Αντιμετωπίστε την ακμή με πλιγούρι

Αντιμετωπίστε την ακμή με πλιγούρι

Η ακμή αποτελεί ένα δερματικό πρόβλημα που εμφανίζεται κατά κόρον στην εφηβεία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει και σε άτομα άλλης ηλικίας.

Είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους ανθρώπους (γυναίκες και άνδρες) και η εμφάνιση της γίνεται με σπυράκια. Άλλοτε είναι πολλά και άλλοτε πιο λίγα, ενώ πολλές φορές αφήνουν σημάδια και κοκκινίλες στο πέρασμα τους.

Υπάρχουν τρόποι για να εξαφανίσετε ένα σπυράκι στην στιγμή, αλλά αυτό δεν μπορεί να βοηθήσει στην ριζική αντιμετώπιση της ακμής. Είναι κυρίως τρόποι για να αντιμετωπίσετε ένα μεμονωμένο σπυράκι.

Γι’ αυτό, αντιμετωπίστε την ακμή με φυσικό τρόπο και υλικά που έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Η φυσική μάσκα που ακολουθεί και την οποία μπορείτε να φτιάξετε με τα χεράκια σας μπορεί να αντιμετωπίσει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα ακμής.

Πως λοιπόν θα το καταφέρετε; Απλά συλλέγοντας τα υλικά και δημιουργώντας το δικό σας σπιτικό καλλυντικό προσώπου.

Αντιμετωπίστε την ακμή με μια φυσική μάσκα με πλιγούρι, κρεμμύδι και μέλι:

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

– 1 μικρή ποσότητα βρασμένο πλιγούρι
– 1 κρεμμύδι το οποίο έχετε πολτοποιήσει
– 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Αξίζει να σημειωθεί πως το πλιγούρι έχει αντιβακτηριακή επίδραση, ενώ τα κρεμμύδια αποτελούν σημαντικό σύμμαχο στην ταχύτερη επούλωση των σημαδιών της ακμής.

Τρόπος παρασκευής:

Απλά βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφού λοιπόν πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα, η μάσκα σας είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα, απλώστε το στο πρόσωπο σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα σας.

► Σε περίπτωση που η έκταση του προβλήματος της ακμής που σας έχει παρουσιαστεί είναι μεγάλη, ενδέχεται να χρειαστείτε την συμβουλή και την θεραπεία που θα σας δώσει ένας ειδικός. Επισκεφτείτε λοιπόν ένα δερματολόγο και αντιμετωπίστε την ακμή με τον τρόπο που θα σας υποδείξει.