Negative space eyeliner: Μια ιδιαίτερη εφαρμογή της γραμμής που κάνει την διαφορά

Negative space eyeliner (1)

Μετά τα Negative space nails που αποτέλεσαν την περίοδο του Φθινοπώρου / Χειμώνα μια εκ των κορυφαίων τάσεων στα νύχια, σειρά έχει να δούμε και τα Negative space eyeliner.

Πρόκειται για μια τεχνική εφαρμογής της γραμμής που κάνει την διαφορά στο μακιγιάζ των ματιών με έναν πιο ιδιαίτερο και ορισμένες φορές ενδιαφέροντα τρόπο.

Πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Negative space eyeliner;

Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμογής του eyeliner βασίζεται στην δημιουργία μιας γραμμής που δεν είναι συνεχόμενη ή έχει κενό στο εσωτερικό της. Υπάρχουν μορφές που είναι πολύ ωραίες, αλλά και άλλες που είναι λίγο πιο extreme.

Ο ένας τρόπος δημιουργίας του θυμίζει το Winged Eyeliner. Δημιουργήστε το λοιπόν δίνοντας του αισθητό πάχος αλλά μην το γεμίσετε με χρώμα. Φτιάξτε δηλαδή κανονικά την πάνω και την κάτω γραμμή και ενώστε μόνο στις άκρες τους. Στο κέντρο αφήστε έναν κενό χώρο ή γεμίστε τον με κάποιο ανοιχτόχρωμο eyeliner, μολύβι ή σκιά ματιών.

Από την άλλη μεριά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μη συνεχόμενη γραμμή eyeliner που να κόβεται σε κάποια σημεία και να συνεχίζει λίγο πιο μετά.

Τέλος, μπορείτε να σχεδιάσετε μια κανονική γραμμή, η οποία όμως θα επιστρέφει προς την εσωτερική γωνία του ματιού, ακολουθώντας την κόχη του ματιού σας. Η δεύτερη γραμμή μπορεί να σταματάει πριν την μέση του ματιού σας. Όπως επίσης ακριβώς στην μέση ή μετά από αυτήν. Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην κλείσετε αυτή τη γραμμή.

Ποια χρώματα μπορείτε να επιλέξετε για την δημιουργία του Negative space eyeliner;

Το κλασσικό και πολυαγαπημένο χρώμα εφαρμογής του είναι το μαύρο. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο χρώμα θέλετε. Δοκιμάστε αποχρώσεις του μπλε, του καφέ, του ροζ κλπ.

Πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά;

Η συγκεκριμένη τάση έκανε την παρουσία της για πρώτη φορά στο fashion show του οίκου Versace. Η makeup artist Pat McGrath ήταν αυτή που επέλεξε να δημιουργήσει το νέο αυτό είδος μακιγιάζ.

Πρόκειται για ένα trend που αμέσως αγαπήθηκε και υιοθετήθηκε από πολλές διάσημες.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως πέρα από την δημιουργία του με eyeliner, μπορεί να γίνει και με την χρήση διαφόρων σκιών ματιών. Το μόνο που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι να αφήσετε ένα μικρό ή μεγάλο, ανάλογα με τα γούστα σας, κενό χρώματος.

Δείτε μερικά παραδείγματα Negative space eyeliner και πάρτε ιδέες!

Negative space eyeliner (2)

Negative space eyeliner (3)

Negative space eyeliner (4)

Negative space eyeliner (5)

Negative space eyeliner (6)

Negative space eyeliner (7)

Negative space eyeliner (8)

Negative space eyeliner (9)

Negative space eyeliner (10)

Negative space eyeliner (11)

Negative space eyeliner (12)

Negative space eyeliner (13)

Negative space eyeliner (14)

Negative space eyeliner (15)

Negative space eyeliner (16)