Πως να αποφύγετε το μουτζούρωμα από την μάσκαρα και το eyeliner

Πως να αποφύγετε το μουτζούρωμα από την μάσκαρα και το eyeliner

Πόσες φορές δεν έχετε δημιουργήσει ένα εκπληκτικό μακιγιάζ ματιών για το οποίο είστε περήφανη, αλλά μετά από κάποια ώρα συνειδητοποιείτε πως η μάσκαρα και το eyeliner έχουν δημιουργήσει μουτζούρες; Και τότε έρχεται η στιγμή που τρελαίνεστε. Τι κάνουμε τώρα; Το μακιγιάζ από την αρχή; Όχι βέβαια! Υπάρχει λύση και είναι πολύ απλή.

Πριν όμως ανακαλύψετε τον τρόπο για να αποφύγετε το μουτζούρωμα από την μάσκαρα και το eyeliner, δείτε τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Ο βασικός λόγος που η μάσκαρα και το eyeliner σας δημιουργεί μουτζούρες μετά από κάποια ώρα στα βλέφαρα σας, αλλά και κάτω από τα μάτια σας, είναι η λιπαρότητα. Σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν λιπαρά βλέφαρα. Είναι ο τρόπος που η επιδερμίδα προσπαθεί να διατηρηθεί ενυδατωμένη ενάντια στην ξηρότητα που προκαλεί το μακιγιάζ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λιπαρότητα μπορεί να σπάσει ακόμη και την αδιάβροχη μάσκαρα ή το αδιάβροχο eyeliner.

Πως να αποφύγετε το μουτζούρωμα από την μάσκαρα και το eyeliner

Η λύση βρίσκεται στην σωστή προετοιμασία των βλεφάρων σας για το μακιγιάζ. Την δημιουργία δηλαδή της ιδανικής βάσης που θα διατηρήσει το μακιγιάζ στη θέση του και δεν θα το σπάσει.

1η μέθοδος – Κατά την διάρκεια του μακιγιάζ

1. Χρησιμοποιήστε ένα makeup με ματ φινίρισμα και εφαρμόστε το στα βλέφαρα σας ως βάση για το μακιγιάζ των ματιών σας. Αυτό το απλό προϊόν θα κρατήσει μακριά την λιπαρότητα από τα βλέφαρα και την επιδερμίδα σας.

2. Απλώστε στο πρόσωπο και τις βλεφαρίδες σας μια loose powder πούδρα. Μια πούδρα σε σκόνη που θα κάνει το μακιγιάζ σας να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

3. Στη συνέχεια προχωρήστε κανονικά στο μακιγιάζ των ματιών σας.

2η μέθοδος – Κατά την διάρκεια της ημέρας

1. Θα χρειαστείτε ένα πινέλο ανάμειξης σκιάς και μια διάφανη loose powder πούδρα.

2. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δυο ανά τακτά διαστήματα κατά την διάρκεια της ημέρας θα καταφέρετε να διατηρήσετε τα βλέφαρα σας ξηρά και να αποφύγετε την δημιουργία λιπαρότητας που θα προκαλέσει το μουτζούρωμα από την μάσκαρα και το eyeliner.

3η μέθοδος – Αδιάβροχο μακιγιάζ

1. Χρησιμοποιήστε αδιάβροχη μάσκαρα και eyeliner. Αυτά τα δυο καλλυντικά προϊόντα δεν θα λύσουν τελείως το πρόβλημα, αλλά θα το περιορίσουν και θα κάνουν το μακιγιάζ σας να διαρκέσει περισσότερο.

4η μέθοδος – Εφαρμογή eyeliner στις εσωτερικές γωνίες των ματιών

1. Απλά αποφύγετε την εφαρμογή eyeliner στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας. Αυτή είναι επίσης μια μέθοδος που θα αυξήσει την διάρκεια του μακιγιάζ σας χωρίς να υπάρξει μουτζούρωμα από την μάσκαρα και το eyeliner.

Δείτε το βίντεο με τις αναλυτικές συμβουλές της YouTube makeup queen, Stephanie Lange: