Υγρό eyeliner: Εύκολοι τρόποι εφαρμογής – Μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα

Υγρό eyeliner

Είστε νέα στο υγρό eyeliner και έχετε δυσκολία στο να το χρησιμοποιήσετε; Μην ανησυχείτε! Όλες μας την πρώτη φορά δυσκολευτήκαμε και μας φαινόταν εφιάλτης. Με την πάροδο του χρόνου όμως, η εξάσκηση θα σας κάνει τέλεια.

Δείτε μερικές απλές τεχνικές που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας κάνουν να λατρέψετε τη γραμμή που κάνει τη διαφορά. Πρόκειται για την αγαπημένη γραμμή eyeliner που μπορεί να απογειώσει το μακιγιάζ και να κάνει το βλέμμα σας άκρως σαγηνευτικό. Εξάλλου κάνοντας μόνο αυτή την απλή, αλλά εντυπωσιακή γραμμή στο μακιγιάζ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο και απλό look.

Πριν μάθετε τον σωστό τρόπο εφαρμογής για το υγρό eyeliner, ανακαλύψτε τους τρεις διαφορετικούς τύπους του, καθώς και τα υπέρ και τα κατά αυτών.

Τύποι υγρού eyeliner:

1. Στυλό υγρό eyeliner

Το υγρό eyeliner σε μορφή στυλό είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Η εφαρμογή του γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια μιας και ελέγχεται πιο εύκολα και μπορείτε να δημιουργήσετε τόσο λεπτές όσο και χοντρές γραμμές.

Βέβαια είναι λίγο πιο επιρρεπές στην δημιουργία μουτζούρων και αφαιρείται με δυσκολία. Επίσης, για να έχετε το επιθυμητό τέλειο αποτέλεσμα θα χρειαστεί να εφαρμόσετε αρκετές στρώσεις.

2. Υγρό eyeliner με πινελάκι

Από την άλλη μεριά το υγρό eyeliner με πινελάκι έχει ματ τελείωμα, αφαιρείται πιο εύκολα και χρησιμοποιώντας το μπορείτε να κάνετε πιο λεπτές και έντονες γραμμές. Πρόκειται για ένα προϊόν μακιγιάζ ιδανικό για την δημιουργία cat eye look.

Ωστόσο, όσο κι αν τα υπέρ του το κάνουν ιδανικό καλλυντικό για ένα υπέροχο γατίσιο βλέμμα, δεν παύει να έχει και μειονεκτήματα. Η εφαρμογή του θέλει προσοχή και ακρίβεια, γεγονός που το κάνει πιο χρονοβόρο. Επίσης, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να στεγνώσει και τέλος το προϊόν αυτό ξεραίνεται πολύ εύκολα.

3. Gel eyeliner

Το gel eyeliner δεν είναι τόσο ευαίσθητο προϊόν όσο το υγρό με πινελάκι. Η διάρκεια του είναι μεγάλη και είναι ιδανικό για smokey eyes. Όπως και με το στυλό, έτσι και με το gel eyeliner μπορείτε να κάνετε εξίσου εύκολα παχιές γραμμές.

Για να έχετε όμως την ιδανική εφαρμογή θα χρειαστείτε ένα πάρα πολύ καλό πινελάκι. Και βέβαια όπως και το υγρό με πινελάκι, το gel eyeliner στεγνώνει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι 3 εύκολοι τρόποι εφαρμογής του υγρού eyeliner:

1. Ενώστε τις γραμμές

Ξεκινήστε από την εσωτερική γωνία του ματιού σας και σχεδιάστε μερικές διακεκομμένες γραμμές παράλληλα με τη γραμμή των βλεφαρίδων σας. Στη συνέχεια ενώστε τις γραμμές και δημιουργήστε μια ενιαία γραμμή eyeliner, τονίζοντας την τελική γωνία όσο εσείς θέλετε.

2. Τρίγωνο και γραμμή

Αρχίστε φτιάχνοντας ένα τρίγωνο στην εξωτερική γωνία του ματιού σας. Το σχήμα αυτό θα καθορίσει το winged eyeliner. Αξίζει να σημειωθεί πως η εξωτερική γραμμή είναι στην ουσία μια νοητή γραμμή που συνεχίζει την διεύθυνση της κάτω γραμμής των βλεφάρων σας. Αφού σχηματίσετε το τρίγωνο, κάντε μια γραμμή που να το ενώνει με την εσωτερική γωνία του ματιού σας και τέλος, γεμίστε τα κενά για να σχεδιάσετε την γραμμή.

3. Κάντε την γραμμή με διαστήματα

Ξεκινήστε να σχηματίζετε την γραμμή του eyeliner από την εσωτερική γωνία του ματιού σας. Κάντε μαι πρώτη μικρή γραμμή και σταματήστε. Ξεκινήστε από εκεί που σταματήσατε και κάντε άλλη μια μικρή γραμμή και ούτω καθεξής. Μόλις φτάσετε μετά την μέση του βλεφάρου σας αρχίστε να παίρνετε μια μικρή ανοδική πορεία έτσι ώστε να δημιουργήσετε την τελική σας γωνία. Μετά κάντε μια νοητή γραμμή που συνεχίζει από το κάτω βλέφαρο και γεμίστε τον κενό χώρο που σχηματίστηκε ανάμεσα στις δυο γραμμές.

Τα μυστικά του eyeliner για τέλειο αποτέλεσμα:

1. Αν πρόκειται να κάνετε ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ ματιών με σκιά και eyeliner, φροντίστε να εφαρμόσετε πρώτα την σκιά ματιών. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια στεγνή βάση για να κάτσει καλύτερα το υγρό eyeliner σας.

2. Κάνοντας ολόκληρο το μακιγιάζ των ματιών πριν από το eyeliner θα έχετε καλύτερη αίσθηση για το που να εφαρμόσετε την γραμμή.

3. Ακουμπήστε τον αγκώνα σας σε μια επιφάνεια για να κάνετε το χέρι σας πιο σταθερό. Επίσης, δοκιμάστε να ακουμπήσετε το χέρι στο μάγουλο καθώς κάνετε την γραμμή.

4. Αν το χέρι σας είναι πιο σταθερό όταν κάνετε την γραμμή του eyeliner με το μολύβι ματιών, δοκιμάστε να την κάνετε πρώτα με μολύβι και μετά με υγρό eyeliner.

5. Δημιουργήστε ένα «στήριγμα» για το βουρτσάκι του eyeliner, εφαρμόζοντας μια ελαφριά στρώση μάσκαρα πριν την εφαρμογή της γραμμής.

6. Ξεκινώντας την δημιουργία της γραμμής από την μέση του ματιού και συνεχίζοντας με την εσωτερική και έπειτα την εξωτερική γωνία θα έχετε καλύτερη αίσθηση του σχήματος του ματιού σας. Έτσι η γραμμή θα είναι πιο πετυχημένη.

7. Κολλήστε ένα κομμάτι σελοτέιπ στην εξωτερική γωνία του ματιού σας για να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για το τελείωμα της γραμμής. Πάρτε λοιπόν το σελοτέιπ και τοποθετήστε το ακολουθώντας την διεύθυνση της γραμμής των κάτω βλεφαρίδων.

9. Όταν κάνετε την γραμμή του πάνω βλεφάρου, χρησιμοποιήστε ένα δάχτυλο από το άλλο σας χέρι για να κρατήσετε ελαφρώς το δέρμα τεντωμένο. Με αυτό τον τρόπο, η γραμμή θα γίνει πιο ομοιόμορφη, χωρίς κενά.

9. Αν κατά την διάρκεια της εφαρμογής του υγρού eyeliner δείτε πως μουτζουρώνεστε πολύ, τότε ίσως το βουρτσάκι να έχει περίσσεια προϊόντος. Δοκιμάστε να το σκουπίσετε λίγο στο χέρι σας πριν ξεκινήσετε να γράφετε για να αφαιρέσετε λίγο από το περισσευούμενο χρώμα.

10. Οι μπατονέτες αποτελούν έναν πολύ καλό σύμμαχο. Μπορούν να σας βοηθήσουν να λεπτύνετε την γραμμή ή το τελείωμα της και γενικότερα να διορθώσετε μικροατέλειες.

11. Αν κατά την εφαρμογή της γραμμής κάνετε λάθος, χρησιμοποιήστε λίγο concealer για να το διορθώσετε. Μετά συνεχίστε κανονικά το μακιγιάζ σας. Έτσι δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνετε από την αρχή.