιού σας, να τα εμποτίσετε με καθαρό ασετόν και να τα τοποθετήσετε πάνω σε κάθε νύχι. Έπειτα, σταθεροποιήστε τα στη θέση τους τυλίγοντας τα δάχτυλα με αλουμινόχαρτο ή αυτοκόλλητη ταινία. Αφού καλύψετε όλα σας τα νύχια, αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά και να χαλαρώσει το gel.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και το βαμβάκι με το ασετόν

Αφαίρεση gel μανικιούρ στο σπίτι (4)

Αφαιρέστε το βαμβάκι με το ασετόν από τα νύχια σας. Πάρτε ένα ξυλάκι μανικιούρ για να σπρώξετε το gel και να το αφαιρέσετε από τα νύχια σας. Αν δεν βγαίνει εύκολα, ξαναβάλτε το ασετόν και περιμένετε άλλα 5 λεπτά πριν ξαναδοκιμάσετε να το σπρώξετε.

Ενυδατώστε τα νύχια και τα πετσάκια σας

Αφαίρεση gel μανικιούρ στο σπίτι (5)

Τέλος, αφού αφαιρέσετε το gel από τα νύχια σας, πλύντε τα χέρια σας. Μετά εφαρμόστε ένα λαδάκι για τα πετσάκια τόσο στην επιφάνεια των νυχιών σας, όσο και τριγύρω από αυτά. Αυτό θα ενυδατώσει και πάλι τα νύχια σας μετά την χρήση του ασετόν και θα τα κάνει δυνατά και υγιή μεταξύ των μανικιούρ σας.

Μην ξεχνάτε πως η αφαίρεση gel μανικιούρ είναι μια αργή διαδικασία και θα χρειαστεί να πάρετε τον χρόνο σας για να γίνει σωστά! Πρέπει να φέρεστε στα νύχια σας με απαλότητα έτσι ώστε να μην τα αποδυναμώσετε.