Λευκό χαμόγελο με τις κατάλληλες τροφές

Λευκό χαμόγελο με τις κατάλληλες τροφές

Θέλετε να έχετε υπέροχα και αστραφτερά δόντια; Μπορείτε να το πετύχετε και μάλιστα με πολύ απλό τρόπο.

Απλά φροντίστε να διορθώσετε ελαφρώς την διατροφή σας. Αποκτήστε λοιπόν λευκό χαμόγελο με τις κατάλληλες τροφές.

Μπορεί μέχρι τώρα να γνωρίζατε πως υπάρχουν τροφές που προκαλούν λεκέδες και κιτρινίλα στα δόντια σας, όπως το κόκκινο κρασί και ο καφές, ωστόσο, υπάρχουν και αυτές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά και όμορφα. Ποιες είναι;

Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και ανακαλύψτε τα κρυφά μυστικά γνωστών τροφίμων.

Για να αποκτήσετε λευκό χαμόγελο με τις κατάλληλες τροφές θα πρέπει να τρώτε ή πίνετε:

1. Πράσινο τσάι:

Το απλό αυτό ρόφημα που βοηθάει και στην απώλεια βάρους λόγω των κατεχίνων που περιέχει, μπορεί να αποτρέψει το κιτρίνισμα των δοντιών σας. Ο λόγος είναι οι τανίνες που περιέχει, οι οποίες εμποδίζουν την προσκόλληση των βακτηρίων στα δόντια και επομένως το κιτρίνισμα τους. Πέρα όμως από τον χρωματισμό των δοντιών, η μη προσκόλληση των βακτηριδίων, αποτρέπει και την κακή αναπνοή. Επίσης, οι πολυφαινόλες του καταπολεμούν τα οξέα, ενώ γενικότερα το πράσινο τσάι ενισχύει τα επίπεδα φθορίου στο στόμα, οδηγώντας έτσι στην μειωμένη αύξηση της διάβρωσης του σμάλτου των δοντιών.

2. Μαύρη σοκολάτα:

Αν και γενικότερα υπάρχει η φήμη πως τα γλυκά δεν κάνουν καλό στα δόντια, η μαύρη σοκολάτα αποτελεί μια από τις τροφές που θα βοηθήσουν την υγεία τους. Πιο συγκεκριμένα, η θεοβρωμίνη που περιέχει η μαύρη σοκολάτα σκληραίνει την αδαμαντίνη στην επιφάνεια των δοντιών. Έχοντας λοιπόν πιο ισχυρή αδαμαντίνη, το σμάλτο τον δοντιών δεν είναι ασθενές. Επομένως τα δόντια σας δεν είναι επιρρεπή στο κιτρίνισμα και τον οποιονδήποτε αποχρωματισμό. Προσοχή όμως, αυτό συμβαίνει μόνο με την μαύρη σοκολάτα και όχι με άλλου είδους, όπως η σοκολάτα γάλακτος.

3.Τυρί:

Το τυρί έχει την ικανότητα να αυξάνει το pH του στόματος, κάνοντας το έτσι λιγότερο όξινο. Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος που τα τυριά βοηθούν στην μείωση της διάβρωσης και εν συνεχεία του αποχρωματισμού των δοντιών. Επίσης, το ασβέστιο που περιέχουν κάνει τα δόντια σας πιο δυνατά και πιο υγιή!

4. Φράουλες:

Οι φράουλες είναι ένα από τα ωραιότερα καλοκαιρινά φρούτα που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των λεκέδων στα δόντια. Η θαυματουργή τους αυτή ιδιότητα οφείλεται στο μηλικό οξύ, ένα ένζυμο ιδανικό για τον καθαρισμό των λεκέδων από τα δόντια. Επομένως, χρησιμοποιώντας πουρέ φράουλας και λίγη μαγειρική σόδα για να βουρτσίσετε τα δόντια σας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό λευκαντικό φυσικό προϊόν.

5. Ξηροί καρποί, μήλα και αχλάδια:

Αυτές οι τρεις τροφές συμβάλλουν στην προστασία από την πλάκα και τους λεκέδες. Πιο συγκεκριμένα, οι καλύτεροι γι’ αυτό το σκοπό ξηροί καρποί είναι τα καρύδια.

Καταναλώνοντας τις, τα ούλα σκληραίνουν, λόγω της τραγανής υφής τους και μειώνουν έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης ουλίτιδας. Από την άλλη μεριά, τόσο τα μήλα, όσο και τα αχλάδια, περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, η οποία συμβάλλει στην παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας σάλιου, που θα οδηγήσει στην μείωση των βακτηρίων στο στόμα.

Αποκτήστε λοιπόν λευκό χαμόγελο με τις κατάλληλες τροφές και ξεχάστε τα κίτρινα δόντια!