15+1 μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (1)

Η ομορφιά μιας γυναίκας αναδεικνύεται μέσω των περιποιημένων και όμορφων μαλλιών. Ακολουθούν όμως όλες οι γυναίκες το σωστό μονοπάτι για να το πετύχουν;

Υπάρχουν μυστικά ομορφιάς που μπορούν να σας βοηθούν να αποκτήσετε υπέροχα μαλλιά και να αποφύγετε καθημερινά λάθη στην περιποίηση τους.

Αν όμως μάθετε τα μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά, θα καταφέρετε να κάνετε την εμφάνιση σας ακόμη πιο εκθαμβωτική.

Ποια είναι αυτά τα μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά; Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και υιοθετήστε τα!

Μην λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (5)

Μερικές γυναίκες θεωρούν πως ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν τα μαλλιά τους όμορφα και υγιή είναι να τα λούζουν με σαμπουάν κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, τέτοια συχνότητα χρήσης του σαμπουάν οδηγεί σε μεγάλη απώλεια των ουσιαστικών φυσικών ελαίων των μαλλιών που είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της αφυδάτωσης. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά γίνονται υπερβολικά ξηρά. Για να εξασφαλίσετε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, δεν θα πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας περισσότερο από 3-4 φορές την εβδομάδα.

Μην λούζεστε με ζεστό νερό

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (17)

Ένα από τα βασικότερα μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά είναι και η χρήση χλιαρού προς κρύου νερού όταν λούζεστε. Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγετε την χρήση υπερβολικά ζεστού νερού όταν λούζεστε, επειδή το ζεστό νερό αφήνει τα μαλλιά αφυδατωμένα και εύθραυστα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν κρύο νερό και διατηρήστε τα μαλλιά σας απαλά, λεία και εύπλαστα!

Αλλά μην απλώνετε μεγάλη ποσότητα σαμπουάν ή conditioner στα μαλλιά σας

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (13)

Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύετε πως απλώνοντας μια γενναιόδωρη ποσότητα σαμπουάν μπορείτε να πετύχετε πιο όμορφη υφή των μαλλιών σας. Τόσο το σαμπουάν, όσο και το μαλακτικό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Αραιώστε τα με νερό για να κάνουν αφρό, αλλά μην υπερβάλετε στην ποσότητα που χρησιμοποιείτε.

Χρησιμοποιήστε μαλακτικό μαλλιών σε συστηματική βάση

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (12)

Για κάποιον λόγο, πολλές γυναίκες τείνουν να υποτιμούν την σημαντικότητα της χρήσης του μαλακτικού μαλλιών. Είναι κρίμα, επειδή ένα καλό conditioner εκτελεί ένα πλήθος ζωτικών εργασιών συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης των λιπιδίων και των πρωτεϊνών στο εσωτερικό της τρίχας, παρέχοντας μια ενυδατική δράση, και «σφραγίζοντας» την ψαλίδα. Επίσης, επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών, την αύξηση του όγκου των μαλλιών και προσθέτουν λάμψη.

Μην τυλίγετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα για να στεγνώσουν

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (15)

Το να στεγνώνετε τα μαλλιά σας τυλίγοντας τα σε μια πετσέτα και δημιουργώντας ένα τουρμπάνι μπορεί να είναι πολύ βολικό. Ωστόσο, η πετσέτα κάνει πολύ κακό στα μαλλιά. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ εύθραυστα και τείνουν να σπάνε εύκολα. Για να αποφύγετε την πρόκληση βλάβης στα μαλλιά σας μετά από ένα ντους, χρησιμοποιήστε την πετσέτα με φειδώ και μην την αφήνετε τυλιγμένη γύρω από το κεφάλι σας. Ή καλύτερα προτιμήστε να τυλίξετε τα μαλλιά σας με ένα βαμβακερό ύφασμα. Πρόκειται για ένα από τα μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά.

Χρησιμοποιήστε έλαιο καρύδας για να κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (3)

Είναι αποδεδειγμένο πως το μασάζ ενεργοποιεί την καλή κυκλοφορία του αίματος. Όταν πρόκειται για μασάζ στο κεφάλι, είναι πολύ προτιμότερο να χρησιμοποιείτε έλαιο καρύδας. Μια ζωτικής σημασίας πηγή θρεπτικών ουσιών και βιταμινών που θρέφει την επιδερμίδα και δρα ως φυσικό μαλακτικό μαλλιών. Τέτοιο μασάζ είναι εγγυημένο πως θα τονώσει το δέρμα σας και θα κάνει τα μαλλιά σας πλούσια και ανθεκτικά.

Αποφύγετε το υπερβολικό χτένισμα

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (6)

Μια άλλη δημοφιλής παρερμηνεία είναι ότι το συχνό χτένισμα είναι καλό για τα μαλλιά σας. Σίγουρα η διαδικασία του χτενίσματος τονώνει το δέρμα και απελευθερώνει τα φυσικά έλαια, καθώς επίσης τα βοηθά να εξαπλωθούν σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Ωστόσο, ένα από τα μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά είναι η μη υπερβολική χρήση της βούρτσας. Θα πρέπει λοιπόν να είστε προσεκτική να μην κάνετε κατάχρηση της χτένας, ειδικά όταν τα μαλλιά σας είναι ακόμα υγρά από το λούσιμο. Το υπερβολικό χτένισμα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη για τα μαλλιά. Μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, γι’ αυτό φροντίστε το χτένισμα σας να μην διαρκεί περισσότερο από 5-10 λεπτά.

Κουρέψτε τα μαλλιά σας συστηματικά

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (4)

Αυτό μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά όσο πιο συχνά κόβετε τα μαλλιά σας, τόσο καλύτερα μακραίνουν. Χωρίς τακτικό κούρεμα, οι άκρες των μαλλιών γίνονται πιο λεπτές και εύθραυστες. Φυσικά, δεν θα πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σας πάρα πολύ κοντά – λίγα εκατοστά είναι μια χαρά. Κάνοντας μια επίσκεψη τουλάχιστον μια φορά στους τρεις μήνες στο κομμωτήριο και καθαρίζοντας την ψαλίδα, μπορείτε να διασφαλίσετε την υγεία των μαλλιών σας. Έτσι θα είστε πάντα όμορφη και περιποιημένη.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φυσικές μάσκες μαλλιών

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (10)

Υπάρχουν ένα σωρό φυσικές μάσκες μαλλιών που μπορείτε να κάνετε εύκολα στο σπίτι. Μερικές εξ αυτών έχουν πολύ καλές ενυδατικές ιδιότητες. Επίσης, μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και να κάνουν τα μαλλιά σας λεία και μεταξένια. Δοκιμάστε διαφορετικές συνταγές για να βρείτε αυτές που σας ταιριάζουν καλύτερα. Κάνοντας μια θεραπεία μαλλιών με θρεπτικές μάσκες μία φορά την εβδομάδα θα τα βοηθήσετε να αναπτυχθούν και να ανθίσουν. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά.

Χρησιμοποιήστε βαφές μόνο υψηλής ποιότητας

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (16)

Οι περισσότερες βαφές μαλλιών περιέχουν αμμώνιο, ένα βιομηχανικό λευκαντικό χημικό. Το αμμώνιο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες, καθιστώντας τα μαλλιά σας αφυδατωμένα και χωρίς ζωντάνια. Επίσης, η υπερβολική χρήση των βαφών μπορεί να βλάψει τους θύλακες των τριχών, οι οποίοι με τη σειρά τους οδηγούν σε απώλεια μαλλιών. Σας συμβουλεύουμε να προτιμήσετε φυσικές χρωστικές ουσίες, όπως χέννα, καφέ ή σκόνη κανέλας.

Εξισορροπήστε την διατροφή σας

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (2)

Η υγεία των μαλλιών μας επηρεάζεται άμεσα από την διατροφή μας. Μιας και οι πρωτεΐνες αποτελούν το 65% της σύνθεσης των ανθρώπινων μαλλιών, είναι μεγάλης σημασίας να προσθέσετε τρόφιμα υψηλά σε πρωτεΐνη στο καθημερινό σας διατροφολόγιο. Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, τα φασόλια, το τυρόπηγμα, τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ψάρια, τα θαλασσινά και λευκά κρέατα είναι ιδανικές πηγές πρωτεϊνών.

Πάρτε βιταμίνες

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (9)

Για όλους μας, το φαγητό είναι η φυσική πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Αλλά όλοι μας, συχνά, δεν παίρνουμε αρκετή ποσότητα από αυτά στα καθημερινά μας γεύματα. Προκειμένου να αποκτήσετε υγιή και όμορφα μαλλιά, θα πρέπει να αυξηθεί η πρόσληψη βιταμινών με τη βοήθεια ειδικών χαπιών και συμπληρωμάτων. Μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για να επιλέξετε τις κατάλληλες βιταμίνες που θα ταιριάζουν στις προσωπικές σας ανάγκες.

Πίνετε περισσότερο νερό

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (14)

Το να πίνετε νερό είναι καλό για όλο σας το σώμα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις τοξίνες και να εξομαλύνετε τις σωματικές λειτουργίες. Δεδομένου ότι η κατάσταση των μαλλιών σας εξαρτάται από τη γενική κατάσταση της υγείας σας, είναι σημαντικό να διατηρείτε το σώμα σας καλά ενυδατωμένο.

Μειώστε τα επίπεδα άγχους σας

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (7)

Παρά τις καλύτερες προσπάθειες στην περιποίηση των μαλλιών σας αδυνατείτε να δείτε αποτελέσματα; Τα αυξημένα επίπεδα άγχους μπορεί να φταίνε. Η νευρική ένταση είναι μια κοινή αιτία της μείωσης του όγκου των μαλλιών και της τριχόπτωσης. Για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να αυξηθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, προσπαθήστε να αποφύγετε το άγχος.

Αλλάξτε μαξιλαροθήκες

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (8)

Αν ο στόχος σας είναι να αυξήσετε και να κάνετε πλούσια τα μαλλιά σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να κάνετε χρήση όλων των πραγμάτων που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθειά. Δεν έχει σημασία πόσο ασήμαντα κάποια από αυτά μπορεί να φαίνονται. Για παράδειγμα, θα ήταν σοφό να αντικαταστήσετε τις απλές βαμβακερές μαξιλαροθήκες σας με μεταξένιες. Οι μεταξένιες είναι ομαλότερες από τις βαμβακερές και προκαλούν λιγότερες τριβές. Αυτό θα εμποδίσει τα μαλλιά σας από το να μπερδευτούν κατά τη διάρκεια του ύπνου και, τελικά, θα μειώσουν την τριχόπτωση.

Μην ξεχνάτε να φοράτε καπέλο

Μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά (11)

Τα οφέλη της προστασίας των μαλλιών κάποιου από τα στοιχεία της φύσης μπορεί να φαίνεται προφανής. Κι όμως, θα εκπλαγείτε αν ακούσετε ότι η πλειοψηφία των γυναικών επιλέγουν να αποφεύγουν να καλύπτουν το κεφάλι τους, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος. Τα καπέλα και τα μαντήλια προστατεύουν τα μαλλιά από τη σκόνη, τη βρωμιά, τον άνεμο, τη βροχή και τον ήλιο.