Ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας

Ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας

Οι τάσεις της μόδας κάθε εποχής προτείνουν τις κορυφαίες επιλογές που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλες οι τάσεις είναι κατάλληλες για όλους τους σωματότυπους.

Μπορεί στα τέλεια σώματα των μοντέλων των διάσημων οίκων να φαίνονται όλα ωραία και να μας κάνουν να θελήσουμε να τα φορέσουμε, όταν όμως τα βάλουμε πάνω μας το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι εντελώς διαφορετικό. Πρόκειται για τα ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας μας. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικές στις επιλογές μας προκειμένου να κρύψουμε ατέλειες και να αναδείξουμε τα δυνατά σημεία του σώματος μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να είμαστε πάντα στην μόδα! Απλά θα πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες για την σιλουέτα μας τάσεις. Αυτές που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις μας και θα μας κάνουν να λάμψουμε!

Δείτε παρακάτω μια λίστα με 14 ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας και δημιουργήστε σύνολα που θα σας κάνουν να λάβετε μόνο θετικά σχόλια!

14. Κοντά φαρδιά παντελόνια

Ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας (1)

Τα κοντά φαρδιά παντελόνια έχουν την τάση να χωρίζουν στα δυο την σιλουέτα, να κάνουν τα πόδια σας να δείχνουν πιο κοντά και το σώμα σας να φαίνεται πιο τριγωνικό.

Αν θέλετε όμως να φορέσετε ένα κοντό παντελόνι, επιλέξτε ένα εφαρμοστό μέχρι τον αστράγαλο. Αυτά τα παντελόνια ανοίγουν με ωραίο τρόπο στο ύψος του αστραγάλου και κάνουν τα πόδια να δείχνουν πιο μακριά.

13. Τα φορέματα που δεν αναδεικνύουν με καθαρό τρόπο την σιλουέτα

Ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας (2)

Ένα φόρεμα χωρίς σαφές κόψιμο που πέφτει σαν σακί μπορεί να καταστρέψει ακόμη και την πιο όμορφη και λεπτή σιλουέτα. Ο λόγος είναι η προσθήκη έξτρα όγκου στο σώμα και συγκεκριμένα σε σημεία που δεν θα περίμενε κανείς.

Είναι λοιπόν σαφώς καλύτερο να προτιμήσετε ένα φόρεμα που έχει κόψιμο στη μέση, έτσι ώστε να τονίζει με τον καλύτερο τρόπο την γυναικεία σιλουέτα σας.

12. Cropped ρούχα

Ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας (3)

Ένα ακόμη από τα ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας είναι και τα cropped κομμάτια. Μπορεί τα cropped tops, τα κοντά γιλέκα και μπουφάν να είναι στη μόδα και να δείχνουν εκπληκτικά στις φωτογραφίες του Instagram που έχουν υποστεί Photoshop, ωστόσο η επιλογή ενός τέτοιου κομματιού θα πρέπει να γίνεται με προσοχή από τις καθημερινές γυναίκες. Ο λόγος είναι διότι μπορεί να αποκαλύψει σημεία του σώματος που είναι καλύτερο να παραμένουν κρυμμένα.

Σκεφτείτε για παράδειγμα το κομμάτι της κοιλιάς. Λίγες είναι οι γυναίκες που νιώθουν υπερήφανες για την επίπεδη κοιλιά τους. Αν λοιπόν επιλέξετε ένα ρούχο που αποκαλύπτει την κοιλιά, όταν θα είστε καθιστή, το κομμάτι του σώματος που θα μένει ακάλυπτο θα φαίνεται σα να «ξεχειλίζει». Επομένως, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ρούχα που καλύπτουν αυτό το μέρος του σώματος ή να συνδυάζονται με κάτι επιπλέον από μέσα, το οποίο θα είναι πιο μακρύ.

11. Παντελόνια με γραμμές

Ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας (4)

Οι ρίγες – γραμμές στα παντελόνια είναι ένα μοτίβο που θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιλογή του. Αν δεν διαλέξετε το κατάλληλο για εσάς μπορεί να αποδειχθεί πως είναι ένα από τα ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας.

Αποφύγετε λοιπόν τα παντελόνια στα οποία οι ρίγες απλώνουν στο σημείο των γοφών και των οπισθίων διότι το μόνο που θα πετύχετε είναι να κάνετε το σώμα σας να δείχνει πιο πλατύ.

Αν λοιπόν δεν διαθέτετε το τέλειο σώμα, προτιμήστε παντελόνια με λιγότερο αυστηρά prints. Επιλέξτε για παράδειγμα μικρά γραφικά μοτίβα, τα οποία έχουν την τάση να κρύβουν τις μικρές ατέλειες και να σας κάνουν να κλέβετε τις εντυπώσεις.

10. Ρούχα που γυαλίζουν

Ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας (5)

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή εμφάνιση που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα χωρίς να φορέσετε ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας. Φορέστε λοιπόν μια μπλούζα με μικρές χάντρες ή πέρλες για να δημιουργήσετε ένα glamorous και εντυπωσιακό σύνολο και αποφύγετε τις γυαλιστερές και λαμπερές μπλούζες. Τα tops που γυαλίζουν μπορούν να τονίσουν τα προβληματικά σημεία του σώματος σας και να καταστρέψουν την εικόνα σας.

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε μια εμφάνιση που θα κλέψει τις εντυπώσεις, επιλέξτε μια μπλούζα με έντονες εικόνες που ταιριάζει με τα χρώματα όλου του συνόλου σας. Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξετε το προσωπικό σας στυλ και θα αποφύγετε το να προσθέσετε όγκο στην σιλουέτα σας.

9. Κουστούμια με παντελόνι που δεν σας ταιριάζουν απόλυτα

Ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας (6)

Τα κουστούμια με παντελόνι που θα αποτελέσουν μια από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018 μπορούν να αποδειχθούν ως ένα από τα ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας, αν δεν φορεθεί σωστά. Η αυστηρότητα που αποπνέει δίνει έμφαση στην θηλυκότητα.

Γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξετε ένα κουστούμι με παντελόνι που είναι ακριβώς στο νούμερο σας, ούτε πολύ στενό, ούτε πολύ φαρδύ. Επίσης, η επιλογή ενός μονόχρωμου κουστουμιού θα σας κάνει να φαίνεστε πολύ πιο όμορφη και αρμονικά ντυμένη. Τέλος, φροντίστε να ολοκληρώσετε το σύνολο σας με ψηλοτάκουνα, τα οποία θα κάνουν τα πόδια σας να δείχνουν πιο μακριά και πιο λεπτά.

8. Τα μεγάλα μοτίβα στα παντελόνια

Ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας (7)

Ένα άλλο από τα ρούχα που μπορούν να χαλάσουν την εικόνα της σιλουέτας σας είναι και τα παντελόνια με μεγάλα σχέδια. Μπορεί να αποτελούν μια υπέροχη ιδέα για να ξεφύγετε από τα μονόχρωμα σύνολα, ωστόσο αν δεν φορεθούν με το σωστό τρόπο μπορεί να κάνει το σώμα και τα πόδια σας να δείχνουν πιο παχιά.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φορέσετε καθόλου παντελόνια με σχέδια, απλά θα πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα πολύχρωμα στοιχεία. Αν για παράδειγμα επιλέξετε ένα παντελόνι με κάθετες μαύρες γραμμές στο πλάι θα κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν λεπτότερα και μακρύτερα.