Κεραλοιφή για πανάδες: Η κρέμα που κάνει θαύματα

Κεραλοιφή για πανάδες

Το κερί της μέλισσας είναι πολύ χρήσιμο στην κοσμετολογία, αφού αποτελεί ένα φυσικό ενυδατικό και δρα ως αδιαβροχοποιητής. Όταν μάλιστα συνδυαστεί με το ελαιόλαδο μπορεί να δημιουργήσει μια εκπληκτική κεραλοιφή, ιδανική για να αντιμετωπίσει πολλά δερματικά προβλήματα.

Ενυδατώνει το δέρμα, τα σκασμένα χείλη, επουλώνει πληγές, έλκη, μολύνσεις, εγκαύματα και συγκάματα μωρών, αφού έχει αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές, αντισηπτικές, επουλωτικές, ενυδατικές, μαλακτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα, ενώ βασικός της λόγος χρήσης είναι η αντιμετώπιση των ενοχλητικών πανάδων και δυσχρωμίων του δέρματος.

Εξάλλου οι πανάδες αποτελούν ένα από τα βασικότερα δερματικά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες. Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση των πανάδων είναι η πρόληψη. Δηλαδή η συνεχής χρήση αντιηλιακής προστασίας, η με μέτρο έκθεση στον ήλιο και η χρήση καπέλου. Όμως αν το πρόβλημα έχει ήδη εμφανιστεί, αυτό που μένει είναι να βρείτε έναν τρόπο να απαλλαγείτε από αυτό.

Μια πολύ καλή λύση είναι η κεραλοιφή για πανάδες. Μια φυσική κρέμα που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα ή να φτιάξετε μόνη σας. Δείτε παρακάτω μερικές συνταγές και επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

Κεραλοιφή για πανάδες:

Είναι γνωστή και ως κεραλοιφή για λεύκανση δέρματος και πρόκειται για μια κρέμα με λιπαρή υφή που έχει ως κύρια συστατικά της το κερί μέλισσας και το ελαιόλαδο.

1η συνταγή:

Η βασική αυτή κεραλοιφή καταπραΰνει την επιδερμίδα, σκοτώνει τα μικρόβια, επουλώνει σημάδια, ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα.

Θα χρειαστείτε:

– 1/2 κούπα κερί μέλισσας (τριμμένο στο multi)
– 2 1/2 κούπες βιολογικό ελαιόλαδο
– Μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο, προαιρετικά (αν την χρησιμοποιήσετε σε μωρά αποφύγετε το αιθέριο έλαιο)

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε σε μπεν μαρί το κερί της μέλισσας και λιώστε το. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και το αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Η κεραλοιφή σας είναι έτοιμη για χρήση. Μπορείτε να την διατηρήσετε σε δροσερό μέρος για μια περίοδο 3 μηνών ή στο ψυγείο για 5 μήνες.

2η συνταγή:

Στα βασικά συστατικά που έχει η κεραλοιφή για πανάδες μπορείτε να προσθέσετε διάφορα συστατικά.

Αν για παράδειγμα προσθέσετε λίγα φύλλα από μαϊντανό, θα δημιουργήσετε μια αλοιφή με λευκαντικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Αυτή η αλοιφή είναι ικανή να διορθώσει βαθιά σημάδια του δέρματος, ενώ διαθέτει βιταμίνη C και τα φύλλα του μαλακώνουν το δέρμα.

3η συνταγή:

Αν προσθέσετε λίγο τίλιο δημιουργείται μια κεραλοιφή με λευκαντικές ιδιότητες που περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία βοηθάει στην αντιμετώπιση των δυσχρωμιών του δέρματος.

4η συνταγή:

Η προσθήκη στην βασική συνταγή με το κερί μέλισσας και το ελαιόλαδο λίγου σαμπούκου, το οποίο είναι ένα μικρό δέντρο με μικρά φύλλα, δημιουργεί μια πολύ αποτελεσματική κεραλοιφή για πανάδες. Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο το φλοιό του κορμού, τα άνθη και τους καρπούς του, τα φύλλα του, τα οποία δεν φημίζονται για την ευχάριστη μυρωδιά τους, κάνουν θαύματα! Η κεραλοιφή που φτιάχνεται από το σαμπούκο έχει απαλυντικές και λευκαντικές ικανότητες, ενώ περιέχει βιταμίνη C και αμινοξέα σε μεγάλη ποσότητα.

5η συνταγή:

Το λεμόνι είναι επίσης ένα πολύ καλό συστατικό που μπορεί να προστεθεί στην βασική συνταγή της κεραλοιφής. Ως γνωστόν ο χυμός του έχει λευκαντικές ιδιότητες και η προσθήκη λίγων σταγόνων στο μείγμα μπορεί να δημιουργήσει μια κεραλοιφή για πανάδες που πέρα από την λεύκανση του δέρματος, εμποδίζει την έκκριση σμήγματος στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα.

6η συνταγή:

Θα χρειαστείτε:

– 2 σταγόνες λεμόνι
– 2 σταγόνες πορτοκάλι
– 2 σταγόνες έλαιο από τεϊόδεντρο
– Μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια
– 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
– 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
– 1 κουταλιά της σούπας σιτέλαιο
– 1 κουταλιά της σούπας βερικοκέλαιο
– 1 κουταλιά της σούπας λεβαντέλαιο
– 1 κουταλιά της σούπας έλαιο jojoba
– 1 κουταλιά της σούπας κερί μελισσας

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε ένα βαζάκι σε μπεν μαρί με το κερί μέλισσας και όλα τα έλαια εκτός από τα αιθέρια για να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Μόλις το κερί λιώσει πλήρως και όλα τα υλικά γίνουν ένα, κατεβάστε το μείγμα από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει και να πάρει μια θερμοκρασία την οποία θα μπορείτε να αντέξετε με το μικρό σας δαχτυλάκι (περίπου 30-35 βαθμούς). Στη συνέχεια προσθέστε τα αιθέρια έλαια της αρεσκείας σας και ανακατέψτε καλά το μείγμα. Μόλις η κεραλοιφή σας κρυώσει εντελώς κλείστε το βαζάκι.

Τρόπος εφαρμογής:

Χρησιμοποιήστε την κατά την διάρκεια της νύχτας, αλλά ποτέ όταν θα σας δει ο ήλιος διότι τα εσπεριδοειδή που περιέχουν αντιδρούν αρνητικά με την ακτινοβολία του.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την κεραλοιφή για το πρόσωπο και τα υπόλοιπες χρήσεις της.