12+1 tips στο μακιγιάζ για μικρά μάτια ώστε να δείχνουν μεγαλύτερα

Μκιγιάζ για μικρά μάτια (1)

Απογειώστε το βλέμμα σας, κάνοντας το σαγηνευτικό και όμορφο ακολουθώντας μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές μακιγιάζ για μικρά μάτια. Εφαρμόζοντας αυτά τα μικρά tips θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πως το μέγεθος των ματιών σας είναι μεγαλύτερο.

Δεν πρόκειται για δύσκολες τεχνικές που μόνο μια επαγγελματίας make up artist μπορεί να εφαρμόσει. Είναι μικρά βήματα και σωστές επιλογές καλλυντικών που θα κάνουν το βάψιμο των ματιών σας εκθαμβωτικό.

Δείτε λοιπόν στη συνέχεια του άρθρου τι θα σας βοηθήσει να κάνετε τα μικρά μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα, αλλά και τι θα πρέπει να αποφεύγετε προκειμένου να μην πετύχετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Απαλλαγείτε από τις σακούλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Το πρήξιμο και οι σακούλες μπορούν να κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν μικρότερα και πιο κλειστά. Επομένως, είναι σημαντική η φροντίδα και η ξεκούραση τους.

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για την απαλλαγή από το πρήξιμο είναι η καθημερινή πρωινή εφαρμογή πάγου για μερικά δευτερόλεπτα κάτω από τα μάτια. Εξίσου όμως αποτελεσματικές είναι και οι κρύες κομπρέσες ή τα παγωμένα κουτάλια. Δοκιμάστε αυτά τα tips και θα δείτε την διαφορά!

Κρύψτε τους μαύρους κύκλους με concealer

Ένα ακόμη μυστικό μακιγιάζ για μικρά μάτια είναι η τέλεια κάλυψη των μαύρων κύκλων. Η σκούρα αυτή περιοχή κάτω από τα μάτια μπορεί να τα κάνει να φαίνονται μικρότερα. Αν όμως φωτιστεί σωστά, με ένα concealer έναν τόνο ανοιχτότερο από την επιδερμίδα σας, μπορείτε να τα κάνετε να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο ξεκούραστα.

Ανακαλύψτε τα αίτια, τη φυσική αντιμετώπιση και το σωστό μακιγιάζ κάλυψης για τους μαύρους κύκλους.

Το γέμισμα φρυδιών είναι σημαντικό στο μακιγιάζ για μικρά μάτια

Μκιγιάζ για μικρά μάτια (2)

Ο σχηματισμός των φρυδιών και το σωστό γέμισμα τους είναι καθοριστικής σημασίας βήμα για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ για μικρά μάτια. Ο λόγος είναι πως τα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια. Αν λοιπόν το σχήμα τους δεν είναι σωστό, μπορούν να τα κάνουν να δείχνουν ακόμη μικρότερα.

Αποφύγετε τα πολύ λεπτά σχήματα που δεν δημιουργούν κάποιο αισθητό πλαίσιο στα μάτια, όπως και τα πολύ χοντρά που μειώνουν φαινομενικά το μέγεθος του βλεφάρου και βαραίνουν το βλέμμα. Και οι δυο αυτές ακραίες επιλογές θα κάνουν τα μάτια να φαίνονται μικρότερα.

Φροντίστε να διατηρήσετε καθαρό και καλοσχηματισμένο το κάτω μέρος του βλεφάρου. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πως τα μάτια είναι μεγαλύτερα. Το ίδιο μάλιστα αποτέλεσμα μπορείτε να πετύχετε και με το ανέμελο χτένισμα των φρυδιών στο επάνω μέρος τους.

Ανακαλύψτε πως θα πετύχετε άψογο γέμισμα φρυδιών με μακιγιάζ ή βαφή.

Βάλτε λευκό ή μπεζ μολύβι στο κάτω εσωτερικό βλέφαρο

Ένα τρικ που θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα είναι η λευκή ή μπεζ γραμμή στην εσωτερική κάτω γραμμή των βλεφαρίδων. Δίνει φως στο βλέμμα και τονίζει περισσότερο το λευκό των ματιών, κάνοντας τα να δείχνουν έντονα και φωτεινά.

Εφαρμόστε ένα primer σκιάς ματιών

Η εφαρμογή μιας βάσης σκιών στα βλέφαρα όχι μόνο θα δημιουργήσει έναν ομοιόμορφο και καθαρό καμβά για το βάψιμο των ματιών σας, αλλά θα διατηρήσει το βάψιμο για περισσότερη ώρα. Οι σκιές θα απλωθούν πολύ πιο όμορφα και δεν θα τρέξουν προς την βάση των βλεφάρων μετά από λίγο, χαλώντας όλο το μακιγιάζ σας και καταστρέφοντας το εφέ για μεγαλύτερα μάτια που έχετε επιτύχει.

Προτιμήστε ανοιχτόχρωμες ή nude σκιές στο μακιγιάζ για μικρά μάτια

Μκιγιάζ για μικρά μάτια (3)

Οι ανοιχτόχρωμες και nude σκιές ματιών τείνουν να φωτίζουν τα μάτια, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερα. Αντίθετα η χρήση σκούρων χρωμάτων σε όλο το βλέφαρο, αν και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν μικρότερα.

Επομένως, επενδύστε σε φωτεινές και ανοιχτόχρωμες σκιές ματιών, δημιουργώντας ένα όμορφο φυσικό μακιγιάζ. Αν βέβαια θέλετε να προσθέσετε κάποια σκούρα απόχρωση σκιάς, περιορίστε τη στην εξωτερική γωνία του ματιού και τραβήξτε την προς τα έξω. Έτσι, θα δημιουργήσετε την αντίθεση των χρωμάτων που θα προσθέσει βάθος στο βλέμμα σας, ενώ παράλληλα θα κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο μεγάλα.

Επιλέξτε σκιές με ποικιλία στις υφές

Οι σκιές ματιών που θα φορέσετε μπορούν να έχουν όποια υφή θέλετε. Μπορούν να είναι ματ, μεταλλικές ή με glitter. Μάλιστα η χρήση σκιών με λάμψη όπως αυτές που έχουν μεταλλικά χρώματα ή χρυσόσκονη στην μέση του βλεφάρου τείνουν να μεγαλώνουν φαινομενικά τα μάτια.

Contour στην πτυχή του ματιού (crease)

Μκιγιάζ για μικρά μάτια (4)

Η τεχνική του cut crease αποτελεί ιδανικό μακιγιάζ για μικρά μάτια. Έχει την ικανότητα να τονίζει με σκούρο χρώμα την πτυχή του βλεφάρου και να δίνει βάθος στο βλέμμα. Αυτό μάλιστα έχει ως αποτέλεσμα να κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα.

Δοκιμάστε λοιπόν να εφαρμόσετε μια καφέ σκιά κατά μήκος της πτυχής του ματιού, αλλά φροντίστε να την απλώσετε πολύ καλά, αναμειγνύοντας την με το πιο ανοιχτό χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε για να βάψετε το κέντρο του βλεφάρου σας.

Φωτίστε την εσωτερική γωνία του ματιού

Ένας ακόμη τρόπος για να κάνετε τα μάτια σας πιο μεγάλα, αλλά και πιο φωτεινά είναι η εφαρμογή μιας λευκής ή ανοιχτόχρωμης σκιάς ματιών στην εσωτερική γωνία του ματιού. Αν θέλετε, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο εφέ και με την χρήση ενός ανοιχτόχρωμου μολυβιού ματιών. Προσοχή όμως, η εφαρμογή μαύρου μολυβιού στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφαρίδων θα λειτουργήσει αντίθετα και θα κάνει τα μάτια να μοιάζουν πιο κλειστά.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν η σκιά ή το μολύβι που επιλέξετε για να κάνετε αυτό το τρικ στο μακιγιάζ για μικρά μάτια έχει ιριδίζουσα υφή, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Η συγκεκριμένη συμβουλή μακιγιάζ δεν ισχύει ωστόσο για τα μικρά μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση, το εφέ που δημιουργείται αυξάνει ακόμη περισσότερο την απόσταση.

Τονίστε το κάτω μέρος των φρυδιών

Το highlighter έχει την ικανότητα να δίνει έμφαση στα σημεία όπου εφαρμόζεται. Γι’ αυτό το λόγο, η χρήση μια ανοιχτόχρωμης σκιάς ματιών ή ενός ειδικού καλλυντικού προϊόντος κάτω από το τόξο του φρυδιού μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά σε ένα μακιγιάζ για μικρά μάτια. Φωτίζει το βλέμμα, το ανοίγει και κάνει τα μάτια μεγαλύτερα. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Μακριές βλεφαρίδες με ψαλίδι και μάσκαρα

Μκιγιάζ για μικρά μάτια (5)

Οι όμορφες και μακριές γυριστές βλεφαρίδες είναι απαραίτητες σε ένα επιτυχημένο μακιγιάζ για μικρά μάτια. Έχουν την ικανότητα να ανοίγουν φαινομενικά τα μάτια, κάνοντας τα να δείχνουν μεγαλύτερα.

Επενδύστε λοιπόν σε ένα καλό ψαλίδι βλεφαρίδων και σε μια μάσκαρα για επιμήκυνση των βλεφαρίδων για να κάνετε το βλέμμα σας καθηλωτικό. Αντίθετα, μια μάσκαρα που προσφέρει όγκο στις βλεφαρίδες, δίνει ένα πιο βαρύ αποτέλεσμα το οποίο κάνει τα μάτια να φαίνονται μικρά.

Είναι σημαντικό να τονίσετε περισσότερο τις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας των ματιών, από την μέση και μετά. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα κάνει το εφέ ακόμη πιο εντυπωσιακό και όμορφο.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν το ψαλίδι των βλεφαρίδων για να τις γυρίσετε και στη συνέχεια περάστε 2-3 στρώσεις μάσκαρα για να τις τονίσετε.

Ψεύτικες βλεφαρίδες για βλέμμα που μαγνητίζει

Σε περίπτωση που οι βλεφαρίδες σας δεν είναι πολύ μακριές και το ψαλίδι δεν είναι αρκετό για να γίνουν όσο εντυπωσιακές θα θέλατε, ή απλά επιθυμείτε να τους δώσετε περισσότερο μήκος, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες.

Προμηθευτείτε λοιπόν ένα ζευγάρι που να δίνει έμφαση και μάκρος στην εξωτερική γωνία του ματιού ή δοκιμάστε τα τουφάκια.

Σωστή εφαρμογή eyeliner για μικρά μάτια

Μκιγιάζ για μικρά μάτια (6)

Η δημιουργία ενός winged ή cat eye μακιγιάζ ματιών μπορεί να κάνει τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα. Αρκεί βέβαια η γραμμή του eyeliner να είναι λεπτή, έτσι ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν λιγότερο μέρος του βλεφάρου. Επίσης, θα πρέπει να είναι τραβηγμένη προς τα έξω για να διευρύνει το μέγεθος του ματιού. Εξίσου όμως σημαντικό είναι και το να ξεκινήσετε την γραμμή από την μέση του βλεφάρου προς την εξωτερική γωνία.

Ακόμη πιο αποτελεσματικό είναι το εφέ που δημιουργείται από την εφαρμογή σκούρας σκιάς ματιών ή μολυβιού αντί για eyeliner. Αν μάλιστα δημιουργήσετε και ένα ελαφρύ μουτζούρωμα – σβήσιμο του χρώματος, τότε η ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου μεγέθους θα είναι εντυπωσιακή.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μακιγιάζ για μικρά μάτια, μπορείτε να μεταμορφώσετε πλήρως το βλέμμα σας, κάνοντας το σαγηνευτικό και εκθαμβωτικό!