Απαλλαγείτε από τις ραγάδες με φυσικό τρόπο σε 6 εβδομάδες

Απαλλαγείτε από τις ραγάδες με φυσικό τρόπο σε 6 εβδομάδες

Οι ραγάδες σχηματίζονται όταν το επιφανειακό και μεσαίο στρώμα της επιδερμίδας σχίζονται, αποκαλύπτοντας τα βαθύτερα στρώματα αυτής.

Αυτό το δερματικό πρόβλημα δεν εμφανίζεται μόνο στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες. Μπορεί να οφείλεται στην εγκυμοσύνη, στην απότομη αυξομείωση του βάρους, στην εφηβεία, αλλά και σε κληρονομικούς λόγους.

Προκειμένου να απαλλαγείτε από τις ραγάδες μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις φυσικές μεθόδους:

Πίνετε πολύ νερό:

Είναι γνωστό πως το 64% της επιδερμίδας μας αποτελείται από νερό. Επομένως, προκειμένου να διατηρήσετε την απαραίτητη υγρασία και να μην αφυδατωθεί το σώμα σας θα πρέπει να πίνετε αρκετό νερό καθημερινά. Όπως επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε τα αναψυκτικά και τους καφέδες.

Μασάζ με έλαια στις προβληματικές περιοχές:

Το ελαιόλαδο, το έλαιο καρύδας, το μουρουνέλαιο, το έλαιο Βιταμίνης Ε και το έλαιο λιναρόσπορου αποτελούν υπέροχες φυσικές θεραπείες ενάντια στις ραγάδες. Κάνοντας μασάζ με κάποιο από αυτά τα έλαια στις περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί οι ραγάδες μπορείτε να τις απαλύνετε και να συσφίξετε την επιδερμίδα σας.

Εφαρμόστε το θαυματουργό τζελ αλόης:

Η αλόη αποτελεί ένα από τα πιο ευεργετικά συστατικά της φύσης. Έχει πάρα πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς οι ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες που περιέχει βοηθούν στην αντιμετώπιση πολλών δερματικών παθήσεων. Μπορεί να θεραπεύσει τα ηλιακά εγκαύματα, τις ρυτίδες, τα σπυράκια, τα κοψίματα και το έκζεμα. Επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις ραγάδες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε τζελ αλόης ή να πάρετε ένα φύλλο του φυτού, να το κόψετε και να πάρετε το περιεχόμενο του. Στη συνέχεια εφαρμόστε το στην περιοχή που θέλετε να θεραπεύσετε.

Απολέπιση σώματος:

Κάνοντας συστηματική απολέπιση στο σώμα σας, αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα και δίνετε στην επιδερμίδα σας την ευκαιρία να αναπλαστεί.

Συστηματική άσκηση:

Μπορεί οι κρέμες, τα έλαια κλπ να βοηθούν στην αντιμετώπιση και την εξάλειψη των ραγάδων, ωστόσο ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτές είναι η άσκηση. Κάνοντας γυμναστική σε συστηματική βάση, όχι μόνο σμιλεύετε το σώμα σας, αλλά αυξάνετε την ελαστικότητα του δέρματος σας.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις ραγάδες μια για πάντα. Κάποιοι από αυτούς έχουν να κάνουν με κρέμες και λοσιόν σώματος που θα βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών. Ωστόσο, δοκιμάζοντας τις φυσικές αυτές μεθόδους θεραπείας, δεν θα προσθέσετε στον οργανισμό σας χημικά και άλλα συστατικά που ενδεχομένως δεν έχουν να του προσφέρουν τίποτα.