Τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος

Τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος (1)

Η απώλεια βάρους και το κάψιμο λίπους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες, ταλαιπωρούνται επί χρόνια με δίαιτες και διάφορα άλλα μέσα για να χάσουν τα περιττά κιλά και να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους.

Ωστόσο, η λίστα που ακολουθεί με τις τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος θα αποτελέσει έναν σημαντικό σύμμαχο για την επίτευξη του στόχου σας.

Δώστε λοιπόν στις παρακάτω τροφές την θέση που τους αναλογεί στο διατροφολόγιο σας και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές τους ιδιότητες και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά τους.

Δείτε τις 20+1 τροφές για να κάψετε γρηγορότερα το λίπος και εντάξτε τις στην καθημερινότητα σας.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι θεωρείται μια από τις γνωστότερες τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος. Ο λόγος είναι η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε κατεχίνες, οι οποίες έχουν την ικανότητα να αυξάνουν τον ρυθμό μεταβολισμού και να καίνε το λίπος της κοιλιάς. Πίνοντας το, όχι μόνο θα χάσετε βάρος, αλλά θα αποκτήσετε υπέροχη και επίπεδη κοιλιά.

Πράσινος καφές

Καταναλώνοντας κάθε πρωί ένα ποτήρι πράσινο καφέ με άδειο στομάχι θα δείτε πολύ σύντομα θετικά αποτελέσματα. Οι κόκκοι του αποτελούνται από χλωρογενικό οξύ. Αυτό σημαίνει πως βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει λιγότερη ζάχαρη στον γαστρεντερικό σωλήνα και επομένως καίει το συσσωρευμένο λίπος. Το συγκεκριμένο οξύ εξισορροπεί τον μεταβολικό ρυθμό του συκωτιού σας και το κάνει να καίει περισσότερο λίπος.

Κανέλα

Η κανέλα έχει την ικανότητα να προκαλεί κορεσμό, περιορίζοντας έτσι την όρεξη, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθά στον γρήγορο μεταβολισμό της ζάχαρης. Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που περιέχει πολύτιμα αιθέρια έλαια.

Αβγά

Τα πολύ θρεπτικά και υψηλής ποιότητας πρωτεϊνούχα αβγά περιέχουν πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά. Ένα εξ αυτών είναι και η βιταμίνη Β12, η οποία βοηθά στη γρήγορη διάσπαση του λίπους. Γι’ αυτό και μπορούμε να τα κατατάξουμε στην λίστα με τις βασικές τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος. Φροντίστε λοιπόν να εισάγετε τα αβγά στο πρωινό σας. Με αυτό τον τρόπο θα κρατηθείτε χορτάτη για περισσότερο χρόνο απ’ ότι θα νιώθατε τρώγοντας υδατάνθρακες.

Κινόα

Η κινόα που έχει εισέλθει πολύ στην διατροφή μας τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια ακόμη από τις τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος. Ταιριάζει υπέροχα με κρέας και λαχανικά και μπορεί να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα υποκατάστατα του ρυζιού. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ελάχιστες θερμίδες και μπορεί να ελέγξει την όρεξη σας και να επιταχύνει τον ρυθμό των καύσεων.

Καρύδια και αμύγδαλα

Τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος (2)

Οι ξηροί καρποί είναι γενικότερα πάρα πολύ θρεπτικοί και απαραίτητοι για τον οργανισμό μας. Τα αμύγδαλα και τα καρύδια συγκεκριμένα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 και πρωτεΐνη. Προσθέστε τα λοιπόν στο φαγητό ή τη σαλάτα σας, είτε φάτε τα ως σνακ και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές για τον οργανισμό σας ιδιότητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αμύγδαλα βοηθούν εξίσου στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και ελέγχουν τα επίπεδα ζαχάρου. Από την άλλη μεριά, τα καρύδια Βραζιλίας είναι αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα ωφέλιμα για τη σωστή λειτουργία του θυροειδούς. Περιέχουν πολύτιμο σελήνιο και μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της κυτταρίτιδας.

Φιστίκια

Άλλος ένας ξηρός καρπός που θεωρείται μια από τις τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος είναι και τα φιστίκια. Βοηθούν στην αύξηση των καύσεων, προκαλούν κορεσμό και μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Βέβαια η κατανάλωση τους πρέπει να γίνεται με μέτρο, διότι έχουν αρκετές θερμίδες.

Γαλοπούλα

Ένα από τα κρεατικά που περιέχει τις λιγότερες θερμίδες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή ζωικής πρωτεΐνης είναι η γαλοπούλα. Τα πουλερικό αυτό ενισχύει τον μεταβολισμό και περιέχει λευκίνη, μια ουσία που βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Γιαούρτι στραγγιστό

Όσο παράξενο κι αν μπορεί να ακούγεται, το γιαούρτι, πέρα από μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του λίπους.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο που υπάρχει σε αφθονία στην χώρα μας είναι ένα υγιεινό διατροφικό λίπος που βοηθά στην εξάλειψη των «κακών» – κορεσμένων λιπών. Παράλληλα μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της υπεύθυνης για το άγχος ορμόνης, η οποία τείνει να επηρεάζει την αύξηση του σωματικού βάρους.

Καταναλώστε το ωμό σκέτο ή στην σαλάτα, είτε προσθέτοντας το στο τέλος του φαγητού σας, διότι όταν θερμανθεί χάνει τα υγιεινά του οφέλη.

Ξύδι

Μια ακόμη από τις τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος είναι και το ξύδι, το οποίο δεν έχει θερμίδες. Φάτε το στην σαλάτα σας ή ωμό σε κάποια από τα φαγητά σας και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Ντομάτες

Τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος (3)

Μια διατροφή που περιλαμβάνει ντομάτες μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα των λιπιδίων (λίπος και χοληστερόλης) στο αίμα σας. Γι’ αυτό δοκιμάστε να την φάτε ωμή σκέτη ή σε σαλάτα, είτε να την προσθέσετε στο φαγητό σας. Εξάλλου πρόκειται για μια τροφή που προκαλεί κορεσμό.

Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος, επιταχύνοντας έτσι και τον μεταβολισμό, ενώ παράλληλα προκαλεί κορεσμό.

Μπρόκολο

Οι εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες του μπρόκολου και τα ένζυμα που καταπολεμούν τις τοξίνες, το καθιστούν μια από τις τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος. Φάτε το λοιπόν σαν σαλάτα ή και σαν συστατικό του φαγητού σας και επωφεληθείτε.

Ομάδα μούρων

Οι φράουλες τα σμέουρα, τα μύρτιλλα και τα βατόμουρα έχουν υπέροχη γεύση και περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Προκαλούν κορεσμό και διαθέτουν φλαβονοειδή που μειώνουν το λίπος και την ζάχαρη, ενισχύοντας παράλληλα τον μεταβολισμό, μειώνοντας την όρεξη και βοηθώντας στην απώλεια βάρους.

Αβοκάντο

Ένα φρούτο με πολύ ιδιαίτερη γεύση που βοηθάει στο κάψιμο του λίπους σε όλο το σώμα και κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Έχει πολλές και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες, λόγω των πολύτιμων συστατικών του (καροτενοειδή, φυτικές ίνες, μονοακόρεστα λίπη, ελαϊκό οξύ, φολικό οξύ και βιταμίνη Ε).

Μήλα

Τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος (4)

Μια ιδανική τροφή για να κάψετε το κοιλιακό λίπος είναι τα μήλα. Πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε εύκολα βάρος.

Για καλύτερα αποτελέσματα δοκιμάστε να φάτε τουλάχιστον 3 μήλα καθημερινά. Ενώ για 2 φορές μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα δοκιμάστε να καταναλώσετε 1 μήλο ή βρώμη με μερικές φέτες μήλου με άδειο στομάχι.

Μπανάνες

Μια μπανάνα την ημέρα μπορεί να αποδειχθεί μεγάλος σύμμαχος στην προσπάθεια σας για απώλεια βάρους. Είναι πολύ καλή πηγή καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου και βιταμινών και μπορεί να καταναλωθεί ανάμεσα στα γεύματα σας όταν νιώθετε πείνα.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή ως γνωστόν είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης και βοηθάει στην γρηγορότερη καύση λίπους. Δοκιμάστε να πιείτε νερό με λεμόνι, πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ μεταξύ των γευμάτων σας και δείτε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Και βέβαια, μην ξεχνάτε πως το γκρέιπφρουτ περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, λυκοπένιο και άφθονες ποσότητες διαλυτών ινών. Αυτό οδηγεί στην πιο αργή χώνεψη, κάτι το οποίο σημαίνει πως παραμένετε πιο χορτάτη για περισσότερο χρόνο και επομένως καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

Bluefish

Ως bluefish θεωρούνται ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί, οι σαρδέλες, η ρέγκα, ο γάβρος, η θαλασσινή πέστροφα, ο κέφαλος, το χέλι, το λαβράκι, ο ξιφίας, η λάμπραινα, το καλκάνι και το κοκκινόψαρο. Όλα αυτά τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που εξαλείφουν το υπερβολικό λίπος και αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Θαλασσινά

Τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος (5)

Τα φρέσκα θαλασσινά υψηλής ποιότητας περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στην αποφυγή συσσώρευσης επιπλέον λιπαρών, ενώ είναι και μια μεγάλη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.