Dry brushing: Βελούδινη και όμορφη επιδερμίδα με απλή τεχνική

Dry brushing

Η τεχνική dry brushing χαρίζει βελούδινη και όμορφη επιδερμίδα με πολύ απλό τρόπο. Πρόκειται για ένα είδος μασάζ με μια βούρτσα σώματος από φυσικές τρίχες που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τις διάσημες γυναίκες του Hollywood και τα μοντέλα.

Η μέθοδος αυτή κάνει δυναμικό come back και αποτελεί τον κορυφαίο τρόπο για να κάνετε το σώμα σας πιο απαλό, λαμπερό και υπέροχο. Πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζεται από πολλά σπα σε όλο τον κόσμο και έχει πάρα πολλά οφέλη για το σώμα. Εκτός από την απαλότητα του δέρματος, το dry brushing βοηθάει και στην λεμφική αποστράγγιση.

Τι είναι ακριβώς, πως γίνεται και ποια τα οφέλη της μεθόδου αυτής; Μάθετε τα πάντα γύρω από το ξηρό βούρτσισμα, όπως αλλιώς λέγεται η συγκεκριμένη μέθοδος και δοκιμάστε το!

Τι είναι το dry brushing;

Είναι ακριβώς αυτό που λέει ο όρος του. Πρόκειται για το τρίψιμο του σώματος με μια βούρτσα από φυσικές τρίχες συνήθως πριν από το ντους σας. Οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνετε είναι προς την καρδιά και συνήθως το βούρτσισμα ξεκινάει από τα άκρα (πόδια, χέρια) και καταλήγει στο στήθος.

Πως λειτουργεί το βούρτσισμα σώματος;

Σύμφωνα με τους δερματολόγους και τους αισθητικούς πρόκειται για μια μέθοδο που έχει πολύ καλά αποτελέσματα και μπορεί να εφαρμοστεί άφοβα. Το ξηρό βούρτσισμα κάνει απαλό μασάζ στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το ξηρό δέρμα, αφήνοντας το σώμα σας βελούδινο. Η διαδικασία αυτή πέρα από την απολέπιση που προαναφέραμε προετοιμάζει το δέρμα στο να απορροφήσει καλύτερα την κρέμα και να ενυδατωθεί σε βάθος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά κατά τους κρύους μήνες του χρόνου, που η επιδερμίδα τείνει να ξηραίνεται περισσότερο, η απολέπιση είναι απαραίτητη.

Τα οφέλη του ξηρού βουρτσίσματος:

Το dry brushing δεν χρησιμοποιείται μόνο για να κάνει την επιδερμίδα σας απαλή και λαμπερή, αλλά έχει πολλά ακόμη ευεργετικά οφέλη. Η διαδικασία αυτή είναι ένα είδος λεμφικού μασάζ που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

1. Απολέπιση

Ακόμη και από την πρώτη εφαρμογή της μεθόδου, τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Το δέρμα γίνεται πιο μαλακό και απαλό. Το τρίψιμο της φυσικής και μαλακής βούρτσας σώματος στην επιδερμίδα βοηθά στη χαλάρωση και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Πρόκειται για έναν από τους απλούστερους και πιο φυσικούς τρόπους απολέπισης του δέρματος.

Δείτε ακόμη: Απολέπιση σώματος για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα με σπιτικό scrub

2. Καθαρίζει και μικραίνει τους πόρους

Η απολέπιση του δέρματος πέρα από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την απαλή επιδερμίδα που προσφέρει, καθαρίζει τους πόρους από τη λιπαρότητα και τους ρύπους. Μπορείτε επομένως να χρησιμοποιήσετε μια πιο μικρή βούρτσα για το πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσετε την επιδερμίδα σας και θα κάνετε μικρότερους τους πόρους της.

Dry brushing (1)

3. Λεμφικό μασάζ

Ένα από τα σημαντικότερα μέρη του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος μας είναι το λεμφικό. Αποτελείται από όργανα και λεμφαδένες, αγωγούς και αγγεία που μεταφέρουν τη λέμφο σε όλο το σώμα. Τα λεμφικά αγγεία βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Η εφαρμογή του ξηρού βουρτσίσματος διεγείρει τη φυσιολογική ροή των λεμφαδένων μέσα στο σώμα και βοηθάει στην φυσική αποτοξίνωση του.

4. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιστημονική απόδειξη πως το dry brushing βοηθά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο υπάρχουν πολλές γυναίκες που το έχουν δοκιμάσει και ισχυρίζονται πως βοηθά πραγματικά. Επειδή λοιπόν η συγκεκριμένη μέθοδος δεν προκαλεί κάποια βλάβη στην επιδερμίδα, αντιθέτως την κάνει βελούδινη και λαμπερή, δεν έχετε να χάσετε κάτι αν την δοκιμάσετε.

Η σωστή επιλογή βούρτσας σώματος:

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη στις βούρτσες σώματος. Κάποιες διαθέτουν πιο μαλακές και άλλες πιο σκληρές τρίχες. Επιλέξτε την ιδανική σκληρότητα για το δικό σας δέρμα και χρησιμοποιήστε την. Αξίζει να σημειωθεί πως αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα ή ξεκινάτε τώρα την μέθοδο αυτή, καλό θα είναι να προτιμήσετε μια μαλακή βούρτσα σώματος. Με την πάροδο του χρόνου μπορείτε αν θέλετε να αυξήσετε την σκληρότητα και να δείτε πως αντιδρά το δέρμα σας.

Επίσης, υπάρχουν βούρτσες απλές ή με χερούλι. Αυτές που διαθέτουν το χερούλι είναι πιο πρακτικές και σας βοηθούν να φτάσετε σε σημεία του σώματος σας, όπως η πλάτη που δεν μπορείτε να φτάσετε αλλιώς.

Και μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε την βούρτσα σώματος σας κάθε 6-12 μήνες, όπως και να την πλένετε ανά τακτά διαστήματα για να αφαιρέσετε τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί.

Η διαδικασία εφαρμογής για το dry brushing:

Το ξηρό βούρτσισμα μπορεί να εφαρμοστεί τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ πριν από το ντους σας. Δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα στην επιδερμίδα και είναι πολύ ευεργετικό.

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα καλό θα είναι να μην το παρακάνετε. Εφαρμόστε την τεχνική αυτή μια φορά κάθε δυο εβδομάδες. Για οποιοδήποτε άλλο είδος δέρματος, 1-2 φορές την εβδομάδα είναι ιδανική συχνότητα.

Ξεκινήστε με απαλό τρίψιμο και λίγη πίεση, την οποία μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς με τον καιρό.

Πάρτε την βούρτσα σώματος σας και ξεκινήστε να τρίβετε τα πόδια σας από τις πατούσες προς τα επάνω, κάνοντας ανοδικές κάθετες ή κυκλικές κινήσεις. Φροντίστε να περνάτε κάθε σημείο περίπου 10 φορές. Αφού τελειώσετε με τα πόδια, κάντε τα χέρια σας, κινώντας την βούρτσα και πάλι προς την καρδιά. Συνεχίστε με την περιοχή των κοιλιακών, στην οποία θα κάνετε απαλές κυκλικές ανοδικές κινήσεις με την φορά του ρολογιού. Τέλος, κάντε dry brushing στην πλάτη σας και αν το επιθυμείτε στο πρόσωπο.

Αφού τελειώσετε την διαδικασία του ξηρού βουρτσίσματος μπορείτε να απολαύσετε το ντους σας και να εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα.

Προσοχή: Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως αυτή η διαδικασία κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, οπότε δεν θα πρέπει να αμελείτε την εφαρμογή του αντιηλιακού σας.