Η σωστή τσάντα ανάλογα με τον σωματότυπο

Η σωστή τσάντα ανάλογα με τον σωματότυπο

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, δεν ταιριάζουν όλες οι τσάντες σε όλες τις γυναίκες. Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στο στυλ της τσάντας, αλλά και στην σιλουέτα κάθε γυναίκας.

Πως όμως θα επιλέξετε την σωστή τσάντα ανάλογα με τον σωματότυπο σας; Τι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξετε για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ασχέτως με την ανάγκη που μπορεί να έχετε για μια τεράστια τσάντα.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ιδανικά ρούχα για τον σωματότυπο σας, έτσι ισχύει και με τις τσάντες.

Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και μάθετε τα μυστικά για να επιλέξετε την σωστή τσάντα ανάλογα με τον σωματότυπο σας.

Σωματότυπος με καμπύλες:

Αν το σώμα σας διαθέτει πλούσιες καμπύλες, θα πρέπει να δώσετε έμφαση στην μέση σας. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επιλέξετε τσάντες μεσαίου μεγέθους που φτάνουν μέχρι τη μέση του κορμού σας. Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξετε περισσότερο το σώμα σας και θα τραβήξετε την προσοχή από την γεμάτη περιφέρεια σας.

Μικροσκοπική σιλουέτα:

Αν ο σωματότυπος σας είναι μικροσκοπικός, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο μέγεθος. Αποφύγετε λοιπόν τις τεράστιες τσάντες, διότι η μικροσκοπική σας σιλουέτα θα κρύβεται πίσω από αυτές. Προτιμήστε μεσαίες ή καλύτερα μικρές τσάντες.

Λεπτή και ψηλή σιλουέτα:

Οι επιλογές για έναν σωματότυπο που διαθέτει ύψος αλλά και λεπτή κορμοστασιά είναι πολλές. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο φουσκωτές, τις στρογγυλές, τις μεγάλου μεγέθους ή τις τσάντες bohemian style ή clutch. Αυτό όμως που θα πρέπει να αποφύγετε είναι οι πολύ μικρές, στενόμακρες και ορθογώνιες τσάντες, διότι θα χάνονται στην συνολική σας εμφάνιση.

Γεμάτος σωματότυπος με μικρό ύψος:

Αν το ύψος, αλλά και οι καμπύλες σας δεν είναι τα δυνατά σας σημεία, επιλέξτε μια μικρού μεγέθους τσάντα. Ιδανικές για εσάς είναι οι τετράγωνες, ορθογώνιες ή οι τσάντες τύπου clutch.

Για τις εύσωμες γυναίκες:

Ιδανικές είναι οι μεγάλες και πλατιές τσάντες, ενώ θα πρέπει να αποφεύγετε τις πολύ μικρές. Αυτό βασίζεται στο γεγονός πως μια πολύ μικρή τσάντα θα σας κάνει να δείχνετε ακόμη πιο μεγαλόσωμη απ’ ότι είστε στην πραγματικότητα.