12 μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας που είναι χρήσιμα ακόμη και σήμερα

12 μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας που είναι χρήσιμα ακόμη και σήμερα

Οι γυναίκες ασχολούνται με την ομορφιά εδώ και πολλούς αιώνες. Εκμεταλλευόμενες τα φυσικά συστατικά που απλόχερα μας προσφέρει η Μητέρα Φύση διατηρούν την επιδερμίδα τους όμορφη, λαμπερή και μεταξένια.

Τα 12 μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας που ακολουθούν, μας παρουσιάζουν πως οι γιαγιάδες, προγιαγιάδες μας και γενικότερα οι γυναίκες του παρελθόντος, κατάφερναν να είναι πάντα όμορφες.

Υπάρχουν ένα σωρό υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε θαυματουργές μάσκες ομορφιάς. Οικονομικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή.

Ανακαλύψτε λοιπόν τα μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας που είναι χρήσιμα ακόμη και σήμερα!

Ελαιόλαδο

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (1)

«Χρυσό» αποκαλούσαν το ελαιόλαδο οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και όχι άδικα. Αυτό το αγαπημένο στην μεσογειακή διατροφή φυσικό προϊόν έχει γίνει πολύ συνηθισμένο συστατικό στις φυσικές μάσκες ομορφιάς της επιδερμίδας, αλλά και των μαλλιών.

Μάθετε περισσότερα για το ελαιόλαδο στα μαλλιά – Ιδιότητες και μάσκες για φυσικές θεραπείες στο σπίτι.

Μπάνιο

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (2)

Ένα από τα βασικά μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας προέρχεται από την Ρώμη. Οι γυναίκες της Ρώμης λάτρευαν το μπάνιο στο οποίο κάθονταν με τις ώρες, εναλλάσσοντας το νερό από ζεστό σε κρύο.

Μασάζ με αρωματοθεραπεία

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (3)

Πολλές από τις όμορφες γυναίκες της αρχαιότητας λάτρευαν το μασάζ και ειδικά προσθέτοντας αιθέρια έλαια, η εμπειρία είναι ονειρεμένη.

Αντί για scrub σώματος χρησιμοποιήστε ένα ειδικό γάντι απολέπισης

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (4)

Πριν ανακαλυφθεί το scrub σώματος ή απλά δεν είχαν κάποιο, οι γυναίκες της αρχαιότητας χρησιμοποιούσαν ένα ύφασμα για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας.

Sugaring – Μέθοδος αποτρίχωσης με ζάχαρη

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (5)

Κανείς δεν γνωρίζει από που προέρχεται αυτό το μυστικό ομορφιάς της αρχαιότητας, αλλά σίγουρα χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πρόκειται για μια μέθοδο αποτρίχωσης με ζάχαρη που έχει μεγάλη διάρκεια και αρέσει πολύ στις γυναίκες.

Βάλσαμο και κρέμα γάλακτος

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (6)

Ένα ακόμη από τα μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας που είναι πανεύκολο και υπέροχο. Απλά αναμείξτε ροδοπέταλα για άρωμα και κρέμα γάλακτος για πιο απαλό δέρμα.

Μάσκες με μέλι

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (7)

Το μέλι αποτελεί ένα από τα βασικά μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας. Χάρη στις πολλαπλές ευεργετικές του ικανότητες είναι βασικό συστατικό σε διάφορες μάσκες προσώπου, σώματος και μαλλιών. Εξάλλου είναι γνωστό τοις πάσι πως το βελούδινο δέρμα της Κλεοπάτρας οφειλόταν στο μπάνιο με γάλα και μέλι που έκανε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μέλι αποτελεί ένα βασικό όπλο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Απλά εφαρμόστε λίγο μέλι στα σημεία όπου εμφανίζεται το πρόβλημα και πιέστε το με την παλάμη σας προς το δέρμα, τραβώντας το παράλληλα παραδίπλα. Κάνοντας αυτή την κίνηση θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τον φλοιό πορτοκαλιού.

Μάσκες με αυγό

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (9)

Το αυγό είναι ένα θαυματουργό συστατικό στις μάσκες μαλλιών, αφού μπορεί να τα κάνει πιο δυνατά και λαμπερά από ποτέ.

Φύλλα λάχανου

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (10)

Το συγκεκριμένο μυστικό ομορφιάς της αρχαιότητας χρησιμοποιούταν κυρίως από τις γυναίκες που θηλάζουν. Τα φύλλα του λάχανου ανακουφίζουν από τον πόνο και τις φλεγμονές και αποτελούν υπέροχο καταπραϋντικό για το στήθος μιας μητέρας όταν εφαρμοστεί απευθείας πάνω του.

Ξινή κρέμα

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (11)

Πρόκειται για ένα από τα μυστικά ομορφιάς που ανακαλύφθηκε προφανώς κατά λάθος, όταν κάποιος έπλυνε ένα πιάτο με ξινή κρέμα και την επόμενη μέρα τα χέρια του ήταν μαλακά και τρυφερά. Αν λοιπόν έχετε, μην διστάσετε να την δοκιμάσετε.

Χυμός λεμονιού

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (12)

Το λεμόνι έχει την ικανότητα να ανοίγει το χρώμα των μαλλιών με φυσικό τρόπο. Απλά εφαρμόστε το στα μαλλιά σας και βγείτε στον ήλιο.

Πηλός

Μυστικά ομορφιάς της αρχαιότητας (13)

Ο πηλός είναι απαραίτητος σε όλες τις γυναίκες. Δέρμα που λάμπει, δυνατά μαλλιά, απαλύνει τις περιοχές και τα απαλλάσσει από την κυτταρίτιδα. Ο πηλός έχει κάνει θαύματα στο σώμα και το πρόσωπο από την αρχαιότητα.