Tightlining: Η τεχνική εφαρμογής eyeliner για ακόμη πιο σαγηνευτικό βλέμμα

Tightlining: Η τεχνική εφαρμογής eyeliner για ακόμη πιο σαγηνευτικό βλέμμα (1)

Το eyeliner αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα καλλυντικά μακιγιάζ για τις γυναίκες. Είναι εκείνο το όπλο που θα μεταμορφώσει εντελώς το βλέμμα σας με μια κίνηση. Η εφαρμογή του eyeliner γίνεται με πάρα πολλούς τρόπους. Βρείτε την κατάλληλη γραμμή για το σχήμα των ματιών σας και υιοθετήστε τη.

Ωστόσο, πριν προχωρήσετε στην αναζήτηση της γραμμής που κάνει την διαφορά, καλό θα είναι να μάθετε και την τεχνική του tightlining. Πρόκειται για έναν τρόπο εφαρμογής του eyeliner που χρησιμοποιούταν πολύ στις δεκαετίες του ’70 και ’80 και το οποίο κάνει δυναμικό come back. Η γραμμή αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «αόρατο eyeliner», διότι γίνεται στο εσωτερικό μέρος των πάνω βλεφαρίδων των ματιών σας. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του eyeliner με αυτό τον τρόπο είναι πολύ πιο φυσικό, έντονο, γεμίζει τα κενά ανάμεσα στις βλεφαρίδες και δημιουργεί μια αντίθεση με την ίριδα του ματιού. Δώστε λοιπόν βάθος και σαγηνευτική όψη στο βλέμμα σας, κάνοντας παράλληλα τις βλεφαρίδες σας να δείχνουν μεγαλύτερες και πιο πυκνές με την τεχνική του tightlining.

Πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική του tightlining;

Αν και η τεχνική του tightlining, θεωρείται συνώνυμη με το nomakeup μακιγιάζ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα όπλο για να τονίσετε το smokey eye σας ή να απογειώσετε μια ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών.

Είναι ιδανική για τα hooded eyes (βαθουλωτά μάτια), αλλά και για τα άλλα σχήματα ματιών. Δίνει βάθος και γοητεία στο βλέμμα, χωρίς να το «πνίγει» με την παχιά γραμμή του eyeliner που έχουμε συνηθίσει.

Δείτε τον τρόπο για την δημιουργία tightlining:

Tightlining: Η τεχνική εφαρμογής eyeliner για ακόμη πιο σαγηνευτικό βλέμμα (2)

Θα χρειαστείτε:

– 1 επιτραπέζιο καθρέφτη
– 1 μαύρο μαλακό μολύβι ματιών (προαιρετικά)
– 1 ίσιο ή γωνιακό πινέλο eyeliner
– Μαύρο eyeliner
– Μπατονέτες
– Makeup remover βασισμένο στο νερό
– Ψαλίδι για βλεφαρίδες (προαιρετικά)
– Μάσκαρα

Τρόπος εφαρμογής tightlining:

1. Τοποθετήστε τον καθρέφτη σε μια επίπεδη επιφάνεια έτσι ώστε να κοιτάτε προς τα κάτω.

2. Ανοίξτε με το χέρι σας το πάνω βλέφαρο, ώστε να αποκαλυφθεί η εσωτερική γραμμή των βλεφαρίδων.

3. Αν θέλετε ξεκινήστε εφαρμόζοντας μια μαύρη γραμμή με το μαλακό μολύβι σας στο εσωτερικό των πάνω βλεφαρίδων με κατεύθυνση από την εξωτερική προς την εσωτερική γωνία του ματιού. Αλλιώς προχωρήστε κατευθείαν στην εφαρμογή του eyeliner με το γωνιακό ή ίσιο πινελάκι σας.

4. Έπειτα, καθαρίστε με την βοήθεια μιας μπατονέτας με makeup remover οποιαδήποτε μουτζούρα έχει δημιουργηθεί.

5. Και τέλος, ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σας και αρκετή μάσκαρα.

Δείτε ένα βίντεο με δυο διαφορετικούς τρόπους εφαρμογής του tightlining: