Όμορφη στην παραλία: Μυστικά για να εντυπωσιάσεις

Όμορφη στην παραλία (2)

Θέλετε να δείχνετε πάντα όμορφη στην παραλία; Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να φροντίσετε κάποια μικρά, αλλά σημαντικά θέματα.

Σαν γυναίκες, όλες μας λίγο πολύ προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι φροντίζοντας τόσο το σώμα μας, όσο και την εμφάνιση μας.

Από το μαγιό που θα επιλέξετε και το τι θα φορέσετε πάνω από αυτό, μέχρι τον τρόπο για να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας, η λίστα που ακολουθεί περιέχει τα βασικά για να είστε πάντα όμορφη στην παραλία.

Μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπο

Η επιλογή του κατάλληλου μαγιό είναι πολύ σημαντική, αφού μπορεί να αναδείξει τα δυνατά σας σημεία και να κρύψει τυχόν ατέλειες. Αναζητήστε λοιπόν το μαγιό που ταιριάζει στον δικό σας σωματότυπο και θα κάνετε τις εμφανίσεις σας στην θάλασσα εκθαμβωτικές. Επιλέξτε ανάμεσα σε μπικίνι, ολόσωμο, μονοκίνι, tankini και τα διάφορα άλλα σχέδια μαγιό που κυκλοφορούν αυτό που θα σας κολακεύει περισσότερο. Για παράδειγμα κυκλοφορούν πολλά στυλάτα μαγιό για μεγάλο στήθος.

Επίσης, το ιδανικό μαγιό για μεγάλα μεγέθη θα σας κάνει να δείχνετε λεπτότερη, αν αυτός είναι ο στόχος σας, όμως υπάρχουν μερικά ακόμη μυστικά.

Οι 12 τρόποι για να δείχνετε λεπτότερη με το μαγιό σας περιλαμβάνουν επίσης την στάση του σώματος σας, το μαύρισμα και άλλες απλές συμβουλές που θα σας κάνουν να κλέψετε τις εντυπώσεις.

Τι να φορέσετε πάνω από μαγιό

Αφού επιλέξετε το κατάλληλο μαγιό για το σώμα σας, σειρά έχει το τι θα φορέσετε από πάνω πηγαίνοντας στην παραλία. Το παρεό και το καφτάνι είναι δυο από τις πιο βασικές επιλογές για να δείχνετε στυλάτη και όμορφη στην παραλία. Πέρα όμως από αυτά μπορείτε να φορέσετε ένα υπέροχο καλοκαιρινό φόρεμα, ένα σορτς με ένα μπλουζάκι ή ένα ολόσωμο σορτς.

Επιλέξτε κάποιο ρούχο βαμβακερό, πετσετέ ή λινό, που είναι πιο δροσερά και καταλληλότερα για την θάλασσα.

Μακιγιάζ για παραλία

Το μακιγιάζ στην παραλία δεν είναι απαραίτητο για να δείχνετε όμορφη! Φορέστε το αντιηλιακό σας και αναδείξτε τα φυσικά σας χαρακτηριστικά. Αν ωστόσο είστε από τις γυναίκες που δεν μπορείτε να μείνετε χωρίς makeup, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μια αντιηλιακή κρέμα με χρώμα.

Με αυτό τον τρόπο θα καλύψετε τυχόν ατέλειες και σπυράκια που μπορεί να έχει η επιδερμίδα σας χωρίς να χρειαστεί να φορέσετε βαριά καλυπτικά προϊόντα. Εξάλλου το no makeup μακιγιάζ είναι must για την περίοδο του καλοκαιριού.

Αν πάλι θέλετε να δώσετε μια επιπλέον πινελιά μακιγιάζ στο πρόσωπο σας, χρησιμοποιήστε ένα bronzer (ρουζ τερακότα που δεν γυαλίζει) και κάντε μερικές γυαλάδες. Βέβαια, θα πρέπει να αποφεύγετε τα προϊόντα σε σκόνη. Κι αυτό διότι ξεπλένονται εύκολα από το νερό. Καλό θα είναι λοιπόν να προτιμάτε αδιάβροχα καλλυντικά προϊόντα.

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ για την παραλία με ένα υπέροχο έντονο χρώμα στα χείλη και λίγη αδιάβροχη μάσκαρα, κατά προτίμηση καφέ και όχι μαύρη για πιο απαλό και φυσικό αποτέλεσμα.

► Δείτε περισσότερες συμβουλές για τέλειο μακιγιάζ παραλίας.

Όμορφη στην παραλία (3)

Χτενίσματα για παραλία

Αν αναζητάτε ένα χτένισμα που θα σας κάνει να δείχνετε όμορφη στην παραλία μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στα beachy waves, τις ανέμελες πλεξούδες, τα επιμελώς ατημέλητα updo και topknot. Οι επιλογές για χτενίσματα παραλίας είναι άπειρες. Βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει και μην ψάχνετε κάποιο πολύ στυλιζαρισμένο χτένισμα. Όσο πιο ανέμελο, τόσο το καλύτερο!

Συνδυάστε τις πλεξούδες με τους κότσους και τα beachy waves με τα half up. Κάντε έναν κότσο χαμηλό, ψηλό ή ενδιάμεσο και ολοκληρώστε τον με ανέμελα τουφάκια που αγκαλιάζουν το πρόσωπο σας.

Τέλος, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα αντιηλιακό σπρέι για τα μαλλιά, έτσι ώστε να τα προστατεύσετε από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας.

► Δείτε μερικές ακόμη ιδέες για χτενίσματα παραλίας.

Νύχια για παραλία

Πέρα όμως από το μακιγιάζ και τα μαλλιά σας, για να είστε όμορφη στην παραλία θα πρέπει να έχετε περιποιημένα άκρα. Θα πρέπει λοιπόν τα νύχια των χεριών και των ποδιών σας να είναι φτιαγμένα και κατά προτίμηση βαμμένα.

Μην αμελείτε να κάνετε απολέπιση στα πέλματα σας και να τρίβετε με την ράσπα τις φτέρνες σας για να παραμείνουν απαλές και βελούδινες. Και βέβαια να μην ξεχνάτε την σωστή ενυδάτωση τους με μια αρκετά ενυδατική κρέμα. Αυτό που επίσης θα βοηθήσει τις φτέρνες, αλλά και όλο σας το σώμα να παραμείνει ενυδατωμένο είναι το νερό που πίνετε.

Αφού λοιπόν φροντίσετε να δείχνουν τα πέλματα και τα νύχια σας ωραία, μπορείτε να απογειώσετε την εμφάνιση σας με έναν υπέροχο συνδυασμό μανικιούρ πεντικιούρ ή απλά βάφοντας τα νύχια των χεριών σας με ένα υπέροχο καλοκαιρινό χρώμα βερνικιού είτε κάνοντας ένα άκρως καλοκαιρινό σχέδιο.

Δείτε ακόμη: 8 εύκολοι τρόποι περιποίησης για όμορφα πόδια το Καλοκαίρι.

Όμορφη στην παραλία (4)

Κορμί παραλίας

Πριν βγείτε στην παραλία καλό θα είναι να φροντίσετε και το κορμί σας, έτσι ώστε να είναι όσο πιο γυμνασμένο και όμορφο γίνεται. Οπότε λίγους μήνες πριν, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης προκειμένου να είστε σε καλύτερη φόρμα.

Αν πάλι σας απασχολεί ένα από τα συχνότερα θέματα της γυναικείας ομορφιάς, μπορείτε να μειώσετε όσο το δυνατόν γίνεται την κυτταρίτιδα ακολουθώντας κάποιες ασκήσεις και κάνοντας μερικές φυσικές μάσκες ομορφιάς για κυτταρίτιδα. Και βέβαια υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης και για τις ραγάδες.

Τέλος, μην αμελήσετε τα πόδια σας. Η αποτρίχωση είναι πολύ σημαντική για να δείχνετε όμορφη στην παραλία.

► Δείτε αναλυτικότερα κάποιες συμβουλές για να αποκτήσετε κορμί παραλίας.

Self tan

Αν θέλετε να αποκτήσετε υπέροχο μαύρισμα χωρίς να κάθεστε με τις ώρες στον ήλιο και να κινδυνεύετε να βλάψετε το δέρμα σας, δοκιμάστε το Self-Tan. Υπάρχουν στο εμπόριο ένα σωρό προϊόντα για να το καταφέρετε.

► Δείτε τον τρόπο εφαρμογής και τα καλύτερα προϊόντα Self tan

Γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου είναι το βασικό αξεσουάρ που θα σας κάνει να δείχνετε όμορφη στην παραλία. Παράλληλα θα προστατεύσει τα μάτια σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Βρείτε λοιπόν το ιδανικό σχέδιο γυαλιών ηλίου που θα κολακεύσει με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Το απλό κι όμως απαραίτητο αυτό αξεσουάρ θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνιση σας, προσθέτοντας ένα μυστήριο γύρω από το βλέμμα σας!

Τσάντα θαλάσσης

Η τσάντα θαλάσσης σας θα πρέπει να περιέχει οπωσδήποτε κάποια πράγματα. Ποια είναι αυτά; Ένα αντιηλιακό προσώπου και ένα σώματος, ένα δεύτερο μαγιό, μια πετσέτα, ένα παρεό ή φόρεμα, μια ψάθα, μια αμμωνία για παν ενδεχόμενο, τα γυαλιά ηλίου σας, ένα κοκαλάκι για τα μαλλιά και ένα καπέλο.

Τέλος, μπορείτε να έχετε μαζί σας και ένα after sun που θα σας ανακουφίσει μετά την ηλιοθεραπεία και θα προσφέρει στο σώμα σας λίγη επιπλέον ενυδάτωση. Είναι το ιδανικό προϊόν που θα ξεδιψάσει την επιδερμίδα σας, μέχρι να πάτε στο σπίτι και να κάνετε το μπάνιο σας για να εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα.

Δείτε ακόμη: Η λίστα με τα απαραίτητα για το νεσεσέρ διακοπών

Προστασία από τον ήλιο

Τέλος, μην ξεχνάτε την προστασία από τον ήλιο. Φορέστε λοιπόν αντιηλιακό προσώπου με ή χωρίς χρώμα και ανανεώστε το κάθε φορά που βγαίνετε από την θάλασσα. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνετε και με το αντιηλιακό σώματος. Φροντίστε να εφαρμόσετε και τα δυο μισή ώρα πριν την έκθεση σας στον ήλιο, ώστε να έχουν προλάβει να απορροφηθούν σωστά από την επιδερμίδα σας.

► Σε περίπτωση που ξεχαστείτε και νιώσετε κάψιμο, δείτε μερικούς τρόπους αντιμετώπισης για το έγκαυμα από τον ήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν θέλετε να μαυρίσετε δεν πρέπει να αποφεύγετε την εφαρμογή της αντιηλιακής προστασίας. Υπάρχουν εξάλλου ένα σωρό νέα αντιηλιακά προϊόντα με δείκτη προστασίας ακόμη και 50 που βοηθούν την επιδερμίδα στο να μαυρίσει πιο γρήγορα. Αυτά είναι τα λεγόμενα tan & protect αντιηλιακά που έχουν πλέον κυκλοφορήσει από πολλές εταιρείες. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει και μην ξεχνάτε να το απλώνετε στο σώμα σας ανά τακτά διαστήματα για ασφαλές και τέλειο μαύρισμα.