Cut crease: Πως να κάνετε την εντυπωσιακή τεχνική μακιγιάζ

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (1)

Το cut crease είναι μια τεχνική εφαρμογής σκιάς ματιών που τα τελευταία χρόνια φοριέται πολύ. Είναι ιδανικό μακιγιάζ για μικρά μάτια και γενικά μπορεί να κάνει τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα και φωτεινότερα. Δοκιμάστε το λοιπόν και κάντε εντυπωσιακές και σαγηνευτικές εμφανίσεις!

Η συγκεκριμένη τεχνική μακιγιάζ εφαρμόζεται στην πτυχή του ματιού και άνθισε την δεκαετία του 1960. Οι πρωτοπόρες διάσημες γυναίκες του Hollywood που το φορούσαν ήταν οι Audrey Hepburn και Liza May Minnelli.

Το cut crease χρησιμοποιόταν κατά κόρον στις ασπρόμαυρες ταινίες προκειμένου να τονίσουν τα μάτια των ηθοποιών, μόνο που η όψη του ήταν πιο απαλή απ’ ότι η σημερινή.

Για να το αποκτήσετε θα χρειαστείτε ένα primer, δυο αποχρώσεις σκιών, μια ανοιχτόχρωμη και μια σκουρόχρωμη, ένα σκούρο μολύβι ματιών, eyeliner και μάσκαρα ή ψεύτικες βλεφαρίδες.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο glitter για μια πιο επίσημη εμφάνιση.

Δείτε βήμα βήμα πως θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο cut crease μακιγιάζ:

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (2)

1. Αρχικά εφαρμόστε ένα primer σκιάς ματιών σε ολόκληρο το βλέφαρο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα αναμειχθούν μεταξύ τους οι σκιές που θα χρησιμοποιήσετε, κάτι το οποίο θα καταστρέψει το cut crease που θέλετε να επιτύχετε. Και εφαρμόστε μια ανοιχτόχρωμη – απαλή σκιά ματιών σε όλο σας το βλέφαρο για να δώσετε φως στα μάτια σας, μέχρι και το ύψος των φρυδιών.

2. Μετά πάρτε ένα σκούρο eyeliner ή μολύβι και δημιουργήστε ένα σχήμα V στην εξωτερική γωνία του ματιού σας, όπως στην εικόνα. Ξεκινήστε δηλαδή από την μέση του βλεφάρου σας ασκώντας ελαφριά πίεση και δημιουργήστε μια γραμμή που παχαίνει προς την εξωτερική γωνία του ματιού σας.

3. Έπειτα χρησιμοποιήστε ένα blending brush (πινέλο ανάμειξης σκιών) για να σβήσετε ελαφρώς την γραμμή προς τα έξω, διατηρώντας την κάτω βάση της αυστηρά σε γραμμή.

4. Έχοντας ως οδηγό την πάνω γραμμή του eyeliner, εφαρμόστε μια σκιά της αρεσκείας σας και απλώστε την ελαφρώς προς τα πάνω και προς το εσωτερικό του ματιού. Σε περίπτωση λάθους μπορείτε να σβήσετε με λίγη λευκή σκιά.

5. Για να δώσετε πιο δραματικό και σαγηνευτικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας, προσθέστε μια γραμμή eyeliner κατά μήκος των βλεφαρίδων σας. Για την δημιουργία της μπορείτε να χρησιμοποιήστε είτε στυλό – μολύβι ή υγρό eyeliner.

6. Αν θέλετε μπορείτε να εφαρμόσετε την ίδια σκιά ματιών με αυτή που βάλατε πάνω από την γραμμή του cut crease κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων σας.

7. Τέλος, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αν το επιθυμείτε, ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με την εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δημιουργήστε ένα cut crease. Όπως επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η συγκεκριμένη τεχνική μακιγιάζ δεν ταιριάζει σε όλα τα σχήματα ματιών. Δοκιμάστε την και δείτε…

Η Αμερικανίδα beauty blogger, Brittney Foley, μας δείχνει τον τρόπο δημιουργίας ενός cut crease μακιγιάζ με την βοήθεια ενός κουταλιού.

Δείτε μερικές ακόμη ιδέες για υπέροχα cut crease μακιγιάζ:

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (3)

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (4)

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (5)

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (6)

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (7)

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (8)

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (9)

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (10)

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (11)

Cut crease: Το κορυφαίο μακιγιάζ της σεζόν (12)