38 υπέροχα καλοκαιρινά φορέματα για τέλειο στυλ το Καλοκαίρι 2020

Καλοκαιρινά φορέματα 2020 (40)

Άνετα, δροσερά και άκρως θηλυκά, τα καλοκαιρινά φορέματα αποτελούν την κορυφαία επιλογή των γυναικών για την εποχή. Μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ: Πάνω από το μαγιό, για μια βόλτα στα μαγαζιά, στο γραφείο, αλλά και σε επίσημη ή βραδινή εμφάνιση.

Άλλωστε στα καταστήματα με γυναικεία ρούχα υπάρχουν αμέτρητα διαφορετικά σχέδια και στυλ που καλύπτουν όλες τις περιστάσεις. Αποτελούν από μόνα τους ένα ολοκληρωμένο ντύσιμο, αρκεί να τα συνδυάσετε με τα κατάλληλα παπούτσια και αξεσουάρ.

Κάποια κομμάτια είναι κοντά και ιδανικά για να αναδείξετε τα πόδια σας, υπάρχουν όμως και τα μίντι ή μακριά φορέματα που είναι εξίσου εντυπωσιακά και δροσερά. Ανακαλύψτε λοιπόν το ιδανικό σχέδιο για τον σωματότυπο σας και ντυθείτε με στυλ κάνοντας μια άκρως θηλυκή εμφάνιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πιο καθημερινά καλοκαιρινά φουστάνια είναι συνήθως βαμβακερά ή λινά. Υπάρχουν βέβαια και όμορφα πλεκτά – κροσέ ή γκιπούρ κομμάτια, αλλά και τα τζιν σχέδια. Από την άλλη μεριά, στα βραδινά φουστάνια κυριαρχούν τα σατέν, σιφόν, τούλινα, αλλά και τα δαντελένια, χωρίς αυτό να αποκλείει και τα υπόλοιπα υφάσματα.

Ακολουθεί μια συλλογή με ιδέες από γνωστά καταστήματα για εντυπωσιακά καλοκαιρινά φορέματα το 2020.

Καθημερινά κοντά ή μακριά καλοκαιρινά φορέματα

Μια από τις κλασσικές και όμορφες επιλογές για καθημερινά φορέματα το Καλοκαίρι είναι το σεμιζιέ, γνωστό και ως πουκάμισο φόρεμα. Το αέρινο, ανάλαφρο και τις περισσότερες φορές φτιαγμένο από δροσερά βαμβακερά ή λινά υφάσματα στυλ του το καθιστά ιδανικό για τις ζεστές μέρες. Το μήκος του δεν περιορίζεται στο κοντό, αφού υπάρχουν όμορφα σχέδια και σε μάξι ή μίντι.

Μπορεί να φορεθεί από την παραλία και την πρωινή σας βόλτα ή το γραφείο, μέχρι και το βράδυ σε μια χαλαρή καλοκαιρινή έξοδο, ανάλογα πάντα με το ύφος του.

Αν και τα μονόχρωμα φουστάνια τύπου πουκαμίσου είναι πολύ εντυπωσιακά και ευκολοφόρετα, η επιλογή ενός ριγέ, πουά, φλοράλ ή printed boho style με λαχούρια θα κάνει την εμφάνιση σας πιο ξεχωριστή.

Εξίσου ιδανικά για την εποχή είναι και τα κομψά κρουάζε ή αέρινα καλοκαιρινά φορέματα. Το σχέδιο τους είναι πολύ θηλυκό και εντυπωσιακό. Ακόμη μια καταπληκτική επιλογή για την εποχή είναι και τα πλισέ, τα οποία θα είναι και φέτος τάση της μόδας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλά ακόμη στυλ φουστανιών που φοριούνται το Καλοκαίρι. Μερικές από τις top προτάσεις για φέτος είναι τα κροσέ, τα καφτάνια παραλίας, αλλά και τα στολισμένα με διαφάνεια ή γκιπούρ φορέματα. Και βέβαια δεν λείπουν τα διακοσμημένα με βολάν, κρόσσια, φουσκωτά μανίκια και τα tie dye σχέδια.

Το μόνο που μένει είναι να βρείτε το ιδανικό κόψιμο για τον σωματότυπο σας. Έτσι, θα μπορέσετε να κάνετε μια όμορφη, δροσερή και στυλάτη εμφάνιση χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.

Βραδυνά φορέματα για το Καλοκαίρι

Μακριά και αέρινα, μίντι και κομψά, αλλά και καυτά μίνι φορέματα αποτελούν μια πολύ όμορφη επιλογή για τα καλοκαιρινά βράδια στις διακοπές, αλλά και την πόλη. Είναι άκρως θηλυκά και λόγω του ολοκληρωμένου ντυσίματος που προσφέρουν, σας βγάζουν από την δύσκολη θέση του να ψάχνετε πως να κάνετε εντυπωσιακούς συνδυασμούς ρούχων.

Κάποια σχέδια από τα παραπάνω μπορούν να φορεθούν και το πρωί, ενώ υπάρχουν και τα πιο λαμπερά ή περίτεχνα φουστάνια που είναι άκρως βραδινά. Για παράδειγμα οι έντονες δαντέλες και το σατέν παραπέμπουν περισσότερο σε επίσημες ή βραδινές εξόδους. Αντίθετα τα απλά μονόχρωμα ή ριγέ φορεματάκια μπορούν να φορεθούν κάλλιστα και σε μια πρωινή εμφάνιση.

Όλα είναι θέμα συνδυασμού και μια απλή αλλαγή στα παπούτσια και τη τσάντα, μπορεί να μετατρέψει το πρωινό σας ντύσιμο σε βραδινό. Αρκεί βέβαια το φόρεμα που θα έχετε φορέσει να μην είναι πολύ πρόχειρο.

Μάλιστα στις διακοπές που η διάθεση μας είναι πιο χαλαρή, πολλές φορές τυχαίνει να βγαίνουμε για το βραδινό μας ποτάκι στο νησί ή σε ένα beach bar της πόλης, φορώντας ένα δροσερό καφτάνι σκέτο ή σε συνδυασμό με ένα σορτς.

Καλοκαιρινά φορέματα για γάμο

Οι γάμοι έχουν την τιμητική τους την περίοδο του καλοκαιριού και η αναζήτηση για το τέλειο ντύσιμο τις περισσότερες φορές καταλήγει στο θηλυκό και κομψό φουστάνι.

Και αφού τα φορέματα αποτελούν την πιο κλασσική επιλογή των γυναικών ως καλεσμένη σε γάμο, η ποικιλία τους στα καταστήματα ρούχων είναι μεγάλη.

Είτε πρόκειται για μακριά τύπου τουαλέτας που θα φορέσει η κουμπάρα, η νονά ή οι μαμάδες του ζευγαριού, είτε για πιο απλά μάξι ή κοντά φουστάνια, οι παραπάνω προτάσεις καλύπτουν μια ευρεία γκάμα σχεδίων.

Υπάρχουν φορέματα αέρινα και ανάλαφρα, αλλά κι εκείνα που είναι πιο εφαρμοστά και αναδεικνύουν τις καμπύλες μιας γυναίκας. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι τα αρχαιοελληνικά, τα στολισμένα με παγιέτες, αλλά και τα φορέματα κοκτέιλ.

Από εκεί και πέρα, φέτος θα συνεχίσουν να αποτελούν κορυφαία τάση τα πλισέ, τα ρομαντικά δαντελένια, αλλά και τα φλοράλ με τροπικά ή πιο συνηθισμένα λουλούδια. Εξίσου όμως trendy είναι και τα πουά ή ριγέ σχέδια φορεμάτων με δροσερά και πολυτελή υφάσματα, όπως και οι μεταλλικές αποχρώσεις.

Βρείτε το κατάλληλο πατρόν για το σωματότυπο σας και κάντε μια εκθαμβωτική εμφάνιση στο γάμο ή την βάπτιση που θα παρευρεθείτε.

Περισσότερες ιδέες: 100 φορέματα για γάμο που θα σε κάνουν να εντυπωσιάσεις σε κάθε εμφάνιση