Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ παραλίας

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία (1)

Η χρήση μακιγιάζ στην παραλία πριν από μερικά χρόνια ήταν κάτι σπάνιο. Πλέον όμως έχει γίνει πολύ συνηθισμένο, αφού δεν είναι λίγες οι γυναίκες που επιθυμούν να κρύψουν κάποιες ατέλειες ή να προσθέσουν λίγη ζωντάνια και φρεσκάδα στην όψη τους.

Εξάλλου όλες οι διάσημες γυναίκες παρουσιάζουν στο Instagram τις τέλειες φωτογραφίες τους στην παραλία φορώντας μακιγιάζ. Γιατί λοιπόν να μην ακολουθήσετε κι εσείς αυτή την τάση;

Αν και το nomakeup makeup και το nude μακιγιάζ αποτελούν κορυφαίες τάσεις για την εποχή, λίγο χρώμα στα χείλη, λίγη τερακότα και λίγο highlight σίγουρα θα κάνει την εμφάνιση σας πιο εντυπωσιακή.

Πριν λοιπόν ξεκινήσετε την εφαρμογή μακιγιάζ παραλίας, διαβάστε τις παρακάτω απλές αλλά σημαντικές συμβουλές και κάντε το αποτέλεσμα τέλειο, χωρίς υπερβολές!

Μην ξεχνάτε το αντιηλιακό προσώπου σας

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία (2)

Μπορεί να υπάρχουν makeup με δείκτη προστασίας, ωστόσο η έκθεση μας στον ήλιο στην παραλία χρειάζεται περισσότερη προστασία. Γι’ αυτό μην αμελείτε να εφαρμόζετε μια γενναιόδωρη ποσότητα αντιηλιακής κρέμας προσώπου πριν το makeup σας. Προσοχή όμως, όταν την απλώσετε, αφήστε τη να σταθεί για 20 λεπτά και στην συνέχεια βάλτε το makeup σας. Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία.

Επιλέξτε αντιηλιακό με χρώμα ή αναμείξτε το makeup σας με την αντιηλιακή προσώπου σας

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία (3)

Αποφύγετε την χρήση παχιών και κρεμώδων προϊόντων, τα οποία θα καταλήξουν σε ένα καταστροφικό αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά έκθεσης στον ζεστό καλοκαιρινό ήλιο. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να μην φορέσετε κάποιο καλυπτικό προϊόν, μπορείτε πάντα να αναμείξετε το makeup σας με λίγη αντιηλιακή κρέμα προσώπου. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα ή αντιηλιακή κρέμα με χρώμα. Βέβαια στην περίπτωση της επιλογής της ενυδατικής, θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε και μια άχρωμη αντιηλιακή κρέμα.

Χρησιμοποιήστε ένα bronzer

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία (4)

Το bronzer ή αλλιώς η τερακότα έχει την ικανότητα να τονίσει το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας και να σας προσφέρει ένα εκπληκτικό ηλιοκαμένο look. Δημιουργήστε λοιπόν απαλές φωτοσκιάσεις (contour) σε στρατηγικά σημεία του προσώπου σας και τονίστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσοχή όμως! Η υπερβολή μπορεί πολύ εύκολα να κάνει το αποτέλεσμα ανομοιόμορφο. Γι’ αυτό εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα, έτσι ώστε να μην φαίνεται η υπερβολή στην παραλία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η καλύτερη επιλογή για το μακιγιάζ παραλίας είναι η χρήση κρεμώδους bronzer ή ενός σκουρότερου makeup, διότι αυτά τα προϊόντα έχουν μεγαλύτερη αντοχή.

Δείτε επίσης – Όμορφη στην παραλία: Μυστικά για να εντυπωσιάσετε

Και μην ξεχνάτε τις γυαλάδες

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία (5)

Ένα ακόμη ιδανικό για την παραλία καλλυντικό είναι το Highlighter. Δημιουργήστε λοιπόν υπέροχες γυαλάδες στο πρόσωπο σας και κάντε το να δείχνει υπέροχο και φρέσκο, ενώ παράλληλα θα αναδεικνύει την φυσική σας λαμπερή ομορφιά. Προκειμένου να έχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα αποφύγετε τα κρεμώδη προϊόντα και προτιμήστε τα υγρά.

Αποφύγετε τα καλλυντικά σε σκόνη

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία (6)

Τα καλλυντικά προϊόντα σε μορφή σκόνης δεν ενδείκνυνται για την παραλία, διότι ξεπλένονται εύκολα και το αποτέλεσμα είναι ανομοιόμορφο. Αν όμως επιθυμείτε να φορέσετε μια πούδρα, καλό θα είναι να την έχετε μαζί σας για να την ανανεώνετε. Εξάλλου, πουδράροντας ελαφρώς την Τ-ζώνη του προσώπου σας (μέτωπο και μύτη), μπορείτε να αφαιρέσετε πολύ εύκολα την περίσσεια λιπαρότητα και τον ιδρώτα από το πρόσωπο σας.

Χρησιμοποιήστε αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία (7)

Αν και είναι κάτι αυτονόητο, πολλές είναι οι γυναίκες που βγαίνουν από την θάλασσα με μουτζούρες κάτω από τα μάτια. Ωστόσο, αν θέλετε να πάτε βαμμένη στην παραλία, καλό θα είναι να το κάνετε με τον σωστό τρόπο. Η πιο απλή λοιπόν από τις συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία είναι η χρήση αδιάβροχων προϊόντων.

Πολύ χρήσιμα είναι και τα μαντηλάκια που τραβούν την λιπαρότητα

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία (8)

Το μακιγιάζ παραλίας δεν είναι κάτι που δεν χαλάει εύκολα. Τόσο ο ήλιος, όσο και το νερό μπορούν να το αλλοιώσουν κι επειδή η ανανέωση του δεν είναι και εύκολη, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μαντηλάκια για την λιπαρότητα. Αυτά θα τραβήξουν την ανεπιθύμητη υγρασία και θα κάνουν το πρόσωπο σας να δείχνει φρέσκο και όμορφο.

Σχετικό άρθρο: Ιδέες και fashion tips για τέλειο ντύσιμο στην παραλία

Δώστε χρώμα στα χείλη σας με ένα υπέροχο κραγιόν

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία (9)

Το χρώμα στα χείλη σας θα απογειώσει την εμφάνιση σας. Δοκιμάστε υπέροχα χρώματα, ζωηρά και έντονα. Το κοραλί, το κερασί και το φούξια είναι μερικές από τις κορυφαίες επιλογές για το καλοκαίρι. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγετε τις γυαλιστερές και σατινέ υφές, διότι λιώνουν πολύ εύκολα με την ζέστη, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε μουτζούρα. Καλό θα είναι λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα κραγιόν με ματ υφή ή κάποιο lip stain. Επίσης, επειδή τα ματ κραγιόν ξηραίνουν τα χείλη πρέπει να εφαρμόζετε κάποιο lip balm. Αυτή είναι μια ακόμη από τις συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ στην παραλία που θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν σας.

Δείτε επίσης: Τα κορυφαία χρώματα για καλοκαιρινά κραγιόν