9 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το conditioner

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για το conditioner

Το conditioner είναι ένα προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιούμε όλες μας και μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά μας να δείχνουν υπέροχα και ζωντανά. Το θέμα είναι αν το χρησιμοποιούμε σωστά και αν γνωρίζουμε κάποια μικρά μυστικά που θα απογειώσουν την απόδοση του.

Ανακαλύψτε λοιπόν κάποια πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το condiotiner και κάντε την εφαρμογή του πολύ πιο αποτελεσματική. Διατηρήστε με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας όμορφα και υγιή. Ενώ παράλληλα προσφέρετε τους τα ιδανικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για σωστή ανάπτυξη και βαθιά ενυδάτωση.

Από το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο μαλλιών σας, μέχρι το πότε πρέπει να το χρησιμοποιείτε και πως, η λίστα που ακολουθεί λύνει απορίες ή διορθώνει λάθη που τυχόν κάνουμε καθημερινά και δεν το καταλαβαίνουμε.

Δεν ταιριάζει το ίδιο conditioner σε κάθε τύπο μαλλιών

Η επιλογή του ιδανικού μαλακτικού μαλλιών αποτελεί δύσκολη υπόθεση, αλλά μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη της τρίχας. Κάθε τύπος μαλλιών έχει τις δικές του ανάγκες. Για παράδειγμα τα ξηρά μαλλιά χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση, ενώ τα μαλλιά με λεπτή τρίχα θέλουν ένα μαλακτικό που θα τους χαρίσει όγκο. Αν πάλι τα μαλλιά σας είναι λιπαρά και με χοντρή τρίχα προτιμήστε ένα προϊόν που διαθέτει λιγότερα έλαια.

Μην εφαρμόζετε ποτέ το μαλακτικό στις ρίζες των μαλλιών σας

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για το conditioner (1)

Η εφαρμογή του μαλακτικού στις ρίζες των μαλλιών μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την όψη τους. Θα τα κάνει πιο βαριά, χωρίς όγκο και θα λαδώσουν πολύ πιο γρήγορα. Γι’ αυτό όταν εφαρμόζετε το conditioner στα μαλλιά φροντίστε να το κάνετε σε μια απόσταση 7-10 εκατοστών από τις ρίζες. Ένα τρικ για να έχετε ακόμα καλύτερη εφαρμογή είναι το να τα πιάσετε μια κοτσίδα και να εφαρμόσετε το προϊόν μόνο κατά μήκος αυτής.

Τα conditioners ενυδατώνουν τους θύλακες της τρίχας

Όταν ο καιρός είναι ψυχρός τα μαλλιά τείνουν να αφυδατώνονται και να χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση. Μπορεί λοιπόν το μαλακτικό των μαλλιών να μην πρέπει να εφαρμόζεται στις ρίζες, αλλά μια φορά το μήνα κατά την διάρκεια των ψυχρών εποχών του χρόνου δεν θα προκαλέσει καμία ζημιά. Ίσα ίσα που θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να παραμείνουν ενυδατωμένα και να μην φριζάρουν. Η χρήση του conditioner στις ρίζες των μαλλιών θα ξεπλύνει την ξηρότητα και τις νιφάδες από το τριχωτό της κεφαλής και θα κάνει τα μαλλιά σας λεία και απαλά.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν για να βάλετε μαλακτικό στα μαλλιά σας

Το συχνό λούσιμο είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στην περιποίηση των μαλλιών. Δεν πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση ακόμη κι αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, διότι μπορεί να κάνουν τις άκρες των μαλλιών σας ξηρές και με ψαλίδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να τα βρέχετε και να βάζετε conditioner. Χρησιμοποιώντας καθημερινά μαλακτικό μαλλιών μπορείτε να αποφύγετε το φριζάρισμα και το σπάσιμο, αφού τα μαλλιά σας θα είναι πιο δυνατά και ενυδατωμένα.

Το conditioner θα πρέπει να χρησιμοποιείται πριν από το σαμπουάν

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αυτή είναι η σωστή σειρά. Χρησιμοποιώντας το μαλακτικό πριν από το σαμπουάν, μπορείτε να αυξήσετε την πυκνότητα των μαλλιών σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς το conditioner δεν ξεπλένεται ποτέ εντελώς από τα μαλλιά σας όταν κάνετε μπάνιο, γεγονός που οδηγεί στην έλλειψη όγκου. Αν όμως αντιστρέψετε την σειρά χρήσης των δυο προϊόντων για τα μαλλιά θα δείτε διαφορά στον όγκο των μαλλιών σας.

Τα leave in conditioner αποτελούν υπέροχα προϊόντα styling

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για το conditioner (2)

Τα leave in conditioners μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας υπέροχα είτε χρησιμοποιηθούν μέσα στο μπάνιο είτε μετά από αυτό. Απλά εφαρμόστε μια ποσότητα από το προϊόν στα μαλλιά σας και συνεχίστε με το styling τους. Χτενίστε τα, φορμάρετε τα και κάντε τους όποιο χτένισμα επιθυμείτε.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας leave in conditioner, ακολουθώντας μια απλή συνταγή.

Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται άλλου είδους περιποίηση

Οι γυναίκες με βαμμένα μαλλιά θα πρέπει να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη βάση στην βαθιά ενυδάτωση των μαλλιών τους. Προκειμένου να διατηρήσουν το χρώμα για περισσότερο καιρό χωρίς να ξεθωριάσει θα πρέπει να προστατεύσουν τα λέπια της τρίχας και να σφραγίσουν το χρώμα μέσα της. Επομένως χρειάζονται ένα deep codiotioner.

Υπάρχουν conditioner που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σας

Μπορεί ο βασικός σκοπός ενός μαλακτικού μαλλιών να είναι η θρέψη και η λάμψη των μαλλιών, ωστόσο υπάρχουν κάποια προϊόντα που μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικά για την τρίχα. Προτιμήστε λοιπόν ένα προϊόν που δεν περιέχει σιλικόνη. Η επιλογή ενός conditioner με σιλικόνη απογυμνώνει εντελώς τα μαλλιά σας από τα φυσικά θρεπτικά συστατικά.

Το conditioner δεν είναι απαραίτητο να αντικαθίσταται κάθε τόσο

Μπορεί να υπάρχει η φήμη πως τα μαλλιά σας μπορεί να συνηθίσουν ένα συγκεκριμένο προϊόν και να μην έχουν την επιθυμητή ανταπόκριση, αλλά αυτό είναι απλά ένας μύθος. Απλά προμηθευτείτε ένα clarifying shampoo, προκειμένου να το χρησιμοποιείτε μια φορά κάθε δύο εβδομάδες για να μειώσετε τα υπολείμματα που αφήνουν πίσω τους τα μαλακτικά.