10+1 τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (1)

Πολλές γυναίκες λατρεύουν τα μακριά μαλλιά και θέτουν ως στόχο τους το να τα αποκτήσουν. Πέρα από την σωστή περιποίηση και το να ακολουθείτε τα σωστά tips για μακριά, γερά και υγιή μαλλιά θα πρέπει να φροντίσετε να τα δυναμώσετε και να τους προσφέρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Όπως επίσης να λαμβάνετε τις κατάλληλες βιταμίνες για να μακρύνουν τα μαλλιά σας.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το σπάσιμο τους και την δημιουργία ψαλίδας. Εισάγετε λοιπόν στην διατροφή σας καθημερινές, απλές τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας.

Ποιες τροφές είναι όμως αυτές που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σας;

Δείτε τη λίστα που ακολουθεί με τις 10+1 τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας και φροντίστε να τις εισάγετε στην διατροφή σας.

Σπανάκι

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (2)

Συνήθως η απώλεια μαλλιών οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου και βιταμίνης D2. Το σπανάκι αποτελεί μια από τις πιο καλές τροφές για την πρόληψη μεγάλης ποσότητας σιδήρου. Παράλληλα περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Συνδυάστε λοιπόν την σαλάτα σας με σπανάκι με αυγά ή μανιτάρια, τα οποία περιέχουν βιταμίνη D και μειώστε τον ρυθμό της τριχόπτωσης.

Κίτρινες πιπεριές

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (3)

Μέχρι τώρα γνωρίζατε πως τα πορτοκάλια (63 χιλιοστογραμμάρια) έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι αντιοξειδωτική. Ήρθε όμως η ώρα να ανακαλύψετε πως οι κίτρινες πιπεριές έχουν 5,5 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα (341 χιλιοστογραμμάρια). Αυτό αποτελεί και έναν πολύ καλό λόγο για να τις καταναλώνετε αν θέλετε να κάνετε τα μαλλιά σας πιο δυνατά, αποφεύγοντας παράλληλα το σπάσιμο τους.

Σολομός

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (4)

Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Τα στοιχεία αυτά έχουν την ικανότητα να δυναμώνουν τους θύλακες της τρίχας και να διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε Ω-3 λιπαρά οξέα κάνουν την φάση τελογενίου της τρίχας, δηλαδή την περίοδο όπου η τρίχα ηρεμεί, πιο μικρή κατά μισό έτος.

Πέρα όμως από τα Ω-3 λιπαρά οξέα ο σολομός διαθέτει σίδηρο και Βιταμίνη B12 που βοηθούν επίσης τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα.

Κοτόπουλο

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (5)

Η ζωική πρωτεΐνη που περιέχεται στο κοτόπουλο μας βοηθάει στην παραγωγή κερατίνης, της ουσίας από την οποία αποτελούνται κατά 80% οι τρίχες των μαλλιών μας. Αν ο οργανισμός μας έχει έλλειψη πρωτεΐνης για 2-3 μήνες μπορεί να οδηγήσει στην διακοπή της ανάπτυξης της τρίχας, όπως επίσης και στην απώλεια μαλλιών. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι μόνο το κοτόπουλο μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης. Εξίσου σημαντικής σημασίας είναι και η γαλοπούλα και το κουνέλι, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζωικής πρωτεΐνης.

Αυγά

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (6)

Η πρωτεΐνη και η βιοτίνη που περιέχουν τα αυγά είναι σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη της τρίχας και τη συντήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών. Η βιοτίνη ως συμπλήρωμα διατροφής βοηθά στο σταμάτημα της απώλειας μαλλιών, αλλά όταν καταναλώνεται μέσα στην τροφή είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Πέρα όμως από τις δυο αυτές ουσίες, το αυγό περιέχει και λευκίνη, μια ουσία που είναι υπεύθυνη για την κυτταρική διαίρεση. Όπως επίσης, και άλλα αμινοξέα που χρειάζονται οι τρίχες μας.

Γλυκοπατάτες

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (7)

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βήτα καροτένιο, τον πρόδρομο της βιταμίνης Α, που όχι μόνο προάγει την δημιουργία υγιούς τριχωτού της κεφαλής, αλλά και την αποτελεσματική ανάπτυξη των τριχών. Επιλέξτε τρόφιμα με βήτα καροτίνη, χωρίς όμως να έχουν υψηλές δόσεις (πάνω από 2500 χιλιοστόγραμμα) βιταμίνης Α από ρετινόλη, η οποία μπορεί να είναι τοξική σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Φακές

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (8)

Οι φακές φημίζονται για την μεγάλη περιεκτικότητα τους σε σίδηρο. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Επομένως επενδύστε στην κατανάλωση της ως σούπα, η οποία περιέχει την μισή ποσότητα σιδήρου που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση. Βέβαια η φακή δεν περιέχει μόνο σίδηρο, αλλά και ψευδάργυρο, χολίνη (η οποία ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής) και άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Φράουλες

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (9)

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη στο σώμα μας για να βοηθήσει στην δημιουργία πρωτεΐνης και στην ικανότητα του οργανισμού να αναπτύξει την τριχοφυΐα και την μυική του μάζα, που θα οδηγήσουν σε δυνατά και άθραυστα μαλλιά. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και συγκεκριμένα ένα φλιτζάνι γεμάτο από αυτές περιέχει 113% της καθημερινής ποσότητας που χρειάζεστε.

Αβοκάντο

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (10)

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή συγκέντρωση των απαραίτητων λιπαρών οξέων που απαντώνται φυσιολογικά στα κύτταρα του δέρματος. Αυτά τα λιπαρά οξέα βοηθούν στο να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας απαλή και βελούδινη, καθιστώντας το αβοκάντο ως ένα συστατικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ομορφιά. Όταν εφαρμόζεται τοπικά στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής, έχει την πρόσθετη δυνατότητα να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ανακατέψτε λίγο αβοκάντο με ξινή κρέμα (η οποία περιέχει γαλακτικό οξύ για να βοηθήσετε στην απολέπιση του νεκρού δέρματος και να καθαρίσετε την συσσώρευση στο τριχωτό της κεφαλής) και εφαρμόστε το στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας για περίπου 10 λεπτά πριν από το λούσιμο.

Αμύγδαλα

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (11)

Η Βιταμίνη Ε που περιέχουν τα αμύγδαλα ενεργοποιούν την ανάπτυξη των μαλλιών και δυναμώνουν την τρίχα. Επομένως, η κατανάλωση 30 γραμμαρίων από αμύγδαλα, περίπου 15-20 σε ποσότητα, περιέχουν το 70% της ημερήσιας κατανάλωσης που χρειαζόμαστε. Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν πολλές χρήσιμες ουσίες όπως βιοτίνη, λιπαρά οξέα και βιταμίνες B. Πρόκειται λοιπόν για μια από τις σημαντικότερες τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά.

Μέλι

Τροφές για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας (12)

Το μέλι μπορεί να βελτιώσει την αραίωση των μαλλιών, όταν χρησιμοποιείται τοπικά. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν σε ασθενείς που έπασχαν από σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, όσοι εφάρμοσαν ένα διάλυμα με 90% μέλι και 10% νερό στο τριχωτό της κεφαλής κάθε δεύτερη ημέρα για 4 εβδομάδες ανέφεραν πως η απώλεια μαλλιών τους μειώθηκε.