8 καθημερινά μυστικά ομορφιάς για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση

8 καθημερινά μυστικά ομορφιάς για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση (1)

Πόσες φορές έχετε γυρίσει αργά από την έξοδο σας ή την δουλειά και το μόνο που θέλετε είναι να βγάλετε τα ρούχα σας και να πέσετε στο κρεβάτι χωρίς να ξεβαφτείτε; Όσο δελεαστικό και αν είναι το να κερδίσετε λίγα λεπτά από την αφαίρεση του μακιγιάζ σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.

Αν όμως ακολουθήσετε την σωστή φροντίδα και περιποίηση του προσώπου σας μπορείτε να προλάβετε την πρόωρη γήρανση, να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας νεανική και να αφήσετε τον χρόνο να κυλήσει ομαλά.

Δείτε λοιπόν ποια είναι τα 8 καθημερινά μυστικά ομορφιάς για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση και υιοθετήστε τα!

Περιποιηθείτε και θρέψτε το πρόσωπο σας

8 καθημερινά μυστικά ομορφιάς για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση (4)

Φροντίστε να είναι το πρόσωπο σας εντελώς καθαρό πριν πάτε για ύπνο και βέβαια μην ξεχάσετε να βάλετε την ενυδατική σας κρέμα. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην σωστή φροντίδα του προσώπου σας και για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση. Εξάλλου είναι γνωστό πως κατά την διάρκεια της νύχτας, τα κύτταρα της επιδερμίδας μας αναγεννιούνται γρηγορότερα. Επομένως αν το πρόσωπο σας είναι εντελώς καθαρό θα μπορέσει να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες της κρέμας σας.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ υψηλής ποιότητας. Με αυτό τον τρόπο διατηρείτε την επιδερμίδα σας υγιή και όμορφη. Από την άλλη μεριά, τα προϊόντα μακιγιάζ χαμηλής ποιότητας μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο δέρμα σας, η οποία θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Προλάβετε την δημιουργία σακούλων κάτω από τα μάτια

8 καθημερινά μυστικά ομορφιάς για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση (8)

Η μη αφαίρεση του μακιγιάζ πριν από τον ύπνο είναι μια πολύ κακή πράξη, η οποία αν γίνει συνήθεια θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στην δημιουργία μαύρων κύκλων και σακούλων κάτω από τα μάτια. Ακόμη και μια φορά όμως αυτής της κακής συνήθειας μπορεί να κάνει τα μάτια σας να μην δείχνουν φρέσκα και υγιεινά.

Προλάβετε την ακμή

8 καθημερινά μυστικά ομορφιάς για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση (2)

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που δεν εμφανίζεται μόνο στην εφηβεία. Μπορεί να κάνει την επανεμφάνιση της οποιαδήποτε στιγμή, αν δεν πλένετε το πρόσωπο σας. Οι φραγμένοι πόροι οδηγούν συνήθως σε σπυράκια και μολύνσεις.

Επομένως, αν δεν θέλετε να έχετε πρόβλημα με την ακμή ή είχατε στο παρελθόν καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε καλλυντικά που δεν είναι λιπαρά και ντεκαμιγιάζ που αφαιρεί εύκολα το μακιγιάζ σας. Τέλος, μια πολύ καλή επιλογή για να ξεβαφτείτε είναι το μικυλλιακό νερό.

Καθυστερήστε την διαδικασία γήρανσης

8 καθημερινά μυστικά ομορφιάς για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση (3)

Όπως ήδη αναφέραμε, η επιδερμίδα αναγεννιέται κατά την διάρκεια της νύχτας. Αν λοιπόν δεν είναι καθαρή, το δέρμα σας θα γεράσει πολύ πιο γρήγορα. Η χαλάρωση και οι ρυτίδες δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν και δεν θα μπορέσετε να προλάβετε την πρόωρη γήρανση. Γι’ αυτό η καθημερινή βραδινή ρουτίνα του καθαρισμού του προσώπου σας δεν πρέπει να ξεχνιέται. Είναι πολύ σημαντική!

Προλάβετε την πτώση των βλεφαρίδων σας

8 καθημερινά μυστικά ομορφιάς για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση (9)

Άλλος ένα τρόπος για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση είναι η σωστή φροντίδα των βλεφαρίδων σας. Η πτώση τους μπορεί να κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει πιο γερασμένο και καθόλου φρέσκο. Γι’ αυτό θα πρέπει να τις καθαρίζετε πολύ καλά και να μην αφήνετε κανένα ίχνος μάσκαρας πάνω τους την ώρα που πέφτετε για ύπνο. Η μη σωστή αφαίρεση της μάσκαρας από τις βλεφαρίδες σας θα οδηγήσει στην πτώση τους, ενώ τα βλέφαρα σας θα ερεθιστούν και θα πρηστούν.

Για να βγάλετε την μάσκαρα από τις βλεφαρίδες σας χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι με ντεμακιγιάζ και με απαλές καθοδικές κινήσεις αφαιρέστε τη. Προσοχή, μην κάνετε κυκλικές κινήσεις, διότι μπορεί να σπάσουν τις βλεφαρίδες σας και να τις κάνουν να πέσουν.

Τέλος, μην αμελείτε να εφαρμόζετε λίγο καστορέλαιο στις βλεφαρίδες σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό που έχει ευεργετικές ιδιότητες για τις βλεφαρίδες. Τις θρέφει, τις κάνει πιο δυνατές και πιο μακριές.

Αποφύγετε τις δυσχρωμίες του δέρματος

8 καθημερινά μυστικά ομορφιάς για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση (6)

Η επιδερμίδα του προσώπου πολλές φορές εμφανίζει δυσχρωμίες, όπως είναι οι μαύρες κηλίδες και οι πανάδες. Πρόκειται για σημάδια που μπορεί να μην καλυφθούν ούτε με την καλύτερη βάση μακιγιάζ και τα οποία δεν δημιουργούνται μόνο από τον ήλιο ή την διαδικασία γήρανσης.

Η εμφάνιση τους μπορεί να σχετίζεται με κάποια χρόνια αλλεργική αντίδραση, αν ο καθαρισμός του προσώπου σας δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο. Επομένως, όπως ήδη έχουμε τονίσει, η μη αφαίρεση του μακιγιάζ κατά τις νυχτερινές ώρες μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές δυσχρωμίες του δέρματος. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που πρέπει να πλένετε σχολαστικά το πρόσωπο σας πριν κοιμηθείτε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προλάβετε την πρόωρη γήρανση.

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες

8 καθημερινά μυστικά ομορφιάς για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση (5)

Άλλος ένας λόγος που πρέπει να διατηρείτε το πρόσωπο σας καθαρό όταν κοιμάστε είναι και οι αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν όταν αφήνετε το μακιγιάζ. Μπορεί σε γενικές γραμμές να μην έχετε εμφανή συμπτώματα, αλλά το δέρμα σας να είναι επιρρεπές σε αλλεργίες. Η μη αφαίρεση του μακιγιάζ επομένως μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά δερματικά προβλήματα όπως είναι το έκζεμα. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να μην γίνουν αμέσως αισθητά, αλλά με τον καιρό να προκαλέσουν κάψιμο, κνησμό ή απλή κοκκινίλα. Φροντίστε λοιπόν να σέβεστε την επιδερμίδα του προσώπου σας και να την φροντίζετε, κι έτσι θα καταφέρετε να προλάβετε την πρόωρη γήρανση.

Ενυδατώνετε συνεχώς τα χείλη σας

8 καθημερινά μυστικά ομορφιάς για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση (7)

Το κραγιόν και το lip gloss ακόμη κι αν δεν είναι εμφανές παραμένει στα χείλη σας και συνεχίζει να τα αφυδατώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οδηγώντας έτσι στην δημιουργία σκασμένων χειλιών. Γι’ αυτό φροντίστε να το αφαιρείτε πλήρως με ένα makeup remover και στην συνέχεια να εφαρμόζετε ένα lip balm ή έστω λίγη βαζελίνη. Με αυτό τον τρόπο τα χείλη σας θα παραμείνουν υγιή και όμορφα.