Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας;

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (1)

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε «το μπλε είναι το χρώμα μου» ή «το ροδακινί δεν μου πάει καθόλου». Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν χρώματα που μας ταιριάζουν και άλλα που δεν μας κολακεύουν καθόλου!

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; Δείτε παρακάτω συμβουλές σχετικά με την επιλογή αποχρώσεων που θα σας κάνουν να κλέψετε τις εντυπώσεις!

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να φορέσετε οποιοδήποτε χρώμα σας αρέσει, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι ιδανικό για τον τόνο της επιδερμίδας σας. Αρκεί βέβαια να το επιλέξετε σε κάποιο αξεσουάρ. Φορέστε λοιπόν μια ζώνη, ένα φουλάρι, παπούτσια ή τσάντα σε αυτό το χρώμα και όχι σε ένα total color look.

Αφού λοιπόν ανακαλύψετε τον τόνο της επιδερμίδας σας, δείτε ποια ρούχα και σε τι χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας!

Χρώματα για επιδερμίδες με θερμούς τόνους

Πράσινο της ελιάς

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (2)

Μελί

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (3)

Κοραλί

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (4)

Κρεμ

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (5)

Τα καλύτερα χρώματα για τις γυναίκες με επιδερμίδα που έχει θερμό τόνο, όπως οι Jessica Alba, Kim Kardashian, Beyoncé και Claire Danes, είναι οι φυσικές αποχρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η θερμή πλευρά του χρωματικού τροχού περιλαμβάνει το κόκκινο, το ροδακινί, το κοραλί, το πορτοκαλί, το χρώμα που έχει το κεχριμπάρι, το χρυσό και το κίτρινο. Επίσης, οι γυναίκες με αυτό τον τόνο επιδερμίδας δείχνουν εκπληκτικές με πιο «θερμές» αποχρώσεις των ψυχρών τόνων. Δοκιμάστε για παράδειγμα το πράσινο της ελιάς, το χρώμα των βρύων, της ορχιδέας και το ιώδες-κόκκινο. Οι ουδέτερες αποχρώσεις που είναι καλύτερες είναι οι γκρι, καπουτσίνο, κρεμ και γκρι του μανιταριού. Τέλος, θα πρέπει να αποφύγετε τα ψυχρά χρώματα όπως τα παγωμένα μπλε ή οι τόνοι πολύτιμων λίθων όπως το ζαφείρι ή ο αμέθυστος, επειδή μπορούν να σας γκριζάρουν και να σας κάνουν να χάσετε το χρώμα σας.

Χρώματα για επιδερμίδες με ψυχρούς τόνους

Μπλε

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (6)

Μωβ της λεβάντας

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (7)

Ροζ

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (8)

Γκρι

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (9)

Στις γυναίκες με ψυχρό τόνο επιδερμίδας, όπως οι Nicole Kidman και Cate Blanchett, ταιριάζουν τα χρώματα του ψυχρού άκρου του φάσματος και είναι εμπνευσμένα από τα βάθη των ωκεανών και του χειμώνα.

Ποια άλλα χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; Το γαλάζιο, το σμαραγδί και τα σκούρα μωβ είναι εκπληκτικά, όπως επίσης και η παγωμένη απόχρωση της λεβάντας, το ψυχρό μπλε και το ροζ. Όσον αφορά τώρα τις θερμές αποχρώσεις, ιδανικά είναι το ρουμπινί, το έντονο κόκκινο του ρόδου ή το παλ κίτρινο. Τέλος, τα ουδέτερα χρώματα που τις κολακεύουν είναι το ψυχρό γκρι, το έντονο λευκό και το navy. Βέβαια, καλό θα είναι να αποφύγετε τα πορτοκαλί, κόκκινο της ντομάτας και έντονο κίτρινο, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με το δέρμα σας.

Χρώματα για επιδερμίδες με ουδέτερους τόνους

Γαλάζιο

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (10)

Το χρώμα του ορυκτού νεφρίτη

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (11)

Κόκκινο

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (12)

Λευκό

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (13)

Αν ο τόνος του δέρματος μιας γυναίκας είναι ουδέτερος, όπως των Angelina Jolie, Julianne Moore και Julia Roberts, τότε μπορεί να φορέσει οποιοδήποτε χρώμα από την χρωματική παλέτα.

Βέβαια ιδανικά είναι τα πιο απαλά ή ήπια χρώματα απ’ ότι τα έντονα και φωτεινά. Επιλέξτε λοιπόν χρώματα όπως το dusty pink, το πράσινο του νεφρίτη, το απαλό κίτρινο και το γαλάζιο. Όσον αφορά τα ουδέτερα χρώματα, φορέστε το σπασμένο λευκό, του καφέ, τα γκρι που βρίσκονται στην μεσαία βαθμίδα και το μαύρο. Τα υπερκορεσμένα χρώματα όπως το ηλεκτρίκ μπλε και το ματζέντα μπορούν να καταστρέψουν τον ουδέτερο τόνο του δέρματος σας. Ωστόσο, η επιλογή ενός φωτεινού και πραγματικού κόκκινου θα σας κάνει να κλέψετε τις εντυπώσεις!

Χρώματα για όλες

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας; (14)

Υπάρχει μια πληθώρα αποχρώσεων που ταιριάζουν απόλυτα με κάθε τόνο επιδερμίδας, διότι παρέχουν μια ισορροπία του θερμού και ψυχρού, η οποία δεν θα καταστρέψει το δέρμα σας.

Το καθαρό λευκό είναι ένα από τα χρώματα που δείχνουν τέλεια σε όλες. Αν όμως τύχει να φορέσετε κάτι λευκό και νομίζετε πως δεν σας πάει, δοκιμάστε να το δείτε σε φυσικό φως. Επίσης, θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως δεν έχει ψυχρούς ή θερμούς υποτόνους που μπορεί να μην είναι εμφανείς με την πρώτη ματιά. Το απαλό ροζ φωτίζει το δέρμα, ανεξαρτήτως του τόνου που έχει και δημιουργεί μια φυσική λάμψη στο πρόσωπο. Το γαλαζοπράσινο με ένα τέλειο μείγμα μπλε και πράσινου μπορεί να φορεθεί από οποιονδήποτε, τόσο κατά τους καλοκαιρινούς, όσο και τους χειμερινούς μήνες, ανάλογα με την απόχρωση της κάθε εποχής. Τέλος, εάν επιθυμείτε να φορέσετε κάτι πιο σκούρο, επιλέξτε ένα μελιτζανί, ένα ουδέτερο χρώμα, το οποίο τονώνει τον τόνο της επιδερμίδας σας χωρίς να τον εξουδετερώνει.

Ανακαλύψτε λοιπόν ποια χρώματα σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας και κάντε τις εμφανίσεις σας άκρως εντυπωσιακές!