Botox: Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και τι μπορεί να συμβεί με την χρήση του

Τι μπορεί να συμβεί αν κάνετε botox

Οι ρυτίδες αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς εχθρούς της γυναικείας ομορφιάς. Δημιουργούνται απροειδοποίητα, σε πολύ εμφανή σημεία και επηρεάζουν την εικόνα μας. Μια από τις θεραπείες που συνηθίζεται για την εξαφάνιση των ρυτίδων είναι και το Botox.

Πριν όμως καταφύγετε στην εφαρμογή του, καλό θα είναι να γνωρίζετε κάποια πράγματα σχετικά με αυτό. Ποια είναι για παράδειγμα τα αποτελέσματα; Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται; Τι πρέπει να προσέξετε; Και ποιες οι αρνητικές επιπτώσεις της εφαρμογής του;

Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις σε όλα αυτά και άλλες πολλές πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί αν κάνετε botox.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του Botox χρειάζονται μερικές μέρες για να γίνουν αισθητά:

Μπορεί κάνοντας μια θεραπεία μπότοξ να νομίζετε πως θα δείτε αμέσως το πρόσωπο σας να αλλάζει. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της αισθητικής θεραπείας χρειάζονται κάποιες μέρες για να γίνουν αισθητά. Πολλές γυναίκες μάλιστα βλέπουν το αποτέλεσμα ακόμη και 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή. Μόλις όμως αρχίζουν να φαίνονται, θα παρατηρήσετε πως η επιδερμίδα σας θα είναι πιο λεία.

Το χημικό προϊόν του Botox αδρανοποιεί τους μύες κι έτσι η περιοχή «παγώνει»:

Μόλις γίνει η ένεση και χυθεί το χημικό προϊόν, εισέρχεται στον επιθυμητό μυ και μπλοκάρει τα νεύρα του. Ακόμη κι αν ο εγκέφαλος δίνει την εντολή να κινηθεί ο συγκεκριμένος μυς, αυτός παραμένει ακίνητος λόγω του χημικού φαρμάκου που τον έχει αδρανοποιήσει. Κι επειδή ο «παγωμένος» μυς δεν μπορεί να κινηθεί, οι ρυτίδες ηρεμούν και γίνονται πιο απαλές, ενώ παράλληλα βοηθά και στην πρόληψη για την δημιουργία νέων ρυτίδων.

Προσοχή όμως! Δεν θα πρέπει να ξεκινήσετε τις θεραπείες του μπότοξ πριν εμφανιστούν οι ρυτίδες, διότι αν ξεκινήσετε νωρίς, τότε μπορεί να καταλήξετε με ένα παγωμένο look. Προσπαθήστε να καθυστερήσετε την δημιουργία των ρυτίδων με την εφαρμογή μιας αντιρυτιδικής κρέμας με βάση την ρετινόλη και μην αμελείτε το αντιηλιακό προσώπου. Εξάλλου, μια έξτρα ενυδάτωση, θα απαλύνει τις ρυτίδες.

Το Botox δεν θεραπεύει μόνο τις ρυτίδες:

Πέρα από την γνωστή σε όλους αντιμετώπιση των ρυτίδων, το μπότοξ μπορεί να θεραπεύσει την υπερβολική εφίδρωση στις μασχάλες και τις παλάμες. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για τις ημικρανίες. Βέβαια για να θεραπεύσετε τα παραπάνω θα χρειαστείτε παραπάνω από μια επισκέψεις.

Η βελτίωση της εμφάνισης θα σας φτιάξει την διάθεση:

Αν είστε επιρρεπής στο συνοφρύωμα, τότε για να χαμογελάσετε και να δείχνετε χαρούμενη θα πρέπει να καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια. Αν όμως κάνετε μια εφαρμογή botox και χαλαρώσετε τους συγκεκριμένους μύες, θα δείχνετε πιο χαρούμενη, κάτι το οποία θα οδηγήσει στο να σας φτιάξει τη διάθεση και να τονωθεί η αυτοπεποίθηση σας.

Τα αποτελέσματα δεν κρατούν για πάντα και θα θέλετε να το ξανακάνετε μέσα στο διάστημα του ενός χρόνου:

Στους περισσότερους ανθρώπους, τα αποτελέσματα του Botox διαρκούν από 3-5 μήνες. Αυτό σημαίνει πως για να έχετε συνεχώς την ίδια εμφάνιση, θα πρέπει να κάνετε 2-3 θεραπείες μέσα στο χρόνο. Καλό θα είναι λοιπόν να μην περιμένετε να εξαφανισθεί το αποτέλεσμα που είχατε πετύχει, αλλά να κάνετε μια νέα ολοκληρωμένη θεραπεία πριν επιστρέψουν οι ρυτίδες.

Το botox όμως μπορεί να έχει και κάποια αρνητικά αποτελέσματα:

1. Μετά την εφαρμογή του μπορεί να παρατηρήσετε πρήξιμο ή και μώλωπες. Το πρήξιμο είναι συνηθισμένο και μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε μερικές ώρες. Οι μώλωπες όμως προκύπτουν από την λάθος εφαρμογή του γιατρού. Γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να βρείτε κάποιον ειδικό και με καλές αξιολογήσεις για να εμπιστευτείτε το πρόσωπο σας.

2. Πέρα από το πρήξιμο και τους μώλωπες, το botox μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στην επιδερμίδα σας. Ο λόγος είναι πως το χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται, προέρχεται από τα ίδια βακτήρια που προκαλούν την αλλαντίαση (σπάνιο είδος δηλητηρίασης από ακάθαρτη τροφή). Φυσικά με το botox δεν υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης, αλλά ενδέχεται να προκληθεί αλλεργική αντίδραση στο σημείο που θα γίνει η ένεση. Μερικά από τα συμπτώματα που παρατηρούνται σε αυτή την περίπτωση είναι φαγούρα, εξάνθημα, συμπτώματα άσθματος ή αίσθημα εξασθένισης.

3. Μια λάθος εφαρμογή botox από κάποιον ο οποίος δεν γνωρίζει καλά την μέθοδο μπορεί να σας παραμορφώσει.

4. Η υπερβολική εφαρμογή του μπότοξ μπορεί να οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα. Ακόμη κι αν ο γιατρός που θα κάνει την ένεση είναι έμπειρος και αξιόπιστος, αν το παρακάνετε μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να δείχνει αφύσικο, ή και ακόμη χειρότερα. Η υπερβολική χρήση του χημικού αυτού προϊόντος μπορεί να κάνει τους μυς υπερβολικά αδύναμους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκρατήσουν το δέρμα και να πέφτει.

Γι’ αυτό, αν ποτέ αποφασίσετε να κάνετε botox, φροντίστε να το κάνετε με τον σωστό τρόπο, χωρίς υπερβολές και πάντα με την βοήθεια ενός πολύ έμπειρου και αξιόπιστου γιατρού.