Nail art: 15 εύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (1)

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πως να κάνετε υπέροχες ζωγραφιές και να δημιουργείτε καλλιτεχνικές εικόνες. Τα nail art σχέδια στα νύχια είναι για όλους!

Αν λοιπόν σας αρέσει να φτιάχνετε μόνη σας τα νύχια σας και να δημιουργείτε εκπληκτικά σχέδια nail art, η λίστα που ακολουθεί είναι ιδανική. Αν πάλι είστε αρχάρια στην δημιουργία υπέροχων πρωτότυπων μανικιούρ, τότε και πάλι τα 15 εύκολα σχέδια μανικιούρ που θα δείτε στη συνέχεια θα σας κάνουν να θέλετε να τα δοκιμάσετε.

Πάρτε λοιπόν ιδέες, βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει και πειραματιστείτε με όλες τις παρακάτω τεχνικές. Τα νύχια σας θα κλέψουν τις εντυπώσεις και θα μοιάζουν σα να έχουν φτιαχτεί από επαγγελματία. Έτσι, θα μπορείτε να καμαρώνετε για το επίτευγμα σας και να κάνετε τις φίλες σας να ζηλέψουν!

1. Nail art με Holograph Foil

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (2)

Για να κάνετε το μανικιούρ αυτό θα χρειαστείτε:

– Nail foils με τα χρώματα που επιθυμείτε
– Ειδικό βερνίκι για nail foil (nail foil adhesive)
– Το χρώμα βάσης της επιλογής σας
– Ένα Top coat (κατά προτίμηση κάποιο που στεγνώνει γρήγορα)
– Ένα ξυλάκι για τα πετσάκια
– Ένα μικρό ψαλίδι

Τρόπος δημιουργίας:

Ξεκινήστε κόβοντας το nail foil στα σχήματα που θέλετε να κάνετε στα νύχια σας. Απλώστε την βάση για το μανικιούρ σας. Στην συνέχεια εφαρμόστε το χρώμα που επιλέξατε ως βάση στα νύχια σας και αφήστε το να στεγνώσει. Μόλις είναι έτοιμο, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα από το ειδικό βερνίκι για nail foil και αφήστε το να στεγνώσει, όχι όμως τελείως, θα πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδες. Πρόκειται για ένα είδος κόλλας που γίνεται διάφανη μόλις στεγνώσει. Καλό θα ήταν λοιπόν να περιμένετε 15-20 λεπτά.

Μετά, κολλήστε τα κομμάτια που έχετε κόψει πάνω στο νύχι και πιέστε καλά με το ξυλάκι, έτσι ώστε να αποτυπωθεί το μοτίβο στο νύχι. Για να είστε σίγουρη αν έχει περάσει το αποτύπωμα, σηκώστε λίγο το διάφανο χαρτάκι και δείτε. Αν χρειαστεί πιέστε κι άλλο μέχρι να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέλος, απλώστε το top coat σας και το εκπληκτικό μανικιούρ σας είναι έτοιμο!

2. Πανεύκολο πολύχρωμο πιτσιλωτό μανικιούρ

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (3)

Άλλο ένα από τα πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες είναι το πολύχρωμο πιτσιλωτό. Πρόκειται για ένα μανικιούρ που έχει πολλά περιθώρια λάθους. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να έχετε σταθερό χέρι και να κάνετε ευθείες γραμμές, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα είναι άλλο από αυτό που είχατε κατά νου, το λάθος δεν θα φανεί στους υπολοίπους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καλύψετε τα πετσάκια και την περιοχή γύρω από τα νύχια σας με την ειδική λευκή κόλλα και να ρίξετε πιτσιλιές χρώματος στην απόχρωση βάσης που έχετε επιλέξει. Προσέξτε μόνο, όταν κάνετε το συγκεκριμένο σχέδιο να έχετε απλώσει μια πετσέτα ή ένα χαρτί κάτω από το χέρι σας, έτσι ώστε να μην λερώσετε τα έπιπλα σας.

3. Ombre nails: Το σχέδιο με την διαβάθμιση χρώματος

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (4)

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (5)

Τα ombre nails αποτελούν μια υπέροχη ιδέα για εντυπωσιακά μανικιούρ. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην δημιουργία του και πολλές γυναίκες να καταφεύγουν σε επαγγελματίες για να το αποκτήσουν, ωστόσο, αν γνωρίζετε την τεχνική του και διαθέτετε τα κατάλληλα υλικά μπορείτε πολύ εύκολα να το κάνετε μόνη σας.

Θα χρειαστείτε:

– 1 βερνίκι βάσης
– 1 χρώμα μανό που θα χρησιμοποιήσετε ως βάση
– Τα μανό της επιλογής σας για το ombre nail art αποτέλεσμα
– 1 σφουγγαράκι (κατά προτίμηση τριγωνικό μακιγιάζ)
– 1 top coat
– Προαιρετικά ειδική κόλλα για να προστατεύσετε τα πετσάκια σας από το να βαφτούν ή κάποιο ειδικό αυτοκόλλητο

Τρόπος δημιουργίας:

Αφού εφαρμόσετε την βάση και δυο στρώσεις από το χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε ως βάση, πάρτε ένα σφουγγαράκι και κάντε οριζόντιες γραμμές με τα χρώματα που θέλετε να έχει το ombre σας. Μετά εφαρμόστε την κόλλα στα πετσάκια σας ή κολλήστε το αυτοκόλλητο. Στη συνέχεια, περάστε το σφουγγαράκι κυλώντας το πάνω από το νύχι σας ή ακουμπώντας το ταμποναριστά και αποτυπώστε την διαβάθμιση χρώματος που επιθυμείτε. Τέλος, εφαρμόστε το top coat σας και είστε έτοιμη.

4. Πανεύκολο σχέδιο μανικιούρ εφημερίδα

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (6)

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό nail art σχέδιο στα νύχια που θα απογειώσει το μανικιούρ σας. Για να το φτιάξετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο κομμάτια εφημερίδας, όσο και περιοδικών ή βιβλίων.

Θα χρειαστείτε:

– 1 βερνίκι βάσης
– 1 χρώμα μανό που θα χρησιμοποιήσετε ως βάση
– Αποκόμματα εφημερίδας, βιβλίου ή περιοδικού
– Αλκοολούχο λοσιόν (οινόπνευμα 70°)
– 1 top coat

Τρόπος δημιουργίας:

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας την βάση και στην συνέχεια δύο στρώσεις χρώματος. Έπειτα, βυθίστε το νύχι σας μέσα σε αλκοολούχο λοσιόν και ακουμπήστε το απόκομμα πάνω του. Με αυτό το μικρό κόλπο το μελάνι θα αποτυπωθεί στην επιφάνεια του νυχιού σας. Βγάλτε το απόκομμα και απολαύστε ένα υπέροχο και πρωτότυπο nail art σχέδιο. Το μόνο που απομένει είναι να εφαρμόσετε το top coat σας.

► Δείτε την διαδικασία δημιουργίας εδώ: Μανικιούρ εφημερίδα

5. Ματ μαύρα νύχια με γυαλιστερή γραμμή γαλλικού

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (7)

Επειδή το nail art αρέσει σε όλες τις γυναίκες, ανεξαιρέτως αν έχουν την εμπειρία να κάνουν υπέροχα σχέδια στα νύχια τους, αυτή η απλή κι όμως εντυπωσιακή πρόταση θα απογειώσει το μανικιούρ σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιλέξτε λοιπόν την απόχρωση που σας αρέσει, κατά προτίμηση σκούρα, διότι το αποτέλεσμα είναι πιο εμφανές και δοκιμάστε το.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε κανονικά την βάση και δυο στρώσεις από το χρώμα που θέλετε να κάνετε και στην συνέχεια να απλώσετε το γυαλιστερό top coat σας. Αφού το αφήσετε να στεγνώσει πάρα πολύ καλά, κολλήστε ένα σελοτέιπ στην άκρη του έτσι ώστε να προστατεύσετε την γραμμή του γαλλικού και εφαρμόστε το ματ top coat σας. Μόλις στεγνώσει, αφαιρέστε το σελοτέιπ και θα έχετε ένα εκπληκτικό nail art στα νύχια σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε πρώτα το ματ top coat και στην συνέχεια να κάνετε την γυαλιστερή γραμμή του γαλλικού με την βοήθεια σελοτέιπ ή όχι. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε και μια διαφορετικού σχήματος γραμμή. Δοκιμάστε για παράδειγμα μια πλάγια ή μια τριγωνική. Ότι κι αν επιλέξετε το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την ίδια τεχνική, δηλαδή την χρήση γυαλιστερού και ματ top coat μπορείτε να κάνετε και υπέροχα σχέδια στα νύχια σας. Αρκεί βέβαια να πιάνει το χέρι σας. Εφαρμόστε λοιπόν την υφή του top coat που θέλετε να έχει η βάση σας (γυαλιστερή ή ματ) και με την βοήθεια του άλλου κάντε ότι σχέδιο θέλετε.

6. Πολύχρωμο μανικιούρ χαβιάρι

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (8)

Το μανικιούρ χαβιάρι είναι ένα από τα πιο εύκολα nail art σχέδια που μπορείτε να κάνετε. Επιλέξτε ένα χρώμα ως βάση και πριν προλάβει να στεγνώσει ρίξτε τις ειδικές μπιλίτσες για το εφέ χαβιάρι. Μπορείτε αν θέλετε να επιλέξετε ένα μόνο χρώμα ή μια πολύχρωμη σύνθεση αυτών. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε και το εφέ της ζάχαρης, αρκεί να προμηθευτείτε την ειδική σκόνη. Τέλος, αφού βάλετε τις μπιλίτσες, μπορείτε αν θέλετε να σταματήσετε εκεί ή να αυξήσετε την διάρκεια του χαβιάρι nail art, εφαρμόζοντας με προσοχή μια στρώση top coat.

7. Ζεβρέ μανικιούρ από τα χεράκια σας

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (9)

Αν σας αρέσουν τα animal print σχέδια, δοκιμάστε το ζεβρέ μανικιούρ. Η δημιουργία του είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλη εμπειρία. Απλά βάλτε μια βάση και δυο στρώσεις από λευκό βερνίκι. Στη συνέχεια πάρτε ένα λεπτό πινελάκι μανικιούρ και κάντε οριζόντιες λεπτές μαύρες γραμμές ξεκινώντας από τα πλάγια και φτάνοντας λίγο παραπέρα από την μέση του νυχιού. Αφού ολοκληρώσετε και τις μαύρες γραμμές σας, εφαρμόστε το top coat σας και είστε έτοιμη με ένα εκπληκτικό και εύκολο nail art σχέδιο.

8. Λεοπάρ σχέδιο στα νύχια

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (10)

Αντίστοιχα εύκολο nail art σχέδιο είναι και το λεοπάρ.

Επιλέξτε ως χρώμα βάσης ένα πορτοκαλί – σομόν και στη συνέχεια σχεδιάστε ακανόνιστες χρυσές κηλίδες. Τέλος, κυκλώστε ένα μέρος των κηλίδων με μαύρο βερνίκι και το λεοπάρ σχέδιο σας είναι έτοιμο.

9. Σχέδια νυχιών με αυτοκόλλητες ταινίες μανικιούρ

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (11)

Οι αυτοκόλλητες ταινίες μανικιούρ μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικά σχέδια nail art και να απογειώσουν τα νύχια σας. Είτε τις χρησιμοποιήσετε ως οδηγούς για την δημιουργία σχεδίων ή για να τις προσθέσετε στο μανικιούρ σας, το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικές αυτοκόλλητες ταινίες, τόσο σε πάχος, όσο και σε χρώματα. Επιλέξτε αυτή που σας αρέσει και βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει κάνοντας υπέροχα σχέδια στα νύχια με γραμμές.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται μια ιδέα μανικιούρ με οδηγό τις αυτοκόλλητες ταινίες. Για να το πετύχετε θα πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα βάσης και να το αφήσετε να στεγνώσει πλήρως. Μόλις στεγνώσει, τοποθετήστε τις αυτοκόλλητες ταινίες όπως φαίνεται στην εικόνα και εφαρμόστε το δεύτερο χρώμα που θέλετε να έχουν οι γραμμές. Μόλις στεγνώσουν οι γραμμές αφαιρέστε τις ταινίες και εφαρμόστε το top coat σας.

► Πέρα από την δημιουργία σχεδίων στα νύχια με γραμμές χρησιμοποιώντας ως οδηγό τις αυτοκόλλητες ταινίες μανικιούρ, μπορείτε να δημιουργήσετε απλές ρίγες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κολλήσετε τις ταινίες, σχηματίζοντας ότι θέλετε και στην συνέχεια να βάλετε το top coat σας, χωρίς να χρειαστεί να τις αφαιρέσετε.

10. Υπέροχα πολύχρωμα νύχια με την βοήθεια σκόνης καθρέφτη για τα νύχια και ανεξίτηλων μαρκαδόρων

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (12)

Οι ανεξίτηλοι μαρκαδόροι δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να γράφετε σε πίνακες και χαρτόνια, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ καλό εργαλείο για να απογειώσετε το μανικιούρ σας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ότι χρώμα θέλετε και με την μύτη πάχους της αρεσκείας σας σχεδιάστε ότι σας αρέσει στα νύχια σας.

Στην προκειμένη περίπτωση θα δείτε ένα παράδειγμα μανικιούρ με σκόνη καθρέφτη που στην συνέχεια γίνεται πολύχρωμο με την βοήθεια των μαρκαδόρων. Ακολουθεί ο τρόπος δημιουργίας του:

11. Ο γαλαξίας στα νύχια σας με πολύ απλό τρόπο

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (13)

Για να δημιουργήσετε το ιδιαίτερο αυτό nail art σχέδιο θα χρειαστείτε μια βάση, ένα μπλε σκούρο βερνίκι, ένα γαλάζιο, ένα μπλε ανοιχτό, ένα λευκό, ένα glitter top coat και ένα σφουγγαράκι. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο που θέλει όμως λίγη δουλίτσα για να επιτευχθεί. Ξεκινήστε βάφοντας την βάση σας και στην συνέχεια με την βοήθεια του σφουγγαριού δημιουργήστε το νεφέλωμα του γαλαξία, πρώτα με το γαλάζιο βερνίκι και στη συνέχεια με το μπλε ανοιχτό. Ολοκληρώστε το νεφέλωμα με λίγο λευκό και εφαρμόστε ένα top coat με ελαφρύ glitter. Τέλος, με την βοήθεια ενός εργαλείου για τελείες κάντε μερικά αστέρια.

Δείτε βήμα βήμα την δημιουργία του μανικιούρ γαλαξία στο βίντεο:

12. Neon μανικιούρ με νερό που έχει το εφέ μαρμάρου

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (14)

Το μανικιούρ με νερό είναι μια πολύ ιδιαίτερη, αλλά εύκολη τεχνική για nail art. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

► Δείτε επίσης: Μανικιούρ με νερό

13. Hybrydowe Blur nails: Ένα υπέροχο σχέδιο στα νύχια σας

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (15)

Αυτό ίσως να είναι το πιο δύσκολο απ’ όλα τα εύκολα nail art σχέδια μανικιούρ που είδαμε. Ακολουθήστε τα βήματα που θα δείτε στο βίντεο και κάντε μια προσπάθεια! Αξίζει τον κόπο!

14. Πανεύκολο μαρμάρινο μανικιούρ

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (16)

Το εφέ του μαρμάρου στα νύχια είναι πολύ εντυπωσιακό. Ειδικά όταν πρόκειται για άσπρη βάση με γκρίζα νερά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ φυσικό. Ακολουθώντας τα βήματα που θα δείτε στο βίντεο μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα και μόνη σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε αν θέλετε να επιλέξετε και άλλα χρώματα για να το δημιουργήσετε.

15. Παιχνιδιάρικο μανικιούρ καρπούζι

Nail art: 15 πανεύκολα σχέδια στα νύχια ακόμη και για αρχάριες (17)

Δείτε και ένα άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και όμορφο μανικιούρ καρπούζι.

Ξεκινήστε βάφοντας την βάση των νυχιών σας ροζ. Αφού στεγνώσει, πάρτε ένα πινελάκι μανικιούρ και δημιουργήστε ένα λεπτό πράσινο περίγραμμα, χωρίς να το κλείσετε στην μύτη του νυχιού. Στη συνέχεια κάντε και μια πιο λεπτή λευκή γραμμή που να χωρίζει τα δυο χρώματα. Μετά πάρτε το πινελάκι σας με λίγο μαύρο μανό στη μύτη του και ξεκινήστε να δημιουργείτε τα κουκούτσια του καρπουζιού. Τέλος, αφού στεγνώσουν και τα κουκούτσια εφαρμόστε το top coat σας.