9 είδη για γυναικεία καλοκαιρινά καπέλα και πως να φορέσεις με στυλ το καθένα

Γυναικεία καλοκαιρινά καπέλα (2)

Το καπέλο είναι ένα από τα αξεσουάρ που οι περισσότερες δεν συνηθίζουμε να φοράμε, παρόλο που μπορεί να προσθέσει τέλειο στυλ στο ντύσιμο μας. Άλλωστε κάτι ξέρουν οι celebrities και οι διάσημες fashionistas που το τολμούν, κάνοντας εκθαμβωτικές εμφανίσεις.

Και δεν μιλάμε μόνο για τα γυναικεία καλοκαιρινά καπέλα που φοράμε στη θάλασσα. Υπάρχουν πολλά ακόμη είδη καπέλων που μπορούμε να προσθέσουμε στο καθημερινό μας look και να το απογειώσουμε.

Σημασία έχει να βρούμε τον ιδανικό τύπο για το στυλ μας και να το υποστηρίξουμε σωστά δημιουργώντας σαγηνευτικούς συνδυασμούς ρούχων για το Καλοκαίρι.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα δημοφιλή είδη καλοκαιρινών γυναικείων καπέλων, τις ονομασίες τους, αλλά και σε μερικά στυλιστικά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να τα φορέσουμε με όμορφο τρόπο.

Fedora hat – Ένα κομψό καλοκαιρινό καπέλο για όλες τις ώρες

Fedora hat

Αν και αρχικά αποτελούσε έναν ανδρικό τύπο καπέλου, σύντομα έγινε αγαπητό και από τις γυναίκες. Με μικρές διαφοροποιήσεις στη διακόσμηση, αλλά και τα χρώματα, το καπέλο Fedora αποτελεί πλέον μια κομψή και στυλάτη επιλογή για το casual ντύσιμο μας. Προστατεύει το κεφάλι και το πρόσωπο από τον ήλιο χωρίς να είναι υπερβολικό σε μέγεθος.

Πρόκειται για το καπέλο με το μικρό στρογγυλό γείσο και τις εσοχές στα πλάγια. Φτιαγμένο παραδοσιακά από τσόχα, αλλά και από άλλα υλικά, το Fedora έχει μεγάλη ποικιλία στα σχέδια. Κάποιες φορές είναι απλό και μονόχρωμο με μία μόνο κορδέλα που το αγκαλιάζει, ενώ υπάρχουν και τα πιο ρομαντικά και θηλυκά κομμάτια που είναι στολισμένα με λουλούδια.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης και το βαθούλωμα σε σχήμα σταγόνας ή διαμαντιού που σχηματίζεται στο πάνω μέρος του.

Το chic αυτό είδος καπέλου μπορεί να φορεθεί τόσο με παντελόνι, όσο και με φόρεμα ή φούστα, ενώ δεν αποτελεί καθόλου άσχημη ιδέα για το ντύσιμο στην παραλία.

Καπέλο Παναμά για chic καλοκαιρινό ντύσιμο

Panama hat

Μοιάζει αρκετά με το Fedora hat και πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που τα μπερδεύουν. Ωστόσο, το καπέλο Παναμά είναι φτιαγμένο από ένα ελαφρύ και ανοιχτόχρωμο άχυρο που προέρχεται από μια συγκεκριμένη ποικιλία φοίνικα.

Αν και η πιο κλασσική του μορφή μοιάζει με το Fedora, υπάρχουν Panama hat που έχουν boater ή κάποιο στυλ καπέλου.

Boater hat – Το trendy καπέλο που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις

Boater hat

Αν ψάχνεις για ένα μοντέρνο είδος καπέλου που ξεχωρίζει από τα δυο παραπάνω, αλλά είναι εξίσου εντυπωσιακό, μπορείς να επιλέξεις να φορέσεις ένα boater hat.

Πρόκειται για ένα ψάθινο καπέλο με στρογγυλό γείσο και κορδέλα που είναι ίσιο στο επάνω μέρος του και μπορεί να φορεθεί σχεδόν με τα πάντα.

Bucket hat, γνωστό και ως καπέλο του ψαρά

Bucket hat

Όπως δηλώνει το όνομα του, πρόκειται για ένα καπέλο που έχει το σχήμα του κουβά. Είναι πολύ δημοφιλές ιδιαίτερα για την παραλία, αλλά υπάρχουν γυναίκες που το φορούν και στις καθημερινές τους casual εμφανίσεις.

Είναι φτιαγμένο από μαλακό ύφασμα, συνήθως βαμβάκι ή τζιν, ενώ υπάρχουν και κομμάτια που διαθέτουν ποσοστό πολυεστέρα, έτσι ώστε να είναι ανθεκτικά στο νερό.

Δεν έχουν πολύ συγκεκριμένο σχήμα, γεγονός που τα κάνει εύκολα να προσαρμοστούν στις ανάγκες καθενός. Μπορείς λοιπόν αν θες να σηκώσεις το μαλακό του και μετρίου μεγέθους γείσο και να το διπλώσεις, αλλά και να το αποθηκεύσεις χωρίς πρόβλημα μέσα στη τσάντα σου.

Ψάθινα καπέλα θαλάσσης, ένα σχέδιο γνωστό και ως καπελίνα

Ψάθινα καπέλα θαλάσσης

Τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά γυναικεία καπέλα δεν είναι άλλα από τα ψάθινα. Δροσερά, ελαφριά και πολύ στυλάτα, είναι ιδανικά για την παραλία, αλλά και για την βόλτα.

Διαθέτουν συνήθως μεγάλο γείσο και προσφέρουν υψηλή αντιηλιακή προστασία, καθώς καλύπτουν τόσο το πρόσωπο, όσο και μέρος των ώμων. Υπάρχουν όμως και ψάθινα καπέλα με μικρότερο γείσο που είναι κομψά και εξίσου εντυπωσιακά.

Κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων με το μπεζ να είναι το πιο δημοφιλές. Αν βέβαια το απλό σχέδιο δεν σου αρκεί, μπορείς να επιλέξεις κάποιο με διακοσμητικά στοιχεία.

Καπέλο jockey ή μπέιζμπολ για αθλητικό στυλ

Καπέλο jockey ή μπέιζμπολ

Ακόμη ένα από τα πιο δημοφιλή γυναικεία καπέλα που μπορεί να ολοκληρώσει τα καλοκαιρινά μας σύνολα είναι και το τζόκεϊ. Το στυλ του είναι πιο αθλητικό, αλλά μπορεί να συνδυαστεί εξίσου όμορφα και με φορέματα ή φούστες. Μάλιστα αποτελεί ένα από τα must κομμάτια για τέλειο καλοκαιρινό street style look, όπως βέβαια και το fedora ή το panama hat.

Το μακρύ του μπροστινό γείσο το καθιστά ιδανικό για να περιορίσει τον ήλιο από το πρόσωπο.

Γνωστό και ως baseball hat, το jockey κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Μάλιστα υπάρχουν και πιο glamorous chic κομμάτια στολισμένα με στρας, τα οποία μπορούν να κάνουν μια casual εμφάνιση ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Και βέβαια, ένα ακόμη στοιχείο που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο είδος καπέλου είναι το ειδικό κούμπωμα στο πίσω μέρος που προσφέρει εύκολη προσαρμογή στο κατάλληλο μέγεθος.

Καλοκαιρινό γυναικείο καπέλο τύπου visor με γείσο μπροστά

Καπέλο visor

Αντίστοιχο με το τζόκεϊ, αλλά χωρίς να καλύπτει το κεφάλι, το visor καπέλο είναι ένα από τα πιο trendy καλοκαιρινά σχέδια. Διαθέτει ένα πλατύ και μακρύ γείσο που απομακρύνει τον ήλιο από το πρόσωπο και δένει στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Πρόκειται για ένα πολύ στυλάτο καπέλο, το οποίο αποκαλούν και tennis hat. Μπορεί να φορεθεί από το πρωί στη θάλασσα ή τη βόλτα μέχρι το απόγευμα.

Συνδυάζεται εύκολα και όμορφα τόσο με παντελόνι ή σορτς, όσο και με φόρεμα ή φούστα. Και βέβαια είναι το άκρως καλοκαιρινό είδος καπέλου για την παραλία.

Καουμπόικο καπέλο για boho style ντύσιμο

Καουμπόικο καπέλο

Το επιβλητικό και εντυπωσιακό του σχέδιο το κάνει αρκετά ιδιαίτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει τις θαυμάστριες του. Είναι φτιαγμένο από δέρμα, ψάθα, αλλά και κάποια ακόμη δροσερά υλικά.

Ταιριάζει πολύ με το boho style ντύσιμο και ιδιαίτερα με τα μακρυά φλοράλ ή αέρινα καλοκαιρινά φορέματα. Δεν είναι όμως καθόλου άσχημος και ο συνδυασμός του με ένα σύνολο από τζιν σορτς και πλεκτό κροσέ γιλέκο με κρόσσια.

Πλατύγυρο στρογγυλό καπέλο παραλίας για τέλειο στυλ και προστασία από τον ήλιο

Πλατύγυρο στρογγυλό καπέλο παραλίας / ήλιου

Ένα ακόμη από τα άκρως καλοκαιρινά γυναικεία καπέλα που όχι μόνο προστατεύει από τον ήλιο, αλλά προσθέτει και τέλειο στυλ στο ντύσιμο μας είναι το στρογγυλό και πλατύγυρο. Πρόκειται για ένα μεγάλο καπέλο με φαρδύ μαλακό γείσο που ταιριάζει εκπληκτικά με ένα boho style και hippie σύνολο.

Μπορεί να φορεθεί τόσο με ολόσωμη φόρμα ή φόρεμα, όσο και με παντελόνι ή σορτς, με εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κι όσον αφορά τα μαλλιά, το ιδανικό για να το συνδυάσεις είναι ένα ανάλαφρο και χαλαρό χτένισμα με beachy waves ή ίσια μαλλιά κάτω. Αν όμως ζεσταίνεσαι και θες να τα μαζέψεις ψηλά, προτίμησε μια επιμελώς ατημέλητη πλεξούδα.